Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)
Zaki, igen gyógyszertárban tudsz venni.
Jucus, jó nyaralást! :)
Szalma, ez tök jó, igazán hasznos ez a táblázat, boldog vagyok :)
Ez a rántott cukkinis dolog jól hangzik, lehet este elteszem én is így a fagyasztóba a 2 cukkinimat :)
Fagyottan rakom be az olajba, ilyet már rég csináltam, de anyuéknál többször volt és semmi baja.
Mint a rántott husit, fóliát rakok közé, tálcán fagyasztom, és így könnyű sütni.
A tönkölydarát beleszórtad folyamatos keverés mellett? Mert ha egyszerre egy helyre sok darát raksz bele, akkor szokott becsomósodni.
Panírozva simán le lehet fagyasztani tököt? Mi csak szeletelve szoktuk, aztán kienged, levet ereszt, és utána panírozzuk. A tiéd így nem enged levet? Vagy fagyosan dobod be a forró olajba? Hogy csinálod? (Nem mintha idén tökből is tudnánk fagyasztani, legalábbis egyelőre nem úgy tűnik, sajna, az se akar úgy teremni, mint az elmúlt években.)
Én a hétvégén próbáltam tönköly búzadarából tejbedarát csinálni, hát, rohadt csomós lett, nemtom miért (lehet, már le volt járva, bár nem néztem meg), kicsit elvette a kedvem, bár ízlett, már nagyon rég nem ettem tejbedarát. Ja, és nem éreztem rajta a tönköly ízt! :-)))
GutenMorgen Mindenkinek :)
Talált a párom egy üdítőt, amit mi is ihatunk, viszont aszpartammal van édesítve: Slice a neve. Van citromos, bodzás, szőlős. Én az utóbbi kettőt kóstoltam, nagyon finom. A szőlősnek Traubi íze van. Viszont, ha fogyasztjátok, akkor óvatosan, mert tegnap betoltam egy üveg bodzásat, és egész este+ fél éjjel a wc-re jártam.
Sziasztok!
Tigrisné, lehet venni t.k. búzadarát a dm- ben, Alnatura márkájú, finom, én abból szoktam csinálni a túrógombócot és nagyon fincsi. 30 dkg olyan 400 huf körül van.
Bea, Moncsi csak ennyit írt, h hazaengedik őket tegnap. Azóta semmi hír.
Molygó Tüűnél van már, felhívott, h nézzem meg az utolsó vv- jét, mert azt véletlenül nem vitte. Még jó, h itt a táblázat. :)
Basszus kaptam két gömbcukkinit, be kellene panírozni és elrakni a fagyóba. Panírozógépfeltaláló leszek... :D
Kislányok, jó reggelt!
Egy hétre ( vasárnapig ) elbúcsúzom, nyaralni megyünk.Legyetek jók, diétázzatok szépen,ügyesen.
Lesz net a szobában, felnézek majd, de biztos ritkábban.
Puszi mindenkinek!
Tegnap én is bebűnöztem magam.Mentségemre szóljon,h ciklus 1. napja ilyen csak,de egy kakaóscsiga az enyém lett és nagyon jól esett,mert meg sem tudom mondani,h mikor ettem utoljára.A 2. nap már jobb.:-)
Szép napot!
Sziasztok!
Rohanásban vagyok. Tegnap temetésen és ügyintézni voltam. Most is megyek még a hivatalba, fogorvoshoz és a gyerekorvoshoz igazolásért. Holnaphoz egy hétre kezdjük a bölcsit... kezdek parázni.
Tegnapi bűn: friss még langyos félbarna kenyérből másfél szelet zsírral, paradicsommal. Muszáj volt :(
Ugye nem tudjuk, h. Mónit és Szonját hazaengedték-e? Nem találtam semmit...
Itt vagyon:
Az ötkeres befőző cukorral, vagy mifenével vigyázz! Asszem én azért nem vettem, mert (egyrészt drága, másrészt) mintha fruktóz lenne benne, ami ugye nem jó nekünk. (De tévedhetek!)
Sziasztok szép reggelt!!
Eléggé el voltam veszve, de rengeteg dolgom volt mostanság, és eléggé magam alá kerültem. Szóval lehet szidni a diétát alig tartottam mostanság.De tegnap újra voltam zumbázni csütörtökön is megyek. Szedem a pajzsmirigyes gyogyit, és a Januviát is. eddig nem érzékeltem rossz mellékhatást.
Ja és tegnap előtt néztem a tvpaprikát és van olyan műsor hogy fő az egészség, béres A. főz a szakáccsal csupa nekünkvaló étlet. Írtam is ki zablisztes palacsintát meg ilyesmit... majd rákeresek neten hátha lenne fennt receptára. Csináltunk már lekvárt is nekem valót, dr. oetkeres diétás befőzőcukorral, és cukor nélkül...
Morgen testvéreim!
:D
Úgy el van tünve mindenki apám...
Molygókától várjuk a Tűű-s híreket!
Persze de nemkem márciusban voltvaz utolsó terhelésem, de a 120 as cukrom még mindig lement a 0ás alá így
Cukor
0' 4,5
120' 4,1
Inzu
0' 4,2((azt hiszem)
120' 9'2
De decemberben amikor elmentem rrhez akkor a cukrom 4,5 ről lement 3,6 ra úgy emlékszem. De benne vagyok én is a részletes táblázatban. Az inzum akkor 5,7 és 13,2 volt szóval nekem soha nem voltak magas értékeim abszolút értékben hanem nagyon nagy kehetett az inzulinválasz, hogy a cukrom lement a 0 ás alá. Rita egyébként csak azért írt fel a metet mert tudta, hogy babát szeretnénk, különben nekem azt mondta, higy diéta és sport. A 12. Hétig le is kell építenem.
Igen mondta az orvos, hogy kellemetlen lesz es majd vegyek be fajdalomcsillapitot elotte 2 oraval.
Remelem azert majd tul elem! :S
Ezt is mondta, hogy meg kell varjuk amig megjon es majd utana meg a peteeres elott kellene csinalni. Dehat itt is mindig "eveket" kell varni egy idopontra. Pedig jo lenne minel hamarabb tul esni rajta. Nem nagyon szeretem a fajdalmat! :(
További ajánlott fórumok:
- Inzulin rezisztenica diéta...
- Hajhullás, szőrösödés 19 évesen? Kis túlsúly is párosul hozzá! Inzulin rezisztencia, mennyibe kerülnek a vizsgálatok?
- Inzulin rezisztencia / cukorbetegség + lisztérzékenység / gluténérzékenység
- Lehet valaki inzulin rezisztens magas koleszterinszinttel?
- Aki ért az inzulin rezisztenciához, megnézné az eredményem?
- IR azaz inzulin rezisztencia diétás, kidolgozott minta étrendje van valakinek?