Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)
Hát lányok, a diéta az Nekem nem ment soha úgy igazán, meg néha meg is kívánom az édességet, nem túl gyakran, szerintem csak amennyire normális, nehezen tudok róla lemondani.
Viszont eddig a motiváció teljesen más volt: az hogy beleférjek a kedvenc gatyámba semmi ahhoz képest mint amilyen lelki kínokon megyek keresztül amiért nem akar jönni a baba.
A tapasztalat az, hogy minden ember más.
Itt a legtöbb ember máshogy reagált adott gyógyszerre, diétára stb. nekem sosem kellett sokat fogynom (tehát 10 kg alatt) mégis dög nehezen ment, valaki meg pocsék eredményekkel jól volt, míg más alig eltérő inzulinnal rosszul. Majd megismered a saját szervezeted s látni fogod mire, hogy reagál.
SZiasztok,
szeretném megkérdezni, hogy mit gondoltok, az éhgyomri 7,6 miU/l inzulin még jónak számít-e. terheléses eredményem csak jövő héten lesz meg.köszi!
sziasztok! Boldog új évet mindenkinek!
Az lenne a kérdésem, hogy 3. napi vérvételre kellene mennem. Tegnap este jött meg, viszont leghamarabb kedden fogok tudni menni, az nagyon gáz?
Sziasztok!
Azt hiszem, Fantaghiroval egy helyen jártunk ma reggel vérvételen, és nekem is hasonló kérdésem lenne. :D
A leletem így néz ki:
Glükóz fluoridos 5,1 mmol/L 3,5 - 6,1
Glükóz terhelés 60' 4,6 mmol/L 3,1 - 10,5
Glükóz terhelés 120' 6,3 mmol/L 3,1 - 7,5
Inzulin 5,7 mIU/L 1,9 - 23,0
Inzulin terhelés 60' 26,9 mIU/L
Inzulin terhelés 120' 33,6 mIU/L
HOMA-IR 1,3 - 4,4
A kérdés szintén ugyanaz. Hogy lehet, hogy a cukros lötyi után esett le a cukrunk??? Most már viszont tényleg gyanús, hogy a néni elcserélte a 60 perces, és a 120 perces fiolákat...:D
Hát akkor jó kérdés, ha 7 az az értéked.
Mivel a 120 perces cukrod az éhgyomori alá esik, ezért azt mondanám, hogy inzulinrezisztencia, meg szerintem az is, mert az éhgyomori inzulinod is magas.
Sziasztok,
megszakértenétek a leletem? Februárban lombik, és biztos ami tuti, csináltattam egy 3 pontos IR-t. A korábbi eredményeimre a doki azt mondta, rendben vannak.
Most:
0 perc 5,6 cukor; 8 inzulin
60perc 4,3 cukor; 28 inzulin
120perc 4,5 cukor; 11,8 inzulin
Homa IR : 2
azért mentem el, mert az otthni méréseknél 45-60 perceknél 11 feletti cukrokat szoktam mérni (az éhgyomri kb stimmel), nem értem, hogy egy ilyen cukoroldat megivásától hogy lehet, hogy leesett 60 percre, és nem 11 fölé szaladt. (nem mintha az jobb lenne, csak arra számítottam, erre meg nem). Szerintetek rohanjak keresni endokrinológust? előre is köszönöm, szép napot nektek.
További ajánlott fórumok:
- Inzulin rezisztenica diéta...
- Hajhullás, szőrösödés 19 évesen? Kis túlsúly is párosul hozzá! Inzulin rezisztencia, mennyibe kerülnek a vizsgálatok?
- Inzulin rezisztencia / cukorbetegség + lisztérzékenység / gluténérzékenység
- Lehet valaki inzulin rezisztens magas koleszterinszinttel?
- Aki ért az inzulin rezisztenciához, megnézné az eredményem?
- IR azaz inzulin rezisztencia diétás, kidolgozott minta étrendje van valakinek?