Ingatlanjogi segítség kellene! (tudásbázis)
Sziasztok
Nekem épitési ügyben kellene a segítség!!
Valaki esetleg tudnak segiteni???
Ha igen akkor le irom mi lenne a promléma.
Köszike
Köszönöm szépen!
Akkor az lesz a legjobb, ha keresünk egy ingatlaneladásban tapasztalt jó ügyvédet és akkor ő ki tudja ezt okoskoni.
persze. kössetek adásvételi előszerződést, pontosan azzal a tartalommal, amivel a rendes adásvételit kötnétek meg, és foglaljátok bele, hogy egy év múlva kötitek meg a rendes adásvételit - amikor már lejár a közvetítői díj. addig az ügyvéd fiókjában lesz a szerződés, és csak 1 év múlva kerül átírásra.
persze bele kell foglalni, hogy a birtokbaadás megtörtént, hogy a terheket a majdani vevő viseli stb. ezt egy ügyvéd tudja.
hátránya, hogy ez csak akkor járható út, ha készpénzes vevők vagytok, mert így persze gond lehet a hitelfelvétel, bár ezt is meg lehet oldani, csak körülményesebb.
Szeretnék feltenni egy kérdést, hátha tud valaki valamit javasolni:
Szeretnénk egy ingatlant vásárolni, melyet egy ingatlanközvetítő cégen keresztül néztünk meg. A tulajdonosnak a szerződése lejárt a közvetítővel, de a szerződés szerint ha annak adja el, akit a cég vitt oda megnézni a házat, akkor a szerződés lejárata utáni 1 éven belül ugyanúgy jár neki a jutalék, mint az aktív szerződés idején.
Így sajnos nem tudunk annyit alkudni az árból, amennyi nekünk megfelelő lenne, mert a tulajnak még az ingatlanközvetítőt is ki kellene fizetnie. Ellenkező esetben pedig meg is tudnánk egyezni.
Van valamilyen mód, lehetőség arra, hogy ezt a helyzetet megoldjuk?
Előre is köszönöm a javaslatokat!
Réka
rossz hírem, hogy ha nem készítettetek házassági szerződést vagy a hitelfelvétel előtt kikötést, hogy ahhoz nem járulsz hozzá, a férjed hitele a te hiteled is, mivel vagyonközösségben éltek, így szerintem nem a fél ház elárverezéséről lesz szó.
a férjed része csak akkor száll a gyerekre, ha meghal.
A problémánk a következő: Van egy 90% ban hiteles (OTP)fészekrakó programon belül vásárolt házunk 4,5 millió értékben közös néven. Férjem közben egy adósságrendező hitelt vett fel (csak az ő nevén van), mert több hitelkártyája és A-hitele volt, ez 1,3 millió ft (OTP). A ház hitelét tudjuk fizetni, viszont mióta elvesztette a külföldi munkáját az adósságrendező hitelt nem tudjuk fizetni. Azzal fenyegetett meg az OTP hogyha nem fizetjük ki egy összegben, akkor bíróságra adják, és akkor a fél házat is el lehet árvereztetni...és felmondják a lakáshitelünket...
Kérdésem a következő: ha elválnánk akkor is elvehetik a férjem részét (bár nem tudom hogy reális-e fél házat elárverezni)? Ugyanis valahol hallottam, hogy válás esetén a férjem része a gyerekekre szállna, és védve lennénk hogy elvegyék a házat.
Valaki tud segíteni ez ügyben?
További ajánlott fórumok:
- Havanese kölyök a háznál! S.O.S. segítség kellene!!!
- Német segítség kellene!!!!
- Segítség kellene! Ti hogyan értelmezitek ezt? Adnátok még egy esélyt? ...
- Van valaki, aki pók fóbiás? Segítség kellene, egyáltalán lehet tenni valamit?
- Itt a Hoxán ügyvédet keresek ingatlanjog ügyben!
- Jó ingatlanjogászt keresek - önkormányzati lakás'maffia'