Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)
Nóri 60 perces cukornak a 8,00 az teljesen jó pláne hogy utána szépen vissza is megy.
Csak ugye az a sok cukros lötty
30 perces cukrod egy picit magas, inzulin értékeid nem rosszak, 0 percesnek 5 alatt kéne lennie, 120 perces meg max a 0 percex 5x-e lehet.
Mivel nem akarsz babát én erre nem szednék gyógyszert, de mindenféleképp diéta. (ha nem eszel cukrosat meg meg magas GI-jü kaját akkor nem dobódik meg így a cukor meg inzulin se)
Ez lett az eredményem:
0 perc cukor: 5,0 (3,5-6,1)
30 perc cukor: 9,7* (3,1-8,5)
60 perc cukor: 8,0 (3,1-10,5)
120 perc cukor: 5,9 (3,1-7,5)
0 perc inzulin: 5,6
30 perc inzulin: 57,6
60 perc inzulin: 58,0
120 perc inzulin: 36,9
Az inzulinnál nem adtak referencia értéket, de gyanítom, hogy nem túl jók az eredmények. Babát nem szeretnék, és 41 éves vagyok. Szerinted érdemes megpróbálnom rendbe tenni a dolgokat gyógyszer nélkül?
Metformin a hatóanyag!
A gyógyszer neve lehet merckformin, meforal stb.
Bocsi hogy pontosítottam :)
Milyen lett a cukorterhelésed? mármint cukor meg inzulin. Attól is függ mennyire ajánlott a gyógyszer. illetve hogy akarsz-e babát vagy csak saját magad egészsége miatt csinálod.
Én csak diétával nem fogytam egy dekát sem pedig hát vagy 50 kg sulyfeleslegem volt, diéta+gyógyszer mellett tudott csak megindulni a fogyás.
Én mind a kettőt szedtem egyiktől sem volt semmi bajom még akkor sem, amikor nem tudtam gyönyörűen tartani, hogy így egyek meg úgy egyek (az elején).
Persze minden ember más. A lényeg, hogy szépen fel kell építeni, nem egyből 2000mg-ot szedni :)
Szerintem igen, gyors. És annyira gyors, hogy emiatt tilos is. Itt kaptam a hoxán IR diétás anyagot, és abban az alábbi áll:
"tilos mindenféle extrudált termék, abonettek, puffasztott rizsek, ide tartozik a pirítós is (nagyon ritkán lehet enni, de reggelire soha!) (Minél jobban feldolgozott egy étel, annál jobban emeli a cukrot, inzulint. Reggelire nem javasolt a pirítós, mert könnyen emészthető, az gyorsan emeli a cukrot, ilyenek a pürék, puffasztott, extrudált termékek)"
Tejtermék igen: túró, tejföl, tejszín, sajt , néha kefír .
De a legnagyobb probléma a tejsavóban lévő cukorral van, ugye a tejtermékekbe már a kevesebb a savó.
Köszi, ezt nem tudtam.
Nem kell gyógyszert szednem, mert diétával és a mozgással is karban tartom az IR-t. Lehet, hogy nekem ezért nem mondták.
Metformin és a tej nincsenek túl jóba :) akinek enyhe laktóz intoleranciája van gyógyszertől simán erősödhet.
Nem egy ilyen ismerősöm van.
Nektek ki mondta, hogy nem szabad tejet inni?
Az MM-ben a diétás oktatáson azt modták, hogy tízóraira és délután szabad.
Én is foglalatoskodom testépítéssel és elég nehéz úgy, hogy ezek a dolgok meg vannak tiltva, de én azért szoktam kefírt enni néha. Tejet egyáltalán nem, csak túrót, de azt minden nap.
Nem egyszerű a 2 féle diétát összeegyeztetni, de kicsi kompromisszumokkal meg lehet oldani.
Ezek szerint vannak szabályok, amiket nem tartok be, de mégse gond. Köszi. :)
Én 2 éve voltam az MM-be diétás oktatáson, és határozottan emlékszem, hogy mutogatták a yogob.. light epres joghurtot, hogy az édesítőszeres, és szabad enni. Mondjuk ez nekem pont nem ízlik.
Zsírszegény natúr joghurt élő flórával, és nem eszem minden nap azt, és általában túróval keverve, mert kell a fehérje az izomépítő edzés miatt, és a kálcium. :)
Ti ezt hogy oldjátok meg? Semmi tejtermék?
További ajánlott fórumok:
- Inzulin rezisztenica diéta...
- Hajhullás, szőrösödés 19 évesen? Kis túlsúly is párosul hozzá! Inzulin rezisztencia, mennyibe kerülnek a vizsgálatok?
- Inzulin rezisztencia / cukorbetegség + lisztérzékenység / gluténérzékenység
- Lehet valaki inzulin rezisztens magas koleszterinszinttel?
- Aki ért az inzulin rezisztenciához, megnézné az eredményem?
- IR azaz inzulin rezisztencia diétás, kidolgozott minta étrendje van valakinek?