Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Ebben az esetben feljelenthetem? fórum

Ebben az esetben feljelenthetem? (beszélgetős fórum)


1 2
31. Piroska52 (válaszként erre: 30. - Guruljka)
ápr. 27. 17:49
Hát, ez már veszettfejsze nyele.
30. Guruljka (válaszként erre: 29. - Piroska52)
ápr. 27. 17:38

...és még a hazait is előbb ki kell próbálni.


No de itt már túl vagyunk a vásárláson.

29. Piroska52 (válaszként erre: 28. - Guruljka)
ápr. 27. 17:37
ezért irtam le a saját esetem,nem szabad semmi ilyesmit neten rendelni,
28. Guruljka (válaszként erre: 27. - Piroska52)
ápr. 27. 17:34

Egy régi főnökasszonyom, (diplomás biológus!!!) kapott egy külföldi kéz-krémet. Látta, hogy kamillás, bekente vele a kezét.

Nem kellett volna... ronda, nehezen gyógyuló ekcéma keletkezett a kezén, hetekig nehezen tudott fogni.

ápr. 27. 17:26

csak azért,hogy mindenki okuljon,

nem kenünk fel ismeretlen eredetű dolgot az arcunkra,a saját bőrömön tapasztaltam meg,

még fiatal koromban történt,

volt egy nagynéném,akinek gyönyörű volt az arcbőre,

méhmempős krémet használt,

na egyszer nekem is hozott belőle,

bekentem az arcom,és bementem dolgozni,

egyszer csak érzem borzasztóan viszket a bőröm,

belenéztem a tükörbe,hát egy kemény horrorfilmben elmehettem volna,úgy néztem ki,vörös kiütéstől a bedagadt szemig,szájig minden volt rajtam,

csak okulásként irtam,

26. Guruljka (válaszként erre: 16. - Channa*)
ápr. 27. 16:10

Ha az eladási oldalon bejelenti, az értékelésnél beírja, mi történt, akkor csökken az esélye annak, hogy másokat átverhessen.

Legalább is gondatlanul járt el, mert nem is foglalkozott azzal, hogy egy krém esetleg megromolhat.

Bírósági eljárásnál egyébként lehet illetékfeljegyzési jogot kérni.


[link]


A végrehajtás alapesetben nem szükséges.

A csalás viszont csalás, és sok rosszindulatú személy bízik abban, hogy a másik nem veszi a fáradságot és nem vállalja az utánajárást. Én ezt nem erősíteném az ilyenekben!

25. Guruljka (válaszként erre: 14. - Lapbarna)
ápr. 27. 16:05
Elvileg.
ápr. 27. 16:04
Kozmetikumot magánszemélytől még nem vásároltam. Szerintem ezek érzékeny dolgok, nem kenek bármit az arcomra vagy magamra. Szerintem is tanulópénz:(
23. fincsi5 (válaszként erre: 13. - Channa*)
ápr. 27. 15:54

Én is vettem egy "szőke, rövid, nem használt parókát" a jófogáson. Megérkezett egy félhosszú, csatakos barna.

30 ért fel is próbálhattam volna, 2 üzlet is van, de olyan jól hangzott, hogy csak 10 ezer.:(

22. Sirga
ápr. 27. 11:19
Nem feljelentéssel kezdeném, hanem pl. békéltető testületnél érdeklődnék, vagy bírósági panasznapon, de nem hagynám szó nélkül én sem.
ápr. 27. 10:43

Néhány évvel ezelőtt engem is átvertek egy termékkel. Feljelentettem. Háromszor vagy négyszer kellett mennem a rendőrségre. Megállapították a csalást. Bírósági ügy lett belőle. A tárgyalásra további fél napom ment rá. Elítélték, mehettem a végrehajtóhoz, hogy hajtsák be a pénzemet. Mindez illetékfizetési kötelezettséggel, természetesen...

Az illetőnek nem volt végrehajtható jövedelme, tulajdona...

Ma már hagynám veszni azt a néhány ezer forintot, minthogy még ennyit foglalkozzak vele...

ápr. 27. 10:42

Feljelenteni? Ki fognak röhögni.

Egyetértek, ez tanulópénz volt.

ápr. 27. 10:37
Szerintem ez tanulópénz volt. Hogyan bizonyítod, hogy pontosan ezt a terméket küldte? Mondhatja azt, hogy ő jó terméket küldött, te pedig át akarod verni, hogy követeled a termék árát...
18. Sikerbox (válaszként erre: 1. - Gombocartur7)
ápr. 27. 09:33
Szerintem 15 ezer Frt, azért már lehet akár sok pénz is, ha a terméket eleve lejártan adták el. Csak valóban bizonyítani tudd, hogy lejárt. Ha így adták el neked, elképzelhető, hogy örült neki, valaki megvette. Legyen meg az első kapcsolatod a weboldal másolatával, a válasszal, vgay a megrendeléseddel, és persze az ő címével, vagy aki kivitte neked, vagy te átvetted. Nem érdekes, hogy büdös, vacak, ha a lejárati idő után van. Mi az hogy használni fogod? Persze, hogy használod, nem a képkeretet akarok bekenni vele, vagy nem parkettát fényesíteni. Ha letiltják azzal még nem kapod vissza a pénzt. Szóval ha vannak adatok, akkor jelentsd fel. Netán más is megtette már, akkor még nagyobb az esélyed, hiszen másokat is átverhettek.
ápr. 27. 09:07
Persze, fel lehet jelenteni.
ápr. 27. 09:03

Többen írjátok, hogy feljelentheti, na de minek? A rendőrök úgy sem fognak nyomozni, hiszen akkor sem nyomoznak, rendszabályoznak, ha a kedves férj naponta agyba-főbe veri az egész családot, akkor sem ha a szomszéd megkeseríti az egész ház életét, akkor sem, ha zaklatnak munkahelyen, utcán, akkor sem, ha ellopják az autónkat, ami nem 15 ezer Ft, akkor sem, ha a pénztárcánkat nyúlják le, stb. Akkor miért is foglalkoznának egy lejárt szavatosságú krém vásárlás ügyben? Tényleg komolyan gondoljátok, hogy erre vannak embereik?


Ne legyetek már ennyire naivak!

ápr. 27. 08:53
Szerintem igen.
14. lapbarna (válaszként erre: 3. - Guruljka)
ápr. 27. 08:03

"Ha a megbeszélés során nem tértetek ki a szavatosságra, akkor elvileg hivatkozhat arra, hogy nem gondolta, hogy használni akarod."


Ezt komolyan gondolod? Egy krémnél?

Az amerikai jogrendszer jut eszembe rólad...

ápr. 27. 07:41

Én nem tudom mit lehet tenni, de volt, hogy én is adtam el pl. hűtőt, varrógépet, kenyérsütőt. Mindig beleírom a hirdetésbe, hogy használt, alig használt, de évek óta csak áll és nem használom, vagy pl. a varrógép javításra szorul, mert nem jó a valami és konkrétan megírom, hogy mi nem jó rajta, de a rejtett hibákról vagy az állásból eredő hibákról nem tudok. És persze a hűtőnél visszaírt a vevő, hogy nagyon hangos. Nekem nem tűnt fel, mert nofrostos és azok hangosak szerintem. Az én új hűtőm hangosabb, illetve a kenyérsütőnél írt a vevő, hogy elszakadt az ékszíj. Hát ezekkel nem tudok mit kezdeni. Ha nagyon zavarta volna a helyzet, akkor mondtam volna neki, hogy visszaküldöm a pénzt a terméket meg dobja ki, de nem akart ilyet, így nem is foglalkozok már vele. Persze én csak néhány ezret kértem ezekért, azaz inkább jelképes összeget.


Már vettem is így terméket, azokkal úgy vagyok, hogy az én döntésem volt, hogy magánembertől veszem, használtan, garancia nélkül, így nem reklamálok, mert bemehettem volna a boltba és vehettem volna újat is, garanciával.


A helyedben elsősorban az eladóval beszélnék, ha ő nem hajlandó visszavenni, akkor tanulópénznek betudnám, és többet nem vásárolnék így, ilyen terméket.

ápr. 27. 02:54

Ha jól tudom, simán feljelentheted.

Mindent ments le a netről, ha a kínált termék alatt beszéltétek le, akkor azokat az oldalakat is; meg a magán levelezést, (ezeket elfogadják már bizonyítéknak), hiszen átvágott, romlott a termék.

11. _Berry_ (válaszként erre: 1. - Gombocartur7)
ápr. 27. 00:47
Kozmetikumot magánszemélytől? Hát... És így mennyit "spóroltál", hogy nem üzletben vagy webshopban vetted? Még egy webshopnál is előfordulhatnak dolgok, de azért ott inkább hajlanak arra, hogy ne vitatkozzanak, ha nem megfelelő az áru és inkább cserélik vagy visszaadják a pénzt, de egy magánszemély ennél sokkal nagyobb kockázat.
10. Guruljka (válaszként erre: 9. - Guruljka)
ápr. 26. 23:31

Igaz, itt lejjebb ezt írják:


"Ha Ön hivatásos kereskedőtől vásárol valamit internetes árverésen, ugyanazok a fogyasztói jogok illetik meg, mint a rendes honlapokon értékesített termékek megvásárlása esetén.


Ha azonban nem cégtől, hanem magánszemélytől vesz árut – az aukciós portálok esetében gyakran ez a helyzet –, az adásvételre nem vonatkoznak az uniós fogyasztóvédelmi szabályok. A fogyasztói ügylet során a magánszemély olyan eladótól vásárol árut vagy szolgáltatást, aki vállalkozói, kereskedelmi vagy szakmai tevékenysége keretében értékesíti a kérdéses árut, illetve szolgáltatást. Fogyasztói ügylet két magánszemély között nem jöhet létre.


A jó hírű aukciós portálok azonban mind nyújtanak a vevőknek bizonyos mértékű védelmet, és sok hasznos tanáccsal is ellátják őket azzal kapcsolatban, hogyan tudnak biztonságosan vásárolni oldalaikon."

9. Guruljka (válaszként erre: 5. - Gombocartur7)
ápr. 26. 23:29

[link]


Nézd csak mindjárt az elején... :D

8. Guruljka (válaszként erre: 7. - Regin_a)
ápr. 26. 23:29
Nagyon remélem, hogy a többi eladós oldal nem vonta ki magát a garanciavállalás kötelezettsége alól.
7. Regin_a (válaszként erre: 1. - Gombocartur7)
ápr. 26. 23:15

gy jártál!

Ha A VAterán, akkor ott van valami pénz visszadfizetési garancia

Bogózd ki

[link]

6. Guruljka (válaszként erre: 5. - Gombocartur7)
ápr. 26. 22:51

Akkor ott bizony reklamálhatsz. Akár le is tiltják. És vannak kötezelettségei.


Első lépésként nézd át az illető oldal szabályzatát.

ápr. 26. 22:26
Rákérdeztem a használhatóságára (igaz, konkrétan nem a szavatossági idejére), szóval tudta, hogy használni is fogom, nekem pedig meg sem fordult a fejemben, hogy lejárt terméket árul ennyi pénzért. Eladós oldalon vettem egyébként. Büdös, használhatatlan amit küldött.
ápr. 26. 22:18
Így már értem, mert Guruljka leírta. Nehéz dolog, viszont ilyen esetben vissza kellene vennie, de gondolom nem fogja.
3. Guruljka (válaszként erre: 1. - Gombocartur7)
ápr. 26. 22:16

Nehéz dolog, de végül is normál ésszel feltételezhető, hogy a krém használható legyen, ne avas, büdös vacak.

Ha a megbeszélés során nem tértetek ki a szavatosságra, akkor elvileg hivatkozhat arra, hogy nem gondolta, hogy használni akarod.

Ezt én sem hagynám szó nélkül, azt hiszem, mert tényleg pofátlanság. Abszolút magánúton vetted vagy valami eladós oldalon?

ápr. 26. 22:16
Mit jelent az, hogy romlott volt?
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook