Ilyen esetben feljelenthet az autósiskola? (tudásbázis)
A fórumindító is követett el hibákat. Eleve nem kellett volna belekezdeni így, hogy a maximális 2 évet is csak kicentizve tudja teljesíteni, meg utánajárhatott volna máshol is, hogy mi a menete a jogosítvány szerzésnek, de ez már a dolog szempontjából lényegtelen. Gondolom tanult az esetből. Viszont a vezető se volt korrekt. Neki inkább tudnia kellett, hogy mennyire reális az ígérete, nekem kicsit lehúzás szagú az ügy. Vagy nem igazán figyelt oda, hogy pontosan mik a fórumindító igényei. Az, hogy emberileg jogos vagy jogtalan-e a 10.000 ft befizetése, mindegy. A kérdése az volt, hogy hogyan és mi módon követelheti az autósiskola ezt az összeget.
Nem tudom pontosan mi a hivatalos eljárás, de mivel elég bizonytalan az eredmény, én inkább befizetném, aztán mindenki gondoljon magában azt, amit akar. :-)
Értem, amit írtok, de ha én rákérdezek, hogy így is meg tudják-e oldani és megígérik, aztán mégsem ez történik, akkor jogosan érzem magam becsapottnak vagy minimum félretájékoztatottnak.
Azt felesleges firtatni, hogy miért ennyivel a kresz vizsga után kezdte a vezetést, valami oka biztos volt rá, de azon a tényen ez nem változtat, hogy többször is érdeklődtek és mindig azt a választ kapták, hogy megoldják nekik. Ha a fórumindítónak tudnia kellett volna, hogy egy hónap nem elegendő a sikeres vizsgára, akkor a vezetőnek is.
Van igazság abban is, hogy a fórumindító becsapva érzi magát. De nem tudom a bíróságon mennyire fogadják el, azt, hogy "de a vezető megígérte". Főleg (ahogy írtátok is), hogy csak szóbeli ígérgetés történt.
Én is azon a véleményen vagyok, hogy jobban megéri befizetni a 10.000 ft-ot, aztán lezárni ezt az ügyet.
Nem is volt életszerű ilyet ígérni...
Ahhoz, hogy manapság valaki nyáron (amikor a dömping van) minden nap tudjon vezetni menni, kb. különbejáratú oktatóra lenne szüksége. Ehhez vagy óriási proti kell, vagy vmi kezdő, aki most indítja be a "praxisát" és mindent bevállal.
És akkor még le is kell vizsgázni, amire nálunk másfél hónappal előtte kellett jelentkezni.
Ez egy ilyen rohadt rendszer, résen kell lenni a saját érdekünkben.
Ebben az esetben úgy érzem, nincs miért harcolni tovább, legyen ez tanulópénz, és álljon itt okulásul a többieknek.
Aki két és fél hónap alatt jogsit ígér, az gyanús.
Ha a törvényes lehetőség a 2 év, akkor az 2 év és slussz.
Akárhogy is emlékszik bárki, a bíróság pont a viták tisztázására való. A zaklatás nem módszer.
Ha egy autósiskolának annyi tanulója van, hogy nem ér rá egy fontos tényezőt írásban rögzíteni, és csak kéthetente adódik vezetésre mód, akkor nyilván nem jelent csődöt a tízezer hiánya miatt.
Ha előre jelzi, hogy nem fog tudni gyakrabban órákat biztosítani, akkor a kérdező ezt a két órát sem tölti le, és eleve nem lenne vita.
A legjobb tanács. Szerintem is, de ezt már előbb is megtehette volna. Így kilóg a lóláb, hogy csak az oktatónak nem akarja kifizetni a ledolgozott idejét.
Ha tudja bizonyítani az igazát, akkor sem a gk.oktató a hibás, hanem az autósiskola.
Elvileg: egyrészt ki kell fizetnie az oktató munkaóráját, másrészt jogorvoslati kérelemmel perli az oktatás költségeit és az ebből eredő kárát az autósiskolától.
Nincs, de ha valaki akkor kezdi meg, nem tudja letenni a vizsgát egy hónap alatt, még akkor sem, ha naponta vezet. A vizsgaidőpontra is heteket kell várni.
Nehogy már az iskola hibája legyen, hogy nem tud levizsgázni.
Coccoco ... A vezető lehetsz hogy máshogy emlékezne arra az ígéretre. Aki így járt el, és már hibáztat, mert neki 2 évig nem volt ideje, én sokat nem adok a szavára.
Én mikor magantanarhoz jártam nyelvorara "feketen" nem szaroztam azon, hogy kifizessem az órát, amin nem jelentem meg, és későn szóltam (saját hibámon kívül). Nekem ez a viselkedés elfogadhatatlan. Jó hogy perelni nem akarja az autósiskolat, amiért bukta a kresz vizsgajat :D
Van valahol írásban rögzítve, hogy a 23. hónapban nem lehet megkezdeni a vezetést?
Az iskola vezetője szóban vállalta, hogy lehetővé teszi a szükséges gyakorlati órák megszerzését.
Két éven belül a gyakorlati vizsgát kell letenni. Nem annak lejárata előtt egy hónappal megkezdeni a vezetést.
Az igénybe vett szolgáltatást (órákat) kifizetni.
A bírósági panasznap nem jelent költséget, ott pontosan megmondják, mi várható.
Az írásba foglalás az iskola részéről lett volna elsősorban elvárható...
Nem soron kívüliséget várt el, hanem hogy a megbeszélteket az iskola a vezetője ígérete szerint megtartja.
Mindegy, mennyi időn belül kérte, ha a törvényes két éven belül jelentkezett a gyakorlatra.
Az a baj semmi nem volt irasba foglalva, igy nyilvan en tamadhato vagyok.
Ha tudnam hogy eloszor felszolito levelet kapok, azt megvarnam, viszont igy tartok a mindenfele egyeb koltsegtol ugyhogy be lesz fizetve szerintem.
Készült erről valamilyen szerződés? Szóban sajnos sok mindent lehet mondani.
Kevés az oktató, sok a vezetni vágyó. Nem értem, miből gondolta, hogy neki soron kívüliség jár.
Az autósiskola szolgáltatása nem azt jelenti, hogy teljes mértékben a tanuló igényei szerint teljesíti az oktatást.
A fórumindítónak több, mint másfél évig nem volt fontos, hogy vezessen, utána viszont 1 hónap alatt az iskola nem tudott minden nap a rendelkezésére állni. Hiszen vannak más diákjai is.
Egyrészt.
Másrészt az autós iskola végeredményben egy szolgáltató, amely a jelen esetben nem teljesített megfelelően.
Nem kegyet gyakorol velem a saját pénzemért, hogy jogosítványhoz juttat, hanem ez a dolga.
Nem miattuk buktat a kreszt és vizsgadíjat, hanem magad miatt, mert nem kezdted el a gyakorlati vezetést. Kihagytál több, mint másfél évet, majd elvártad volna, hogy úgy oktassanak, ahogy neked megfelel.
A legtöbb iskolában a kresz vizsga után várni kell 1-3 hónapot, és általában hetente kétszer vezetsz (dupla órákat.) Majd heteket várni a gyakorlati vizsgára.
További ajánlott fórumok:
- Egy ilyen levél után, szerintetek feljelenthetem ezt a "férfit"?
- Rendőrségen tett feljelentés után milyen költségek terhelnek engem?
- Ebben az esetben feljelenthetem?
- Állatkínzót hol és milyen intézményben kell feljelenteni?
- Feltörték a Facebook fiókom és bizonyítékom is van rá, hogy ki követte el. Feljelenthető-e valaki ilyen helyzetben?
- Ilyen esetben feljelenthetem?