Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)
recept: vegyél egy barátnőt oszt csináld vele :) mármint a táncot oszt jónapot. Én emlészkem ksikoromban mikro társadtáncoltunk sokkal több volt a lány így nekem is az elején lány volt a partnerem és váltohgattuk ki a fiú és a lány... úgyis meg kellett tanulni mind a két leosztást.
Réka, pé akkor volt, ha > 12 μg/l = ng/ml vagy
> 38.4 nmol/l
Mosolykám, a bőség zavara tudom :) Én már ezer éve meg akarom sütni Molygó diósát, csak hoznom kell anyumtól diót, mert kifogytam.
Szilvi fogyás ellen emelni kell a ch adagot, ki kell tapasztalni, mennyinél nem fogy tovább az ember. És engem is érdekel majd, mit mond a dokid. Ki ő egyébként? Mert sosem hallottam róla.
Hajna, köszi :)
De tudod ez szerintem úgy van, hogy a sok-sok súlyfeleslegből könnyen lemegy egy pár kiló. Annak nehéz fogyni, akinek csak kevés fölöslege van.
Igen, a sport, nagyon kellene, és szeretek is mozogni. Pl. 3 bérlet (10 alaklom+2 ajándék) speedfitnesst végigcsináltam, plussz diéta. Fofytam 15 kilót. De húzós az ára, nem tellett rá, abbahagytam. Szép lassan vissza is kúszott a fele :(
Na hát akkor majd remélhetőleg ez is kiderül nálam.Én szeretném minnél hamarabb a javulást a baby miatt!Magamtól indultam neki én is az útnak közben a BMCbe is elkezdtünk járni de így akkor annak nem sok értelme van/volt.Hát majd kiderül, hogy mit kér a dokinő. Én nem az MM-be megyek, hanem a Mentál Egészségközpontba.
Persze, felsoroltam, mi tetszik, de azok nem szingli ténykedések. :-D (Tényleg befejeztem, le is léptem, pá mindenkinek!)
Ez egyénfüggő. Attól függ, mi a nem jó nálad, mennyire akarod siettetni a javulást. Engem sürget az idő a babához, fél év elteltével magamtól terheltettem, aztán 4hó után az MM-ben (akkor mentem oda először) azt mondták, hogy többet nem kell terheltetnem, csak éhomit fogunk eztán nézni, meg persze az elvileg fogyó súlyomat. :-) Szóval ez tökre változó.
Én is babát szeretnék, én 167 cm vagyok és 62-65 közt ingadozok. Most nem tudom hogy ez jó vagy sem...
A tegnapi insanity után én most 12 órától robotként mozgok és mindenem fáj de mindenem...
jólmondod kifogás mindig van nekem is volt, de már nemlesz :) Rekám hajrá valami tuti kell hogy tetszen neked
164 cm-hez 52-53kg között. Mikor hazafelé tartottunk a nyaralásból megijjedtem mikor a farmert felvettem, mert jobban lötyögött, mint mikor kimentünk. Szerencsére másnap a mérleg 53 mutatott, ellenben a múlt héten meg lement 52-re, aminek nem örülök, mert híznom kell.
Igen, és mivel babát akarok mind ezt 3 havonta meg kell csinálni. Jucus akinek nem kell meg Mosolyka lánykájának sem, nekik elég évente...
nemkell nincs bűn csak volt VOLT nagybetűvel.. énkérek elnézést
Ok köszike! akkor el is kezdem írni..hogy összeálljon a kép.Bár atótl tartok hogy nem fog még semmit sem kezdeni és még kér vizsgiket:-(
Figyelj ezen nincs mit átírni mármint az időponton hatudom hogy az én hibámból (mert össze-vissza ettem) nem javulhattam. Akkor miért menjek???
Vigyél listát amire minden fel van írva. Én mindig listával megyek mindenhová mert akkor felét elfejtem idegességemben...
Hány kg vagy?Na akkor majd erre is rákérdezek! mert ha én is elkezdem a diétát lehet hogy én is lefogyok amikor nem kéne.Még egy kérdés minden alkalommal végig kell majd csinálni újra és újra a vércukor +inzu vérvételt?kontroll alkalmával?
Na akkor jól emlékesztem, hogy először szeptembere voltál kiírva. Nem gond majd akkor október 24én lesz a nagy nap szorítok majd neked.
HÁt végülis ami mézes tészta (lenne), abba teszek mézes sütemény fűszerkeveréket, általában beválik:) Tavaly még megvettem a mézpótlót a karácsonyi mézeskalácshoz, de igazából nem ájultam el tőle, mézpótlót többet már nem veszek.
Ja jó lenne, ha tudnál hozni infót, mert én 6 hó után ott tartok mint februárban. Most az edzőtől várom a csodát, akihez holnap megyek, de lehet várhatom még egy darabig... Ja és nekem híznom kell, mert túlfogytam magam...
Nekem elvileg nem kell, úgyhogy így fogom kérdezni.Rákérdezek!!remélem nagyon idegességemben nem felejtem el
Hajna! Mennyinek is kéne lenni az értéknek, ami megmutatja, volt-e pé? Tudom, hogy a napokban volt róla szó, de hiába kerestem, nem találtam meg.
Hajna, akkor megkeresem azt a kakaós zabkekszet!
Amúgy is amilyen tökilökizős vagyok, a bőség zavara miatt nem tudom, melyiknek álljak neki:)
Igen, kifogás, de zombisság jó kifogás, nem? (Sajna.) A karika!!! Teljesen kiment a fejemből, pedig pár napja/hete beszéltük is itt, hogy jó, és hogy majd megnézem, hogy -22cm után fent tud-e maradni! (Csak emlékezzek rá, amikor hazaérek! :-D) Én nagyon kipróbálnám a szkvest is, de tuti, hogy ahhoz még gumicukor vagyok. Meg hát ezekkel az a baj, hogy pízbe kerül. Na, de most már elég, befejezem a nyavalygást! Bocsánat mindenkitől!!!
Azt nem tudtam, hogy múlt kedden is műthettek volna. De végülis biztos vagyok benne, hogy jól döntöttél.
Szerintem is irány a doki, ha pocsékul vagy, pihenjél pár napot. Jobbulást kívánok!
Mosolyka nálam van recept Roszikától asszem, kakaós zabkeksz, az annyira tuti, nagyon szeretem. Szoktam bele kókuszreszeléket is tenni.
Ez szép és jó, de a méznek az ízét nem tudja helyettesíteni a nyírfacukor. Pl.mézeskrémes, mézeskalács - ezekben hogyan oldod meg? Jó, utóbbiba lehet nyomni csomó "karácsonyi" fűszert. De a másikba hogyan "csempészed" bele a méz-ízt? Okítsatok, konyhatündérek! :-)))
És mit lehet konkrétan enni ilyenkor?
Ja, de úgy kérdezd, hogy ha azt mondja, hogy a fogyás, akkor kérdezz vissza, hogy és akinek nem kell fogynia, vagy éppen hízni kell, az mit tehet ez ügyben?!? És köszke! :-)
Megértelek Rékám, de ezek mind kifogások.Én is mindig meg tudom magyarázni, hogy miért ne mozogjak. De muszáj, látod, ennyit számít. Én mostmár igyekeztem legalább a karikát beiktatni. Jobb mint a semmi. Meg erősen gondolkodom, hogy visszacsábítom a barátnémat tollasozni pályára. Régen jártunk, igaz heti 1x, de utána nem bírtam járni vagy 3 napig.
Én holnap este megyek dokihoz megkérdezem!!!!!!hogy mi viszi le a terhelt inzulint!! aztán majd tudósítok!
Réka, hát én már eleve úgy olvasom a recit, hogy a mézet "átváltom" xilitté vagy édesítővé.
Nekem jól jönnek a zabkekszei, mert ezzel nyaggat a lányom már rég, hogy tízóraira a korpovit helyett süssek neki valamit:)
puszillak, ez tök jól esiK!!:)
ugyanez a műtét lehetett volna okt. 24. helyett múlt kedden. csak egyrészt férjem egész héten külföldön volt, úgy meg nem olyan mókás kórházban lenni, h bármi para van, többszáz km-re van...meg hétfőn-kedden vidékre kellett mennem munkaügyben (mondjuk ez magában nem lett volna gáz)...meg mikor ez kiderült, már akkor késő lett volna elkezdeni a műtét előtti, egy hetes, rostmentes tuti diétát. úh lemondtam.
(na igen, jövő utáni héten megint jön az éhkopp...nemtom, hány kiló leszek, mikor kijövök a kórházból, de igazából az egy hét éhezéstől (ami több, mert a kórházban se ehetek) félek a legjobban, kis túlzással :D
További ajánlott fórumok: