Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)
Hát akkor még várok 3 hónapot a sok év után ez már mindegy,de ha addig sem történik semmi akkor asztalt borítok!Hmm..most az jutott eszembe,hogy elkezdem gyogyi mellett a keserűdinnyét az mégiscsak természetes nem hiszem hogy ártok vele és 3 hónap múlva kiderül használt-e valamit na kreatív vagyok??:)
Köszi Roszika, fel is írtam, utána nézek.
Ha még nem most akartatok babát, miért nem védekeztetek?
De igen csak nem írtam be tényleeeg:)Be is pótolom köszi:)
Hajna, én a Laboratórium Kft-nél csináltattam AMH-t májusban, ott tök jó fejek voltak a MÁV kórháznál :)
Egyáltalán nem keserítesz el, mert tudom, számolok ezzel a lehetőséggel is.
Igenis Réka, értettem. Félek ám Szalma rollerétől :)
Viccet félretéve most nagyon is igazad van, és írtóra elszégyeltem magam... :(
Ezentúl a lehető legjobban betartom.
Szalma, ez szuper, kíváncsi leszek az eredményedre.
És ne gyere a rollerrel, többet nem teszek ilyet...
Zaki, én sem szedném, pont azért amit Hajna írt, elég nagy a kockázat, és szerintem néhány hónap "előrehozatalt" nem ér meg egy nagy adag aggódás.
Nagyon örülök a helyzetemnek, de bevallom őszintén, ha jövőre jött volna össze, jobb eredményekkel, és nem kéne tartanom a vetéléstől azért könnyebb lenne. Persze nem parázok, de azért ilyenkor ott az emberben a félsz vmilyen szinten.
Akkor biztos az az. Már követni se tudom. Tényleg, én is beírom a táblázatba a friss adatokat.
Ha csak ezt nézik ehhez, akkor megcsináltatom majd magánban (a tavasszal nem akarta felírni a belgyógyászom, mondván, azt nem lehet nálunk), merthogy a centrumnál 2.900. Csak ez a panel kell hozzá, nem tudod?
Tudom, én csak az én véleményemet írtam le. Ha úgy érzed, próbáld meg, persze.
Zaki! Inzut most nem nézettél? A táblázatban nem látom, csak a cukrot.
Nekem a múltkor a nőgyógyász kiírta ezt az APC rezisztencia vizsgálatot és azt mondta,hogy ez véralvadással kapcsolatos és ugyanúgy vetélést okozhat egyébként egy nagyon drága vizsgálat.Szerintem ez lesz az mert a trombózisra való hajlamot nézik.
Hát most ebbe nem mennék bele de más sokkal rosszabb értékekkel terhes lesz tudom,hogy jót akarsz de 1 év alatt majdnem megfeleztem az értékeimet,így sem mernéd??Lehet,hogy hülyeség csak már az agyamra megy az egy helyben toporgás jó lenne ha már történne valami.
Fogalmam sincs, annyira nem vagyok ezekkel képben.
Én nem merném bevállalni. Nem a teherbeesés miatt, a vetélés kockázata miatt.
A trombózishajlam az nem az APC rezisztencia???
Háziorvostól nem tudod kisírni? Azt tudom, hogy az xr-en nincs támogatás, így fel tudják írni szakorvosi vélemény nélkül is.
Réka, igazából én se tudom, hogy pontosan mit takar ez. Nórika írta nekem priviben, hogy ő ennyit mondott a háziorvosnak és úgy írta ki a beutalókat. De megígérte nekem, hogy behozza a leletet és beszkenneli, akkor majd meglátom, mik is ezek tulajdonképpen. Azt tudom, hogy egyszer Szakács doki összeírta ezeket nekem és a MM-es lista alapján durván 40 ezer forint lett volna. AMH-t nem találtam a MM-es árlistán. Ja, ja trombózis hajlam, igen. Valamikor felhívom a háziorvosomat, hogy ő mit mond ezekre, ki tudja-e írni, egyáltalán tudja-e miről beszélek.
Hát most szívem szerint szólnék Szalmának hogy menjen el arra a dokinő felé rollerrel,most nagyon kíváncsi vagyok mit reagál arra amit visszaírtam már 10 hónapja ott tarunk hogy 2x500mg-ot kikönyörögtem belőle mert falási rohamaim voltak először ugyanis a 750mg-ot lecsökkentette 50mmg-ra akkor írtam neki hogy ez így nem jó akkor lett 2x500mg erre most írja,hogy akkor szedjem be reggel és este is váá..meg tudnám cibálni b-..meg ezért fizetek???Arra gondoltam,hogy 40-es terhelt inzulinnal szerintetek meg merjek próbálni 2 hónap Clostys stimulálást???
Moncsi! Nagyon sajnálom, hogy elapadtál! De legalább mihamarabb újra formába tudod hozni magad! (Vmit vmiért - szól a mondás.)
Zaki! Nem semmi, mit művel veled ez a nőci! Én is írnék neki újfent, hogy mi a szitu, és hogy csináljon már veled vmit!
Na, csajok jövő hét szerdai menü: rakott krumpli lesz és lehet a Molygó féle cukiból maláj csokitorta. Bejelentkeztem terhelésre ugyanis. :S
Hát ez lesz,elvileg 3 hónap múlva megyek megint terhelésre és előtte már 1 hónappal akkor RR-hez kérek időpontot.Ha most gyógyszert emelek nem fog kitartani mert 1 havi adagot írnak fel ugye..akkor előbb el fog fogyni.Na mindegy köszönöm a segítséget Hajna mint mindig.Nagy ölelés érte!!!
Hajna! AMH-t én a laboratóriumkft-nél néztem a nyáron (rT3 miatt mentem oda), de most nézem, hogy a centrumnál is u.annyi (5ezer). Köszi a listát, de még így sem tudom, hogy mi mit takar, pl. immunológia alatt mit kell nézetni, vagy a trombocita hajlam mi (nem trombózisra való hajlam? de akkor is mit kell nézetni?)?
Roszika! Hatalmas gratula neked! (Te kis beelőzős, te!) :-DDD Ééééés: innentől nincs kilengés diéta terén! Tessék olyan pedánsan tartani a köv. 7 hónapban, ahogy Moncsi tette! Különben küldjük Szalmát! Nem vicc!!! A diab., de nekünk nem jó sütik elfelejtve szülésig! Érted?!? Mostantól nem csak a te életed múlik a diétán!!! Hajrá!!!
Szerintem úgy kérd át magad, hogy megvárod a válaszát és mikor kontrollra mész, RR-hoz kérsz időpontot. Megmondod, hogy már jártál Breyerhez, de szeretnéd, ha RR is megszakértene. Aztán ott ragadsz. Miután nem vagy kezdő a témában, én felemelném, igen. Felépítve, ahogy szoktuk, először csak felet, ha nincs mellékhatás, akkor 1-2 hét múlva tovább emelni.
Megnéztem ápr. 10-én írtam már neki hogy 2x500 mg merk-et szedek..hát ez fasza.
Már nem XR-t szedek fél éve hanem sima merkformint akkor most vegyem be délben is szerinted?Már sokszor gondolkodtam ezen ,mert tényleg az még úgy is csak 1500 mg lenne.Hogy tudom magamat átkérni RR-hez?Pont akkor akartam menni hozzá a Cirisbe amikor közölték,hogy bezár:(
Én simán átkérném magam RR-hoz. Erre felesleges fizetni, hogy oda se figyel, hogy mit írsz.
Ja, benéztem, szóval d- és b12 szintet akar látni. Hát figyi, én azt csinálnám, hogy írd meg neki, hogy már most is ezt és így szeded. Megnézzük mit válaszol rá és bár ugye nem helyes magunktól adagot emelni, de miután xr-ről beszélünk én az ebédhez is beiktatnék egy 500-ast pluszba. Mert ha felemeled is, akkor is csak 1500-at fogsz szedni.
Ha csak 1x500 mg-ot szednék ahogy most ő hiszi akkor még ennyire sem javultam volna...hát ezzel tényleg nem megyek semmire bakker.Azt hiszem orvost kellene váltani?
Nem szedek B vitamint....
Hát ugyanígy,kezdtem az 1x750 mg XR-t 1 éve és kb. márciusban áttértünk a 2x500mg XR-re de simát ír fel helyette a háziorvos amit írtam is a dokinőnek szóval nem értem, már fél éve 2x500 mg-ot szedek erre most azt írja próbáljam meg reggel és este is wtf??
Őszinte leszek, ezzel a válasszal nem vagy előrébb. D-vitamint oké, hogy néz, de e-t minek? A B-t mire szeded?
További ajánlott fórumok: