Ikerterhesség (beszélgetős fórum)
huu... nekem is jó hosszúra sikeredett a hozzászólásom.. bár azt hiszem nekem mindig... :s remélem nem baj.. :) de még mindig jutottak eszembe dolgok..
Szóval igen, érdekes lesz nálunk a bőrszín kérdés is... Én szeretném ha az apukájukra ütnének.. :) bár az utolsó álmomban szőkék és kék szeműek voltak... kérdőre is vont az édesapjuk... hihihi
Egyébként velem madarat lehetett volna fogatni mikor megtudtam, hogy ketten vannak, mindig is szerettem volna ikreket, de nem is reménykedtem benne, tudván, hogy sem náluk, sem az én családomban nem volt még rá példa..
Yorkifun köszönöm szépen a képeslapot és a "bókot" is.... :)
19-én megyek megint dokihoz, ő mindig néz uh-on is, meglátjuk, hogy fordulnak e..
Igazából nem vagyok a császár ellen, csak az első pillanatokról nem akarok lemaradni.. meglátjuk hogy alakul, fő hogy minden rendben menjen. :)
A párom sajnos még nem a férjem, épp e miatt fő most a fejem, mert annyi papírt kérnek a házasságkötéshez, hogy lassan a szülőszobán tarthatjuk az esküvőt..
Mindenképp szeretnénk összeházasodni a babák érkezése előtt, márcsak azért is mert én nagyon okos 19 éves, forró fejjel szinte gyerekként beleugrottam egy házasságba, meg is lett az eredménye... Tovább tartott a válóperünk, mint a házasságunk.. No és addig húzódott, hogy még a babák fogantatásakor hivatalosan az exem a férjem volt erre pedig van egy csodálatos törvényünk miszerint őt tekintik apának... Hiába nem élünk együtt 3 éve... Erre az egyetlen "kiskapu", ha hozzámegyek a picik igazi apukájukhoz... Viszont mivel Ő külföldi állampolgár (kérdésedre válaszolva egyébként Congói, bár 5 éves kora óta Belgiumban és Olaszországban él) a magyar anyakönyvvezetés épp csak arról nem kér igazolást, hogy hányas méretű alsógatyát hord...
üdv!Jó korán keltél...:):)Nekünk 7 hetesen mondta a doki.Volt egy icipici vérzésem-igy utólag tudom,hogy csak megkaptam magam odalent a körmömmel,de akkor annyira megilyedtünk,hogy azonnal mentünk is.Csinált uh-t,és mondta: na nézze csak minden rendben,ott dobog a szivecskéje........félperc csend.....ott meg a másik......:):):) Erre én :milyen másik?????Doki:hát ezek szerint ketten vannak odabent....Na még jó hogy feküdtem,mert különben egyből lefeküdtem volna...nagyom meglepődtem.Norbi pont akkor nem volt bent velem,ő a parkolóban tudta meg a rendelő előtt,gondolhatod.Mivel kaptunk képet róluk,én is úgy mondtam el,mint a doki:nézd ott a babánk....ott meg a másik....reakciója ugyanaz volt mint neke.Nagyon örült neki,még fel is kapott mint a filmekben :):):)sőt még a könny is kicsordult,aztán meg azt se tudta merre kell hazafeléá menni....édes volt..Utánna az derült ki először,hogy egyik fiú,két hétr rá pedig hogy a másik lány.Nagyon örültünk nekik!!!!Mondjuk én az elején nem voltam felvillanyozva,hogy ikreink lesznek-gobndoltam is magamban,milyen rossz anya vagyok vagy leszek én,de szerintem ezzel sokan igy vannak amikor megtudják.Főleg hogy nálunk nincs nagy segítőkészség a családban,én is csak a férjemre számíthatok,mivel anyum 4 éve meghalt,apám meg Szegeden él,igy ő sem tud állandóan itt lenni.De majd csak lesz valahogy.Az mindenesetre tuti hogy nem lesznek elkényeztetve,nem lesz rá időm,se energiám,max.ha az apjuk is itthon lesz.Már nincs csak 2-3 hét hátra-dokim szerint-,de már nagyon várjuk őket,kíváncsiak vagyunk rájuk,meg magunkra is.Néha még most is olyan felfoghatatlan,sztem igazából akkor esik le mindenkinek,hogy szülő lett,amikor már kezében tartaja a picit.Remélem gyorsan fogok gyógyulni császár után,nem nagyon szeretném elhagyni magam....
Képzeld azt álmodtam,hogy nov.24-én 26-án születtek-kiválaszthattuk a napot-,a csajszi 2900g a fiú meg 2400g lett....kíváncsi leszek bejön-e :):):)
De jó.... végre megint van élet itt a fórumon.. hurrá hurrá... :)
---caty20--- : üdv köztünk és neked is gratula!! Én 18 hetesen éreztem először biztosan, azóta az én picurjaim is nagyon sokat mozgolódnak..
Persze az elején még csak picike mozgások voltak amit csak este mikor háton feküdtem éreztem..
Mostmár a nap minden szakában, ülve, állva, bárhogy érzem, bár igazából éjjel a legaktívabbak..Mondjuk miért is csodálkozom.. Én is és az apukájuk is éjjeli baglyok vagyunk...
Azt is 18 hetesen mondták meg, hogy lányok, bár azóta még volt egy lány-fiú verzió is, de az utolsó 24. heti uh. szerint tényleg csajszik..
---yorkifun---: most töltöm a 26. hetet, ezek szerint már nem nagyon fordulnak meg... (?) Bár igazából, első perctől kezdve így fekszenek.. az egyikőjük ugyan fejvégű, de a másik baba harántfekvéses.. Miért kellett egyébként altatni? Ha jól tudom helyi érzéstelenítéssel is császároznak...
Én is néztem a képeid nagyon tetszettek, nem véletlen a név látom.. :)
Most néztem körbe az adatlapokon, igazából valahogy elkerülte a figyelmem eddig.. Most én is tettem fel egy pár képet..
Szép napot mindenkinek..!!!
Sziasztok!
14hetesek vagyok. Már nagyon várom, hogy megmozduljanak a picik :) Ti mikor éreztétek először?
Szia yorkifun!
Köszönjük szépen, gratulálok a babáidhoz..
Az utolsó ultrahangom szerint nekem is így fekszenek a babáim, persze tudom még rengeteg idő van, hogy megforduljanak... Meddig lábadoztál a császár után? Meddig voltál kórházban? Altatásban császároztak? Ha nem, akkor odaadták egy kicsit a piciket miután kivették a pocakodból??
Köszi a válaszokat.... Én egyébként Szolnokon lakom, de Szegedre megyek majd szülni.. (Az ottani női klinikán dolgozik a nővérem és az unokatesóm így ott egy picit nagyobb biztonságban érzem magam :)
Mi jól vagyunk, csak baromi sokat unatkozom.. Kicsit irigykedem hogy annyival előrébb jártok, én már nagyon türelmetlen vagyok... Picit kezdem aggódni, mert így a 25. héten már 15 kiló plusznál tartok és ha minden igaz még csak most indul rohamos növekedésnek a pocakom.. (ez tényleg így van egyébként??) mondjuk még mindig vékony vagyok, 55-ről kezdtem.. a 183 centimmel, nem is az alakom miatt aggódom, inkább, csak hogy nem tudom mennyi pluszt bír még el a szervezetem...
Örülj, hogy neked nem volt gáz. Én életemben nem voltam olyan rosszul, mint a terheléses cukorvizsgálaton. Fogalmam sincs, mit tettem volna, ha a férjem nem kísér el. Konkrétan remegtem, nem kaptam levegőt, nem tudtam, hol vagyok. Teljes K.O. Persze másnap kiderült, hogy megnyertem a terhességi cukorbetegséget. Azóta diétázom, mérem a szénhidrát-bevitelt. És mindezt úgy, hogy a családban nincs cukorbeteg, szóval csak azért, mert ugye kétpetéjű ikreknél dupla hormontermelés, plusz két méhlepény, szóval nagyobb a lehetőség a terhességi cukorbetegség kialakulására, mint egyes terhességnél. No.
Hát bízunk benne, hogy szülés után tényleg elmúlik.
További ajánlott fórumok:
- Elsiratott ikerterhességem története
- Ha kétpetéjű ikerterhesség 13. hetében az egyik babát el kell távolítani, attól még a másik "megmenthető"?
- Szeretnénk ikreket. Mi a véleményetek a programozott ikerterhességről? Esetleg vannak ikreid?
- Mennyi esély van a clostilbegyt szedésével az ikerterhességre és lehet-e ezt befolyásolni?
- "Házi praktikák" ikerterhességre
- Esélyem az ikerterhességre