Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)
Hát akkor ha peti vagy egyértelműen a mrnsmentis intézetet javaslom, sokan itt közülünk odajárnak, rencz vagy tűű doktorokhoz, de van aki breyer vagy nas dokik hoz. Én ha lehet egy dokit nem javaslok ott ő major doktornő, én nála voltam régen engem nagyon megijeszett. Esetleg mielőtt odamész ha a baba a cél, akkor csinàltass egy 3. és 21 napos hormonsort meg tsh ( pajzsmirigyhormon) értéket is nézess. De ha nem tudod addig ( bár arra készülj, higy 1-2 hónap a várakozási idő) akkor ott is megcsinàlják a megfelelő időben. És nyugi ott jó kezekben leszel és a megfelelő kezelést fogod kapni!
Engem a gyógyszer nem viselt meg egyáltalán, de itt legtöbbünket igen, ez szerintem egyénfüggő, mint ahogy az is, hogy van akit meghajt nekem meg állandóan szorulásom volt tőle...
Majd jönnek Hajna és Tita tiszteletbeli főszakértő dokinénik és ők ha szeretnéd küldenek neked anyagot a diétáról, de sok recept van Hajna oldalán is.
Szia, hát igen, a nyiszálásra is gondoltam (gondultunk), pont emlegettünk műtét ügyben.
Azt okosan tettétek, hogy elmentetek wellnessezni, Egom amúgy is aranyos kis hely, és le is kell vezetni a feszkót.
A Réka szerintem elég ütős torna, én egyszer megcsináltam, utána terpeszben mentem 3 napig, szóval hajrá!
24-én ezer drukk megy, addig is kitartás.
H...-e kollegáktól akkor egy időre megszabadulsz, ugye, gondolom, táppénzre kerülsz majd pár hétre?
Ivi, akkor ezek a foltok egyéni érzékenységből is lehetnek, Nálad is. Csak tök ijesztő elsőre.
98% a melóhely, hú, hát szurkolok:)))!!
Hahó,
Ezek olyan eredmények, mint amilyen nekem voltak régen...ugye látid te is, hogy a terhelt cukrod lemegy a nullás alá, azért mert nagyon megugrik a 60- as inzulinod. Viszont ahogy nálam is, önmagában az értékek nem magasak, de az a 60 perces inzu elég súlyos. Lehet lesz olyan doki aki diétát és sportot fog javasolni, én ilyesmire tavaly dce,berben gyógyszert kaptam, mert babát szerettünk volna - rá félévre sikerült :-)
Ami nekem fura ebben a tünetegyüttesben ami nekünk van, hogy hát ezt mindennek lehet nvezni csak inzulinrezisztenciának nem...hiszen mi pont, hogy marha jól reagálunk rá, vagyis a szervezetünk nagyon jól tudja hasznosítani...a gáz inkább az, hogy nagyon nagy az inzulinválasz hirtelen a kajára, ezért kell a megfelelő étkezés és a mozgás! Az lenne a cél, hogy a 120 as cukrod ne menjem a nullás alá legalább, nekem márciusban már csak 2 tizeddel ment alább, júniusban jött babu.
Homa ir- el nem foglalkozunk, ilyen értékeknél főleg nem...
de ez is olyan, h nekem tökéletes volt a hormoneredményem, és májusban teli voltak cisztákkal a petefészkeim.
Csajok, vki pofozzon fel... Kb. mostanság (+ akár 2 hét múlva) fog megjönni. Én lenni hisztérika. Kordában tartom az indulataimat, de ha egyszer kiszabadul a sárkány.. :D
Ma reggel nagyon vad voltam.. Pisti az ágy háttámláján tartja a vizet, reggel felkelés utáh ittam, és úgy tettem vissza h a fejére esett.. :)
Sziasztok, megjöttek az eredményeim:
Glükoz 4,2
Glükoz 5,3
Glükoz 2,8
Inzulin 3,7
Inzulin 56,8
Inzulin 4,6
Van még egy ilyen hogy HOMA -IR 0,7 szerintetek ezek milyen eredmények???
h mi van velem? hááát...hullafáradt vagyok, frusztrál a munkahelyem (pontosabban a paraszt kollégák), de voltunk a férjemmel 21-23. között wellnesselni Esztergomban, az jóvót, áztattuk a sejhajunkat...előtte, 21-én kiderült, h az első nyiszálás időpontja október 24., szerda...elkezdtem parázni tőle...
...mi van még?! diétát igyekszem tartani, hellyel-közzel megy, a mercket mostanában botrányosan elhanyagoltam, de újra elkezdtem rendesen szedni, a mozgás továbbra is gyenge pont, de 2 perc múlva fogok belevágni 20p RubintR-féle fenék+csípőtornába (tudom, gagyi, de kezdetnek jó lesz)...ööö, ilyenek, szal továbbra is én vagyok itt a gyenge láncszem, de azé' ne üssetek...inkább majd szuggeráljátok nekem, h minden oké legyen a köv. egy hónapban, de főleg okt. végén...
:D lányod olyan mint én, újabb és újabb lila foltok, a legképtelenebb dolgoktól. hol a kutya, hol belerúgok teljes erövel vmi bútorba, a legújabb viszont a combom hátulján szimmetrikusan elhelyezkedő, mint rájöttem attól ahogy belehuppanok a nyugágyba és a fém megnyom..
igen vmi meló alakulgat.98%on állok:)
Csillag, jó, hogy itt vagy megint. Mi van Veled, hogy vagy mostanában?
Ivi! De jó, munkahely van kilátásban?:) Szorítok nagyon, és amint bejön a dolog, írd ám meg!
Ma megint lementem hídba: lányom szobájába bemegyek, éppen átöltözik a sulis farmerból az itthoni tréningbe. Húzza le a nacit, basszus, tenyérnyi lila folt a combján. Azt hittem, kiugrik a szívem, erre mondja, hogy "ja, ez csak az, hogy éjjel leestem az ágyról".
Nem igaz. Így persze nem nagy ügy, azt mondja, dobálta magát, és félálomban azt hitte, hogy az ágy másik felén van, közben meg lezúgott lendületből. (Ezek a lila foltok a végzeteim már.)
Jó éjt Mindenkinek!
BioCica!
Írtam neked privit! :)
sziasztok!
na én most adom fel, kb. 80-90 oldalt kellene visszaolvasnom, h áptudét legyek, mert az elmúlt 1-2 hétben csak fel-fel tudtam ugrani pár percre, reménytelen titeket visszaolvasni...
meséljetek, kivel mi történt mostanában, miről maradtam le? mindenki ügyesen tornázik és diétázik, remélem (csak én vagyok lusta disznó)? :D na és hiányoztam? tessék hazudni :P :D
csak 6oldal hajnal óta.. jelentem igazoltam voltam távol, mert termelő tevékenységet végeztem és nem számitógéppel..ha minden jól megy, akkor nemsokára hivatalosan is csatlakozom az adófizetők táborához, a részleteket majd akkor ha 100%. remélem gép lesz a közelemben, mert elvonási tüneteim vannak. ja és teljesen belebetegedtem, fáj a fejem, meg zúg a sok infótól, nagyfényhiánytól, éhségtől, de már dolgozik az algoflex.
Molygó voltam piacon, 3600/kg a bácsinál a száritott pari(zseléscukorkák mellett csücsül)
Tita, nem értem ezt az ir-es kaja drágaság parát, max 500ft-al tudja megtolni a fejadagot(rizs, tkliszt, xilit), csak hüyle kifogás h ne kelljen vele pöcsölniük.
Szalma, már nem mondok semmit a kilóidra.. ha ilyen jól megy akkor átküldök neked egy 10est, mert te hatékonyabban égeted.
én is agykontroloztam, igaz csak könyvből áltsuli 8-tól ébreszteni tudtam magam, elalvással sosem volt gondom(ezt anyám próbálta, neki bejött), de 3ujj technika stb ezekről sosem hallottam.
Jucus, te már lassan sugárzol.én elöre félek a téltől h alig lesz fény:S már most is keveslem.
Tigrisné, gratula a pöcsöshöz!
én ma irdiétaszerüen akartam enni, egyelőre csak elosztás, mennyiség növeléséhez még ki kell tágitani a gyomrom. tényleg nektek nem dudorodik ki a gyomrotok evés után? mert nekem egy átlag adag kaja után oylan mintha púp nőtt volna a bordáim közé. szóval
hajnal 8kor reggeliztem(igaz kv után), majd bepisiltem mire beértem... 11óraira gullón volt, ebéd elmaradt(mongyuk rakottkumpi volt), ettem helyette gullónt, nemrég megettem ebédet.. szal majdnem stimmel:D
muszáj leszek holnap vhogy 8ig magambaeröltetni a turmixom(mert nemtom elvinni)+kvm, tehát befelé újra hólyagrobbanás elötti állapot, 11óraira eszem vmi gyümit, viszek pulykapöririzst du meg kitudja..
További ajánlott fórumok:
- Inzulin rezisztenica diéta...
- Hajhullás, szőrösödés 19 évesen? Kis túlsúly is párosul hozzá! Inzulin rezisztencia, mennyibe kerülnek a vizsgálatok?
- Inzulin rezisztencia / cukorbetegség + lisztérzékenység / gluténérzékenység
- Lehet valaki inzulin rezisztens magas koleszterinszinttel?
- Aki ért az inzulin rezisztenciához, megnézné az eredményem?
- IR azaz inzulin rezisztencia diétás, kidolgozott minta étrendje van valakinek?