Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)
Van esetleg valaki, akinek a terheléses cukor értéke alacsony? Nekem 2,6 a 120 perces, a többi értékem mind határértéken belül van. A pajzsmirigy eredményeknél sincs csillag!
Na erre írt fel met.-et az endrokirinológus doki, plusz szerinte alul működésem van, arra meg letroxot. A házi orvos furcsán nézett, a gasztroenterológus meg azt mondta azonnal hagyjam abba a gyógyszert, mert nekem az ég világom semmi bajom..
Most újra vérvételre megyek és beutalnak egy új endokrinológushoz. De már nagyon elegem van, minden doki más mond. De ha meg nincs IR-rem h mert felírni gyógyszert???
Ha már beköltözött, erős kis manó lesz, meglásd. :)
Progipótlást azért kaptam a biztonság kedvéért, ez még hozzátartozik a történethez. Nem nézetett szintet a dokim, azt mondta alapból menjen. De amúgy is tünemény egy orvos, nála gondosabbat elképzelni sem tudok. :)
De jó!!! Gratulálok!!!!
Ezzel most nekem is hatalmas erőt adtál, mert azért van bennem egy kis félsz!!
Ez szuper hír! Drukkolok, hogy minden rendben legyen Veletek végig!
És akkor megírom én is, hogy december 13-án megszületett a kislányom 3000 grammal és 49 centivel, egészségesen.
Nem tudom emlékeztek-e rá, az éhgyomri inzulinom 29, a 120-as terhelt pedig 262 volt, a cukoreredmények alapján pedig már IGT kategória volt. Egyszerre derült ki ez és a terhesség, de szerencsére minden rendben volt végig. Gyógyszert ugye már nem kezdtem el, csak a diéta ment, de a baba cukra is rendben volt a születése után.
60' perces nincs, pedig jó lenne, így nem látjuk mennyire ugrik ki ott ill. van-e görbe s ha igen milyen.
Erre az inzulinra valószínűleg elég a diéta és sport, de minden ember más.
Sziasztok! Megjöttek a labor eredmènyeim. Az èrtèkek a következők:
Glükoz 0 : 5
Glükoz 120: 5
Inzulin 0: 14,8
Inzulin 120: 51,1
Szerintetek ez IR? Köszi a vàlaszokat!Szèp Estèt
További ajánlott fórumok:
- Inzulin rezisztenica diéta...
- Hajhullás, szőrösödés 19 évesen? Kis túlsúly is párosul hozzá! Inzulin rezisztencia, mennyibe kerülnek a vizsgálatok?
- Inzulin rezisztencia / cukorbetegség + lisztérzékenység / gluténérzékenység
- Lehet valaki inzulin rezisztens magas koleszterinszinttel?
- Aki ért az inzulin rezisztenciához, megnézné az eredményem?
- IR azaz inzulin rezisztencia diétás, kidolgozott minta étrendje van valakinek?