Idősek otthona (beszélgetés)
Ha megöltük őket, legalább szép haláluk volt. Ha szépnek számít a delírium. :-) Elvitték volna még aznap a holmit amit kinéztek, de elfáradtak.
Nekem is jó lett volna az a faanyag, de én ott nem építkeztem, bontottam. Egy nagy fás rakodóhelyet, meg egy budit. Annak se irgalmaztam. :-)
Gyerekek, komolyan mondom, ha eszem volna megállna! :-)
Két hete elköltöztek az albérlőink (lányomék házában laktak) - nagyon remélem, hogy ezt mindenki tudja a környéken. Világgá kürtölték a fészen, hogy reggel 7-kor elindultak nyaralni 10 napra, klassz fürdőhelyre.
Azért kellene tudni mindenkinek, hogy oda hozzánk ne törjenek be, már nem ott laknak (hátha ezt olvasván azt hiszik, hogy érdemes betörni, hiszen nyaralnak a lakók). :-)))
Nekem meg tele van az udvarom, sufnim vasakkal, szerszámokkal, képzeld el, hülyét is kapna a vasas, ha nem engedném hozzányúlni. Pedig nem engedhetem. A kedvesem kőfaragó, voltak idők amikor egy többemeletes épületet is be tudott állványozni, mostmár inkább csak kisebbeket. De hihetetlen sok állványa van még mindig. Tényleg vannak rossz gépek is, de fogalmam sincs, hogy melyik az.
Úgyhogy ide nem teheti be a lábát a mikrofonos.
Ugye? Még örülhetek, ha nem üt le. Jó, azt talán mégsem, de mindent el akar vinni az biztos.
Még az előző lakhelyemen behívtam két droidot, vigyenek el egy kádat. Annak fejében, ha a kert közepén álldogáló kupactól is megszabadítanak. Meg is csinálták, rendesen voltak. Felfedezték, hogy az épp meghalt szomszéd bácsi sufnipadlásán jó faanyagok vannak, tényleg jók voltak, ilyen hosszú padlódeszkák. Na azzal azonnal nagy terveik voltak, másnap vissza akartak jönni.
Én adtam nekik ennek a meghalt öregnek a borából, mert az is rámmaradt, nemcsak a kupac. Valami istentelen lötty volt.
Nem jöttek másnap vissza, mondtam a gyereknek, te, ezek meghaltak. Megártott a bor. :-)
Nem nagy pénz, de legalább nincs útban. Itt járkál állandóan ilyen fémgyűjtő autó, hangos mikrofonba mondja hogy rossz ezt, rossz azt vásárol.
Én még azt se merem beengedi. Jár a szemük, mint a biciklikerék.
Apu is nagy gyűjtögető volt. Mama nem győzi felszámolni, nem akarja, hogy egyszer majd több konténernyi szemét maradjon ott.
Beszállt az unokatesóm is, de őt csak a vas érdekli. De még a szögek is. Eleinte sok volt, tankolhatott az árából. Mostmár csak az apraja maradt.
Némelyek nagyon túlzásba esnek, úgy néz ki az udvar, mint a cséritelep. Nekem is van időnként olyan érzésem, ha hátramegyek. :-) A kosztos tehet róla.
Na ugye. Tulajdonképpen a természetet védem. :-)
Azt a hulladékot úgyis elégetik. Ami nem ég el, az meg salak lesz. Azzal is tudnak valamit csinálni.
Bocsánat, megnéztem rákeresve.
A kérelemre kell 3000 ft-os illetékbélyeg, a konténer területfoglalási díja 3063 ft/nap, kiemelt övezetben. Feltételezem, hogy a belváros ilyennek minősül.
Szelektív gyűjtés rendben működik, vagyis a miszlikbe aprított tapéta simán ment papír közé :) Nehogy már azt is 300 km-t hurcoljuk... szétvert falburkolatot elhoztuk, következő probléma a feltört járólap lesz, valamint régi ajtók.
Nem létezik! Én kértem olyan foglalási engedélyt már kétszer is. Vagy öt éve, az akkor 3-4 ezer ft volt.
Mostmár nem kellene, be lehet tenni a konténert a kertbe, befér szállító autóstól együtt. Most már juszt se kérek. Rakom apránként a cuccot a kukába. Egyszer majdcsak elfogy.
További ajánlott fórumok:
- Idősek otthonában élők és hozzátartozóik segítsetek
- Idősek otthona vagy házi ápolás?
- Ha megöregszel beköltöznél egy idősek otthonába? Milyen tapasztalataid vannak némelyik otthonról?
- Beszélgetés az idősek otthonában idősekkel
- Vélemények: Idősek otthona Budapesten, Pest megyében
- Szeretnék dolgozni idősek otthonában, kell hozzá valamilyen szakképzettség? Úgy tudom, hogy nem...de azért itt is megkérdezem.