Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? fórum

Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)

42642. muuucika (válaszként erre: 42631. - CsillagTM)
2012. okt. 24. 08:46
Drukkolunk :)
42641. muuucika (válaszként erre: 42625. - Titamilla86)
2012. okt. 24. 08:42
Pihend ki magad drága! Azért ez nem fogod hosszú távon így csinálni, ugye? Ha igen, akkor nagyon kipurcansz... :S
42640. muuucika (válaszként erre: 42624. - Zakkantcsajszi)
2012. okt. 24. 08:40
De, pont így jó. Ml*mennyiséggel, tehát férjednek összesen 237,5 millió kiskatonája van. Hú de irigyellek :)))
42639. Roszika
2012. okt. 24. 06:24
Csajok, ha hajnali fél 2-kor betoltam egy GullonFibre kekszet, és ittam 3 korty tejet (fél-1 dl lehetett), akkor ez kb. 10 g CH. De vajon hova írjam? Utóvacsiba mehet? :D
42638. Roszika
2012. okt. 24. 06:22

igen, a kavics. És végre itt van a ma reggel, megyünk UH-ra.

Csillag, neked is megy a drukk, fogod rád gondolni. Te ma fekszel be, ugye, és neked holnap lesz a nagy nap? Szorítani fogok!

Zaki, majd Te is jelentkezz, hogy mit írt a doki :)

42637. ivi79 (válaszként erre: 42636. - Roszika)
2012. okt. 23. 22:20
ja télleg a kavics:)
42636. Roszika (válaszként erre: 42635. - Ivi79)
2012. okt. 23. 20:29

köszi, de én azt most inkább csak szagolnám.

Ez egy olyan hülye szó, a szagolni... mert a fagyinak illata van. Szóval illatmintát veszek :D

Nem merek most rosszalkodni.

42635. ivi79 (válaszként erre: 42634. - Roszika)
2012. okt. 23. 20:21
amit ajánlok még az a fehérvári úti tecsoval szembeni fagyizó-pizzázó. nem diab, de finom fagyijuk van:D
42634. Roszika (válaszként erre: 42632. - Ivi79)
2012. okt. 23. 20:13

Most jutott eszembe egy tök jó ötlet, anyukám csinált régen "magyar" palacsinta szettet.

A sima volt a fehér, a pirosat egy kevés céklával színezte, és a zöldet pedig kevés spenóttal. Mivel nem használt bele sokat, így alig lehetett érezni, de tök nagy feelingje volt piros-fehér-zöld bontásban tolni be az arcomba :)

És holnap az UH után megnézzük a cukit a Savoyai Jenő téren, meg a másikat is: a Promontorban is van egy cuki, ott ki is van írva, hogy van diab süti. Szóval ha hazaértem majd jelentek, hogy kaptam-e sütit, és ha igen, milyen volt.

42633. Roszika (válaszként erre: 42631. - CsillagTM)
2012. okt. 23. 20:09

A meddőségibe ingyen nézik, és morfológiát is néztek nekünk.

Csillag, neked is szorítok holnap.

Nagy nap lesz ez a holnap.

A naplómba 10.09-hez feltöltöttem a terhességi teszt fotóját, mert akkor csináltam reggel, illetve egy nap csúszással 10.10-hez az UH fotót (az is 10.09-i).

10.11-hez fogom becsatolni az új UH, így nem kell leszednem, bármikor meg lehet nézni, mert az már régi bejegyzés, oda nem tekerek vissza.

Előkerestem Pisti spermavizsgálati eredményeit, a beleegyezésével közzéteszem:

70M/ml, összesen 4 ml gyűlt össze, és van összesítő info is: 280M/ejakulátum.

Ebből progresszív mozgó 49%,

nem progresszív mozgó: 6%,

teljes molitás (prog. és nem prog összesen): 55%,

Nem mozgó: 45%,

morfológia: 6%

Ez volt májusban, azóta keményen edzett, vitaminnal tömtem, és egy kicsit átállt a diétámra... persze a napi egy tábla Milka lecsúszik neki a melóhelyen. Szerintem többet költ csokira, mint cigire költött.

Jah, képzeljétek, csak az e-cigit tolja, amióta kavicsot nyeltem (mert olcsóbban jön ki). A dohányzás nálunk sose volt gond, mert az erkélyen rá tud gyújtani, így nem jön be a füst.

42632. ivi79 (válaszként erre: 42630. - Roszika)
2012. okt. 23. 19:56
én mig savanyúságnak ettem nem tünt fel h szinez, de pl azt tudom h ha malacomnak adok, akkor pisije lehet bordós tőle nem kell megijedni.
42631. CsillagTM (válaszként erre: 42624. - Zakkantcsajszi)
2012. okt. 23. 19:25

az a baj, h én nem is értettem, h te h írtad:) de sztem ha a te férjednek 95milla/ml volt, és 2,5 ml, akkor igenis 230milla körül volt az össz...feltételezve az egyenletes eloszlást :)

igen, tudom, h fontos a morfológia, dühös is voltam, h nem nézték a múltkor, csak a mozgást. idézem a dokit: "ilyen ósdi mikroszkópon ez nem látszik". aha, köszi, akkor mire fizettünk 6-7 rugót?!

off: jahjjjj, csajok, nagyon drukkoljatok csütörtökön...holnap irány a SOTE I, és bevallom, be vagyok sz@rva...:S

42630. Roszika (válaszként erre: 42628. - Ivi79)
2012. okt. 23. 19:11

szerintem nem csak arra, a sütés során nem teszel hozzá semmi olyan hozzávalót, hogy gyorsnak minősüljön. A sült zöldségek is lassú CH-k.

Igen, tudom, hogy az outputot színezi, szoktam céklát enni, csak a diéta kezdete óta nem ettem, mert a bolti cukros, én pedig még szűz vagyok céklakészítésben.

2012. okt. 23. 19:10

Cékla rám is a szívbajt hozza a véresnek tűnő széklet miatt,de egyébként lassú ehetjük.

Roszika, anyós nagyon nagyon lassan javult, tegnap este epilepsziás rohama volt, úgyhogy az éjszakát a kórházban töltöttük, egész délelőtt aludt, aztán 2 körül kelt megvolt az ébredés utáni reboot, és onnantól csacsog, bár afáziás,de kit érdekel,én meg gyógypedagógus. Szarul van,de büszkén, és még érzem benne az erőt, magamba most nem nagyon,úgyhogy csúnya dolog, de picit örültem,h jönni kell dolgozni.

42628. ivi79 (válaszként erre: 42626. - Roszika)
2012. okt. 23. 18:13
de ez vajon nem a savanyúságra vonatkozik? mindegy, lényeg h sokat lehet belőle enni:) ja készülj fel, h bordót fogsz kakilni:D tehát nem vérhas, csak a cékla:D
42627. Roszika (válaszként erre: 42625. - Titamilla86)
2012. okt. 23. 18:11

Szia! Remélem anyósod jobban van.

A fogyáshoz gratulálhatok? Ha az aggódás miatt ment le, akkor csak halkan, mert az sosem jó.

Jó pihenést!

42626. Roszika
2012. okt. 23. 18:08

Ezt találtam az egyik diétás jegyzetben:

Cékla fél kg= vacsora adag étel

Ebből kiindulva feltételezem, hogy lassú, és így mindenkor ehető :)

Zaki, megy majd neked is holnap a drukk, remélem minél hamarabb megjön a válasz :)

Én már 2x voltam a wc-n, senki nem élvezte (a hanghatás is durva volt). Nincs mese, kis összefosom magam izgalmamban... sorry, ez nem volt túl romantikus. Nem parázok, csak izgulok, ilyenkor meg megy a hasam.

2012. okt. 23. 18:07

Csókolok mindenkit!

Hosszú hétvége frissen agy-műtött anyóséknál, mínusz 3 kiló 71,5 vagyok és pénteken 74 voltam. Ez majd elmúlik. Remélem mindenki jól van,én lassan 60 órája vagyok talpon úgyhogy már most megyek aludni.

42624. Zakkantcsajszi (válaszként erre: 42621. - CsillagTM)
2012. okt. 23. 17:45
Most ezen agyalok de szerintem én írtam jól mert a férjemnek 95m/ml volt utoljára és 2.5ml volt a mennyiség akkor a kevesebb mennyiségben neki össz.volt kb. 200millió sperma hmm..ez így szerintem nem jó.A morfológiát tényleg fontos lenne megnézetni mert nem mellékes.
42623. Zakkantcsajszi (válaszként erre: 42621. - CsillagTM)
2012. okt. 23. 17:42

Hát figyi szerintem az a lényeg hogy 1ml-ben hány millió katona van.Mert a mennyiség mindig változik pl. a férjem vizsgálatkor sokkal kevesebbet produkál mert zavarják a dolgok stb.. olyankor kevesebb az anyag is szóval érted öhhmm:)Ne bántsd szegény embört lehet hogy Te is érzékenyebb vagy mondjuk az is érthető,hogy most több figyelemre vágysz,majd túl lesztek ezen is.

Mi van ma cékla nap van??:)Én most fejeztem be a céklasalátát csak én főzni szoktam jó sok céklát lereszelem tökgyalun teszek hozzá még reszelt répát egy kis hagymát olívaolaj,só,bors,őrölt kömény és tejföllel keverem össze a végén isteni finom majd próbáljátok ki.Ma a zuram megfőzte a tegnapi gombákból a levest naggyon finom lett délután mozgásképp megvolt a fapakolás.Jujj de jó most jut eszembe holnap szerda végre végre kapok választ a doktornőtől már akkora lyuk van az oldalamon Roszika nem csak Te várod nagyon a holnapot látod?:)

42622. Zakkantcsajszi (válaszként erre: 42605. - Babus80)
2012. okt. 23. 17:36
Húú Babus ez az arány szerintem nagyon nem jó.Epeköved van szegény??:( Vigyázz magadra!
42621. CsillagTM (válaszként erre: 42586. - Zakkantcsajszi)
2012. okt. 23. 16:24

na most nem értem, amit írtál...pl. a férjemnek 30 milla/ml, és össz. 4ml volt, azaz össz. 120milla kiskatona.

de ha 20milla/ml-től oké, az zsír mindenképp.

amúgy mi megint elmegyünk majd andrológiára, ha jövő tavasszal nehézkes lesz a babaprojekt, mert a múltkorin pl. morfológia szimplán kimaradt...pedig azért nem mellékes.

"szegény emberrel" csak az a bajom, h kissé elhanyagol. de lehet, h csak én vagyok stresszes mostanság...ehh, hagyjuk, nem akarom szidni.

42620. ivi79 (válaszként erre: 42619. - Roszika)
2012. okt. 23. 15:41
akkor kiderithetnéd h gyors vagy lassú-e:) 5,9 a chja
42619. Roszika (válaszként erre: 42616. - Ivi79)
2012. okt. 23. 15:21

Ez nem hangzik rosszul! :)

Ugyan én salinak szeretem nagyon céklát, de mivel imádom ízét, így sülve-főve is jó lesz :)

Egyszer ettem sült céklát és annyira finom volt :)

42618. muuucika
2012. okt. 23. 15:20
Metformint szeretném elkezdeni szedni, de még mindig kell antibiotikumot szednem. Bírja egymást a két bogyó, vagy addig ne szedjem a met-et amíg antibiotikumozok?
42617. muuucika (válaszként erre: 42608. - Roszika)
2012. okt. 23. 15:17

Én is attól féltem, hogy minden lyukat összehúz majd, de neeem, egész finom. Igaz, hogy nem annyira hű de édes, de nem is citrom hatású.

Jól tetted, hogy nem vállaltad be, majd ha jön a nyár, akkor már pancsolhatsz nagy hassal a kádban :)

42616. ivi79 (válaszként erre: 42613. - Roszika)
2012. okt. 23. 14:51

hát ha nem izlik majd nem engem szidj, de az én környezetem aki beleevett aszonta h nem rossz, de h mindig oylan furákat eszem, nem lesz kedvencük..

én most csinálok harmadszorra a héten, és magában eszem kb..

kb 3öklömnyi cékla,

2ek balzsamecet

3ek jófajta olivaolaj

só, frissentört szinesbors(én mindenbe ezt teszem),

3gerezd fokhagyma, vigyázz mert a kinaiféle dohos lehet, ezt beszopiztam egyik nap

1ágacska rozmaring

én nem gerezdekre vágom a céklát(eredeti recept ez, de nehezen puhul meg) hanem legyalulom, olyanon, ami eleve vékony csikokra is vágja, be egy sütözsacsiba(gyorsabb és nem kell mosogatni), beleszórom a többi hozzávalót, összerázom és 200fokon 40perc..

most kivételesen a száraiból is belevagdostam h több legyen, lassan kieszem a kertet:D

van olyan verzió ami kakukkfüvel irja, de én attól hányok, meg vannak mézes, lilahagymás, narancsos verziók is. általában sült sajthoz, sültekhez, libacombhoz, halakhoz köretnek eszik.

én most sonakkockát piritottam, mert baromi éhes vagyok, de az ebéd töltött cukkini sztem csak estére lesz meg. ez van ha anyám főz..

42615. a2bbd13f84 (válaszként erre: 42589. - Ninett079)
2012. okt. 23. 14:46
A 60 perceseid katasztrófák. Szerencse, hogy néztek 60 perceset is, mert ha az kimarad, azt mondanám, nincs baj. Az inzulinod tök jó a 0 és a 120-as is, csak közben van gond... Mivel nagyon magas az egy órás inzulinod, ezért olyan alacsony a két órás cukrod. Annak nem kéne az éhgyomri alá mennie. Azzal együtt sztem ez diéta+sporttal helyrehozható, erre nem hinném, hogy gyógyszert adnának. Menj el vele a Mensmentisbe, véletlenül se sztk-ba...
42614. Babus80
2012. okt. 23. 13:40
Gyere át enni szivesen látlak:-)) Meg hát aki szereti gyertek legalább csinálunk egy kis csajos délutánt!!
42613. Roszika
2012. okt. 23. 13:37

húúú cékla, és húúúú káposztás tészta. Kár, hogy a káposztás tésztát csak én eszem, ezért külön magamnak nem fogok csinálni.

De a céklát mindketten szeretjük, úgyhogy azt majd csinálok. Ivi, kérném a receptet :)))

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook