Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Ikerterhesség fórum

Ikerterhesség (beszélgetős fórum)

2008. nov. 7. 17:52
Hát igen itt Magyarországon minden olyan nehézkessen műkődik!Kicsit vissza olv. írtad hogy egy fél évet maradtok itt aztán mentek Olaszba.Ez már biztos?Gondolom a párod ott dolgozik.Most itt van veletek,vagy ingázik?
566. K.Mia
2008. nov. 7. 17:30

huu... nekem is jó hosszúra sikeredett a hozzászólásom.. bár azt hiszem nekem mindig... :s remélem nem baj.. :) de még mindig jutottak eszembe dolgok..

Szóval igen, érdekes lesz nálunk a bőrszín kérdés is... Én szeretném ha az apukájukra ütnének.. :) bár az utolsó álmomban szőkék és kék szeműek voltak... kérdőre is vont az édesapjuk... hihihi

Egyébként velem madarat lehetett volna fogatni mikor megtudtam, hogy ketten vannak, mindig is szerettem volna ikreket, de nem is reménykedtem benne, tudván, hogy sem náluk, sem az én családomban nem volt még rá példa..

Yorkifun köszönöm szépen a képeslapot és a "bókot" is.... :)

565. K.Mia (válaszként erre: 563. - B2057e22d0)
2008. nov. 7. 17:22

19-én megyek megint dokihoz, ő mindig néz uh-on is, meglátjuk, hogy fordulnak e..

Igazából nem vagyok a császár ellen, csak az első pillanatokról nem akarok lemaradni.. meglátjuk hogy alakul, fő hogy minden rendben menjen. :)

A párom sajnos még nem a férjem, épp e miatt fő most a fejem, mert annyi papírt kérnek a házasságkötéshez, hogy lassan a szülőszobán tarthatjuk az esküvőt..

Mindenképp szeretnénk összeházasodni a babák érkezése előtt, márcsak azért is mert én nagyon okos 19 éves, forró fejjel szinte gyerekként beleugrottam egy házasságba, meg is lett az eredménye... Tovább tartott a válóperünk, mint a házasságunk.. No és addig húzódott, hogy még a babák fogantatásakor hivatalosan az exem a férjem volt erre pedig van egy csodálatos törvényünk miszerint őt tekintik apának... Hiába nem élünk együtt 3 éve... Erre az egyetlen "kiskapu", ha hozzámegyek a picik igazi apukájukhoz... Viszont mivel Ő külföldi állampolgár (kérdésedre válaszolva egyébként Congói, bár 5 éves kora óta Belgiumban és Olaszországban él) a magyar anyakönyvvezetés épp csak arról nem kér igazolást, hogy hányas méretű alsógatyát hord...

564. b2057e22d0 (válaszként erre: 561. - Norycica)
2008. nov. 7. 15:11
Szia!Nem korán keltem későn feküdtem!Nekem az AFP vizsgálatból derült ki hogy valami van és az ult. közölték a hírt de úgy hogy a-b magzatot lát de lehet mögöttük is van de azt nem látni.Kébzelheted ! Férjem örült én nem annyira .Mondom,te jó ég mi vár rám!!!!!De aztán úgy voltam vele valahogy majd lesz csak egészségesek legyenek!A leányom kezein a kisújjak kicsit görbék val.nem volt elég hely.A lábát 1.5cm megvágták császárkor ami ma 10cm tehát nől a bőrével.Kicsiként még annyi volt a leányommal,nem akarta balra fordítani a fejét ezis azt bizonyitja kevés helyük volt a hasamba.Sok sikert a babákhoz azért ketten is megbirkoztok velük!!!!
563. b2057e22d0 (válaszként erre: 560. - K.Mia)
2008. nov. 7. 14:41
Előkerestem a ult. papiroat 19 hetes korukig fej-fejvégű,27 hetesen fej-med.végű,31 hetesen med.-haránt fekvés és ez már így maradt nálam.Tehát még változhat még nálad ,lehet még mindegyik fejvégbe lesz és tudsz rendesen szűlni!Altatást én választottam de már megbántam.Felraktak az asztalra felnéztem a lámpákra és láttam a hasamat a tükőrbe hát mondom én nem nézem végig ahogy felvágnak oldalra néztem vagy 10 doki mosakodott be ezért így döntőttem sajna!:(Egyébkét megkérdezik majd mi lesz a nevük ha 2fiú,2lány,fiú-lány tehát 4 néven kell gondolkozni.Én csak 1fiút tudtam a lány meglepetés volt.A kutyusom a harmadik gyerekem :))) nagyon imádom.Neked a férjed honnan való? nagyon jól néztek ki eggyütt még izgalmasabb lesz milyenek lesznek a babák.
2008. nov. 7. 08:56
ez igen,jó sokat írtam!:):):)
561. norycica (válaszként erre: 559. - B2057e22d0)
2008. nov. 7. 08:55

üdv!Jó korán keltél...:):)Nekünk 7 hetesen mondta a doki.Volt egy icipici vérzésem-igy utólag tudom,hogy csak megkaptam magam odalent a körmömmel,de akkor annyira megilyedtünk,hogy azonnal mentünk is.Csinált uh-t,és mondta: na nézze csak minden rendben,ott dobog a szivecskéje........félperc csend.....ott meg a másik......:):):) Erre én :milyen másik?????Doki:hát ezek szerint ketten vannak odabent....Na még jó hogy feküdtem,mert különben egyből lefeküdtem volna...nagyom meglepődtem.Norbi pont akkor nem volt bent velem,ő a parkolóban tudta meg a rendelő előtt,gondolhatod.Mivel kaptunk képet róluk,én is úgy mondtam el,mint a doki:nézd ott a babánk....ott meg a másik....reakciója ugyanaz volt mint neke.Nagyon örült neki,még fel is kapott mint a filmekben :):):)sőt még a könny is kicsordult,aztán meg azt se tudta merre kell hazafeléá menni....édes volt..Utánna az derült ki először,hogy egyik fiú,két hétr rá pedig hogy a másik lány.Nagyon örültünk nekik!!!!Mondjuk én az elején nem voltam felvillanyozva,hogy ikreink lesznek-gobndoltam is magamban,milyen rossz anya vagyok vagy leszek én,de szerintem ezzel sokan igy vannak amikor megtudják.Főleg hogy nálunk nincs nagy segítőkészség a családban,én is csak a férjemre számíthatok,mivel anyum 4 éve meghalt,apám meg Szegeden él,igy ő sem tud állandóan itt lenni.De majd csak lesz valahogy.Az mindenesetre tuti hogy nem lesznek elkényeztetve,nem lesz rá időm,se energiám,max.ha az apjuk is itthon lesz.Már nincs csak 2-3 hét hátra-dokim szerint-,de már nagyon várjuk őket,kíváncsiak vagyunk rájuk,meg magunkra is.Néha még most is olyan felfoghatatlan,sztem igazából akkor esik le mindenkinek,hogy szülő lett,amikor már kezében tartaja a picit.Remélem gyorsan fogok gyógyulni császár után,nem nagyon szeretném elhagyni magam....

Képzeld azt álmodtam,hogy nov.24-én 26-án születtek-kiválaszthattuk a napot-,a csajszi 2900g a fiú meg 2400g lett....kíváncsi leszek bejön-e :):):)

560. K.Mia
2008. nov. 7. 01:44

De jó.... végre megint van élet itt a fórumon.. hurrá hurrá... :)

---caty20--- : üdv köztünk és neked is gratula!! Én 18 hetesen éreztem először biztosan, azóta az én picurjaim is nagyon sokat mozgolódnak..

Persze az elején még csak picike mozgások voltak amit csak este mikor háton feküdtem éreztem..

Mostmár a nap minden szakában, ülve, állva, bárhogy érzem, bár igazából éjjel a legaktívabbak..Mondjuk miért is csodálkozom.. Én is és az apukájuk is éjjeli baglyok vagyunk...

Azt is 18 hetesen mondták meg, hogy lányok, bár azóta még volt egy lány-fiú verzió is, de az utolsó 24. heti uh. szerint tényleg csajszik..

---yorkifun---: most töltöm a 26. hetet, ezek szerint már nem nagyon fordulnak meg... (?) Bár igazából, első perctől kezdve így fekszenek.. az egyikőjük ugyan fejvégű, de a másik baba harántfekvéses.. Miért kellett egyébként altatni? Ha jól tudom helyi érzéstelenítéssel is császároznak...

Én is néztem a képeid nagyon tetszettek, nem véletlen a név látom.. :)

Most néztem körbe az adatlapokon, igazából valahogy elkerülte a figyelmem eddig.. Most én is tettem fel egy pár képet..

Szép napot mindenkinek..!!!

559. b2057e22d0 (válaszként erre: 558. - Norycica)
2008. nov. 7. 01:23
Szia!Az első pár héttől ne félj olyankor csak esznek meg alszanak nincs velük gond majd ha tőbbet lesznek fent és mikor az egyik alszik másik sír az nehéz.Mert ugye egy babánál ha lerakod aludni akkor teszed a dolgodat de kettőnél ez nem így lesz.Lényeg hogy ne roncsdd el őket ne vedd fel minden nyekergésre mert nem fogod birni.Ha hazajösz a korházból rakd egy kiságyba őket amig lehet nyugodtabbak lesznek!Neked is télen lesznek picik és ez is nehéz ha nincs segítség az öltöztetés , az egyik bemelekszik mire a másikat feöltőzteted.Szóval nem könnyű de megéri a fáradozás kárpotól majd látni ahogy cseperednek.Neked mikor derült ki hogy ikreid lesznek és mit szóltál hozzá és a férjed?Igen most se könnyű mint mondják kisgyerek kis gond nagy gyerak nagy,és ahogy nézem a java most jön!
558. norycica (válaszként erre: 557. - B2057e22d0)
2008. nov. 6. 12:45
Igen szép város,én is nagyon szeretem.Bizony nem sok van már hátra,mondjuk izgulni nem nagyon izgulok,majd ha már ott vagyok elég lesz idegeskedni.Gondolom hogy gyorsan elmegy az első év,meg mindne olyan gyorsan is történik-mire befejezed az egyikkel,kezdheted a másikkal...Remélem ügyesen átvészeljük ezt a nehéz időszakot,én az első 1-2 jhéttől félek a legjobban,utánna már csak jobban belejön az ember.Hát igen te már túl vagy az első nehéz időn,de most se lehet könnyeb-serdülőkor meg miegymás....:):)
557. b2057e22d0 (válaszként erre: 552. - Norycica)
2008. nov. 6. 01:03
Szia norycica látom Egerbe laksz ott volt a nászutunk nagyon szépek vagytok a képeken.Már nem sok időd van a szülésig!15 évesek a gyerekek tehát én már túl vagyok a babázáson vagyis az volt a legkevesebb mivel futószalagon folyt az első év.Nagyon nehéz volt, most még annyit pihenj amennyit csak tudsz!!!!!!Szia
556. b2057e22d0 (válaszként erre: 548. - K.Mia)
2008. nov. 6. 00:46
Szia K.Mia!Nem tudom te hány hetes vagy nekem a terhesség felétől haránt és farfekvés volt és ez nem változott félidőtől már nem sok helyük marad forgolodni.24 hetesen beutaltak a korházba és végig bent voltam csak hétvégén mehettem haza .Baj csak az volt hogy megrövidült a méhnyak és mivel ikrek beutalt pihenni.Császár másnapján már felkellett kelni és amig nem volt széklet az őrzőbe kellett lenni a 3napon mehettem az osztályra.7 nap után mehettünk haza .Altattak így a férjem előbb látta őket mint én .:(
555. Kircsinő (válaszként erre: 551. - Caty20)
2008. nov. 5. 16:09
Nekem már a 13-ik héten megmondták,h valószínű csajok,igaz genetikai UH volt.Megmutatta a doki,hogyan fejlődik a nemi szervük ha lányok meg ha fiúk.
554. norycica (válaszként erre: 547. - Kircsinő)
2008. nov. 5. 14:41
Bizony jól tudod,én most 33 hetes vagyok és kb. 1 hónap alatt nagyon sokat nőtt,rendesen szembetűnő a növekedés.Addig szinte ugyanolyan nagy volt,mint 16-18 hetesen.én most tartok 10-11 kg plussznál,de ezt is érezni a derekamon.Vigyázz magadra,nehogy még a sérveddel is bajod legyen...tudom milyen a gerincműtét,apumat 7szer műtötték rá...pihenj sokat
553. norycica (válaszként erre: 549. - Caty20)
2008. nov. 5. 14:38
Gratu!Én 16 héttől érzem őket,de akkor még csak kis buborékokra hasonlítottak a mozgások,úgy igazán 20-22 héttőléreztem hogy ezek már tuti ők azok!Azóta meg meg se állnak csak nagyon ritkán.Eddig éjszaka jól viselkedtek,de kb.1 hete már éjjel se bírnak magukkal-néha rájuk is kell szólni,hogy legalább addig maradjanak nyugton amíg elalszom,utánna ficánkolhatnak nyugodtan..:):)
552. norycica (válaszként erre: 546. - B2057e22d0)
2008. nov. 5. 14:35
Üdv!Köszi a gratut,neked is gartu!!!Milyen idősek már?Én jelenleg épp 33 hetes vagyok,1fiú 1 lány,mindkettő faros-tehát tuti császár lesz.Nekek is pont azok a kérdések jutottak eszembe,mint K.Miának,igy mégegyszer nem írom le,majd elolvasom a válaszod amit neki írtál.Mellesleg ennivalóak a kutyusaid!!!!!!!!!:):):):)
551. caty20 (válaszként erre: 550. - Kircsinő)
2008. nov. 5. 13:52
És mikor tudtákmegmondani, hogy kisfiúk vagy lányok?
550. Kircsinő (válaszként erre: 549. - Caty20)
2008. nov. 5. 13:49
Szia!Én a 18 hetesen éreztem először biztosan,azóta meg sem állnak,folyamatos a derbi.
549. caty20
2008. nov. 5. 12:52

Sziasztok!

14hetesek vagyok. Már nagyon várom, hogy megmozduljanak a picik :) Ti mikor éreztétek először?

548. K.Mia (válaszként erre: 546. - B2057e22d0)
2008. nov. 5. 11:38

Szia yorkifun!

Köszönjük szépen, gratulálok a babáidhoz..

Az utolsó ultrahangom szerint nekem is így fekszenek a babáim, persze tudom még rengeteg idő van, hogy megforduljanak... Meddig lábadoztál a császár után? Meddig voltál kórházban? Altatásban császároztak? Ha nem, akkor odaadták egy kicsit a piciket miután kivették a pocakodból??

547. Kircsinő (válaszként erre: 545. - K.Mia)
2008. nov. 5. 11:26
Én is úgy tudom,meg sokan mondták,hogy ezek után indul növésnek a pocak.Bár már most is alig férek el tőle,most 28 hetes vagyok és 10kg-val vagyok több a kiindulási súlyomtól/56ról/.Én csak a derekam miatt aggódok,volt két gerinc műtétem,a második tavaly.
2008. nov. 5. 00:17
Sziasztok,sok sikert mindenkinek a babákhoz,nem irigyellek benneteket.Nekem is ikreim vannak fiú ,lány császárral születtek haránt és farfekvés miatt 37 hétre burokrepedés végett.A súlyúk 2390g és 2008g volt.Ha valakinek kérdése van szívessen válaszolok.
545. K.Mia
2008. nov. 4. 22:34

Köszi a válaszokat.... Én egyébként Szolnokon lakom, de Szegedre megyek majd szülni.. (Az ottani női klinikán dolgozik a nővérem és az unokatesóm így ott egy picit nagyobb biztonságban érzem magam :)

Mi jól vagyunk, csak baromi sokat unatkozom.. Kicsit irigykedem hogy annyival előrébb jártok, én már nagyon türelmetlen vagyok... Picit kezdem aggódni, mert így a 25. héten már 15 kiló plusznál tartok és ha minden igaz még csak most indul rohamos növekedésnek a pocakom.. (ez tényleg így van egyébként??) mondjuk még mindig vékony vagyok, 55-ről kezdtem.. a 183 centimmel, nem is az alakom miatt aggódom, inkább, csak hogy nem tudom mennyi pluszt bír még el a szervezetem...

2008. nov. 4. 11:34
Ja télleg,voltunk múlt héten a dokibánál 32 hetesen,azt mondta minden rendben van,a kiscsaj 1520g a srácunk meg 1620g.Ugyhogy én a kórházi mérésekre ezután oda se figyelek..bár pénteken is kell mennünk vissza a ikórházba kontrollra,kíváncsi leszek most mit fog ráirni a papírra az a rtardált orvos.....
2008. nov. 4. 11:30
Én majd Egerben szülök a Markót Ferencbe-persze csak ha még 3-4 hét múlva is üzemel.....mondjuk a dokim azt mondta,ne aggódjak,nekem még biztosan lesz hova mennem szülni.Hát remélem igaza lesz :)
542. norycica (válaszként erre: 538. - 468dbb1b95)
2008. nov. 4. 11:28
Örülök!!!:):):) Hát drukkolok hogy elmúljon.Barátnőmnek is magas lett az eredménye,aztán egy hónapig méregette,de mivel rendben volt és soha nem volt olyan magas eredménye mint akkor az eccer,igy azt mondták nem kell már diétáznia,mert valószínű csak az idegesség vagy valami stressz okozta nála ezt...ugyhogy neki szerencséje volt.drukkolok hogy neked is mihamarabb elmúljon!
541. Kircsinő (válaszként erre: 539. - 468dbb1b95)
2008. nov. 3. 13:53
Kitartás az van bőven,pláne ha meglesz a gyümölcse!
540. 468dbb1b95 (válaszként erre: 534. - K.Mia)
2008. nov. 3. 13:52
Bp, Péterfy.
539. 468dbb1b95 (válaszként erre: 535. - Kircsinő)
2008. nov. 3. 13:50
Kitartás!!
538. 468dbb1b95 (válaszként erre: 531. - Norycica)
2008. nov. 3. 13:48

Örülj, hogy neked nem volt gáz. Én életemben nem voltam olyan rosszul, mint a terheléses cukorvizsgálaton. Fogalmam sincs, mit tettem volna, ha a férjem nem kísér el. Konkrétan remegtem, nem kaptam levegőt, nem tudtam, hol vagyok. Teljes K.O. Persze másnap kiderült, hogy megnyertem a terhességi cukorbetegséget. Azóta diétázom, mérem a szénhidrát-bevitelt. És mindezt úgy, hogy a családban nincs cukorbeteg, szóval csak azért, mert ugye kétpetéjű ikreknél dupla hormontermelés, plusz két méhlepény, szóval nagyobb a lehetőség a terhességi cukorbetegség kialakulására, mint egyes terhességnél. No.

Hát bízunk benne, hogy szülés után tényleg elmúlik.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook