Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Ingatlanjogi segítség kellene! fórum

Ingatlanjogi segítség kellene! (tudásbázis kérdés)

2010. ápr. 20. 12:17

Sziasztok

Nekem épitési ügyben kellene a segítség!!

Valaki esetleg tudnak segiteni???

Ha igen akkor le irom mi lenne a promléma.

Köszike

2010. márc. 10. 18:12
Elővételi szerződés!
2010. jan. 12. 23:56
Köszönöm mégegyszer! ;-)
8. xti_ (válaszként erre: 7. - Réka13)
2010. jan. 12. 23:51
szívesen. ügyvéd amúgy is mindenképpen kell az ingatlanvásárláshoz. bár ezt úgy is fogja mondani az ügyvédetek, de azért leírom, hogy a vételi jogotokat majd be kell jegyeztetni az ingatlannyilvántartásba (földhivatal) így biztosak lehettek abban, hogy a tulajdonos nem tudja másnak eladni az egy év alatt.
2010. jan. 12. 23:08

Köszönöm szépen!

Akkor az lesz a legjobb, ha keresünk egy ingatlaneladásban tapasztalt jó ügyvédet és akkor ő ki tudja ezt okoskoni.

6. xti_ (válaszként erre: 5. - Réka13)
2010. jan. 12. 22:47

persze. kössetek adásvételi előszerződést, pontosan azzal a tartalommal, amivel a rendes adásvételit kötnétek meg, és foglaljátok bele, hogy egy év múlva kötitek meg a rendes adásvételit - amikor már lejár a közvetítői díj. addig az ügyvéd fiókjában lesz a szerződés, és csak 1 év múlva kerül átírásra.

persze bele kell foglalni, hogy a birtokbaadás megtörtént, hogy a terheket a majdani vevő viseli stb. ezt egy ügyvéd tudja.

hátránya, hogy ez csak akkor járható út, ha készpénzes vevők vagytok, mert így persze gond lehet a hitelfelvétel, bár ezt is meg lehet oldani, csak körülményesebb.

2010. jan. 12. 22:29

Szeretnék feltenni egy kérdést, hátha tud valaki valamit javasolni:


Szeretnénk egy ingatlant vásárolni, melyet egy ingatlanközvetítő cégen keresztül néztünk meg. A tulajdonosnak a szerződése lejárt a közvetítővel, de a szerződés szerint ha annak adja el, akit a cég vitt oda megnézni a házat, akkor a szerződés lejárata utáni 1 éven belül ugyanúgy jár neki a jutalék, mint az aktív szerződés idején.


Így sajnos nem tudunk annyit alkudni az árból, amennyi nekünk megfelelő lenne, mert a tulajnak még az ingatlanközvetítőt is ki kellene fizetnie. Ellenkező esetben pedig meg is tudnánk egyezni.


Van valamilyen mód, lehetőség arra, hogy ezt a helyzetet megoldjuk?


Előre is köszönöm a javaslatokat!


Réka

4. xti_
2009. szept. 15. 11:13

rossz hírem, hogy ha nem készítettetek házassági szerződést vagy a hitelfelvétel előtt kikötést, hogy ahhoz nem járulsz hozzá, a férjed hitele a te hiteled is, mivel vagyonközösségben éltek, így szerintem nem a fél ház elárverezéséről lesz szó.

a férjed része csak akkor száll a gyerekre, ha meghal.

2009. szept. 15. 11:11
Ok, most elváltok, és ha kell majd kölcsön, akkor viszont mint egyedülálló semmit nem fogsz kapni.
2009. szept. 15. 11:03

A problémánk a következő: Van egy 90% ban hiteles (OTP)fészekrakó programon belül vásárolt házunk 4,5 millió értékben közös néven. Férjem közben egy adósságrendező hitelt vett fel (csak az ő nevén van), mert több hitelkártyája és A-hitele volt, ez 1,3 millió ft (OTP). A ház hitelét tudjuk fizetni, viszont mióta elvesztette a külföldi munkáját az adósságrendező hitelt nem tudjuk fizetni. Azzal fenyegetett meg az OTP hogyha nem fizetjük ki egy összegben, akkor bíróságra adják, és akkor a fél házat is el lehet árvereztetni...és felmondják a lakáshitelünket...

Kérdésem a következő: ha elválnánk akkor is elvehetik a férjem részét (bár nem tudom hogy reális-e fél házat elárverezni)? Ugyanis valahol hallottam, hogy válás esetén a férjem része a gyerekekre szállna, és védve lennénk hogy elvegyék a házat.

Valaki tud segíteni ez ügyben?

2009. szept. 15. 10:56
Ingatlanjogi segítség kellene!

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook