Idiopathiás thrombocytopeniás purpura (itp) (beszélgetés)
Szia!
Dr. Rázsó Katalin
És milyen véleménnyel van az ismerősöd a haemostasisról?
Örülök, hogy jól van!
Lehet, mert megérzéseim szoktak lenni. :) Jók is, rosszak is. 90%-ban bejönnek.
Hogy hívják a doktornőt akihez kerültél?
(Van egy ismerősöm aki szintén odajár.)
Tesóm már teljesen jól van, köszi az érdeklődést! Eddig még otthon volt, most van másodjára kontrollon, de most be kellett feküdnie 4 napra, mert minden 2. kontrollnál (ezeknél egyébként mindig kap infúziót) bent kell maradnia, gondolom, hosszabb vizsgálatokat végeznek rajta...
Most beszéltem vele és jól van, a szobatársa egy tök rendes 28 éves lány. :)
Ennyi... :) Most ott van nálatok Debrecenben, furcsa, hogy pont most kérdeztél rá. :D Lehet, hogy megérezted a jelenlétét. ;)
Ja és ezután a kontroll után ha minden jól megy, mehet suliba is. =)
Szia Szilva!
Szuper, ez nagyon szép eredmény. Gratulálok!
Mi csütörtökön megyünk! Már nagyon izgulok, de bízom a jó eredményben.
puszi
Mimcsy! Vigyázz magadra és dícséret, hogy "bátran" elmentél dokihoz:)))
Mindenkinek sok-sok cicát:)
Sziasztok!
Panni: szorítok, hogy úgy legyen, ahogy szeretnéd, de ne legyen semmi komoly! És persze a tetemes mennyiségű cicáért is. :)
Szilvaaa: Gratulálok! :) Ez nagyon szép! :)
Ma már dolgoztam, de csak el kellett mennem a dokihoz meló után, mert most meg az arcüregem fáj. Kaptam antibiotikumot, és megdícsért, hogy elmentem, mert tudja, hogy nem szoktam. De most fontos, hogy odafigyeljünk... Szerinte is és szerintem is. :)
Sok cicát mindenkinek!
Szia Szilvaaa!
Váóóó, nagyon nagy gratula!! Szorítok nektek továbbra is!
Panni
Sziasztok!
111e lett a mai eredmény, így ma sem kaptunk Nplate-et:))) már 3 hete kapta az utolsót és közben beteg is volt. Folyt. köv. jövő hétfőn:)))
Örülök, hogy lement a lázad! :) Én is kíváncsi vagyok, hogy mennyi lesz a trombid nélküle, de reménykedjünk a legjobbakban.
Nálam nincs semmi különös, csütörtökön megyek újra dokihoz, most néz vércukrot is meg vasat, mert ugyebár még mindig hullik a hajam... Remélem, talál valamit, mert apával abban maradtunk, hogyha kiderül, hogy nem a festék miatt van, akkor újra befesthetem majd. :)) :P
Panni
Holnap mehetek dolgozni. Szerencsére már nincs lázam sem. :) És ma vettem be az utolsó szem Prednisolont. Kíváncsi vagyok, milyen lesz az eredményem másfél hét múlva!
Meséljetek! Felétek mi újság?
Én is így gondolom. Nagy reményeket fűznek hozzá az orvosok és a kutatók is szerintem, nem véletlenül ajánlják fel egyre többeknek.
Szerdán egy nénivel találkoztam, ő az Nplate-et kapja, éppen a vérkép eredményére várt, majd miután megtudta mennyi lett, akkor meg a soros szurira. De jól van, szemmel láthatóan mozgékony volt és abszolút nem túlsúlyos. Sokat sajnos nem volt vele időm beszélni, pedig kíváncsi lettem volna a tapasztalataira. De igencsak találkozok még vele, és többekkel is itt az új helyen. Kicsit azért izgatott is vagyok, mert ugye új környezet, új arcok, és sokkal kisebb közösség teljesen más hangulatban. :)
Na, jól eltértem a tárgytól. :) Bocsi!
A lényeg: szerintem jelentős előrelépés ez az új eljárás! :)
Félő...
Egyébként utánanéztem kicsit a neten a gyógyszernek, amit említett a doktornő, és így olvasva beugranak az idegen szavak, amiket említett. Meg is leltem a bogyót:
Ugyanúgy kezdődik a betegtájékoztató, mint az NPlate-nél.
Júúúj, ez nagyon jó hír, gratulálok! Reméljük, megmarad ez a tendencia!! :)
Panni
Szia!
Gyógyszer nélkül nagyon szép teljesítmény! :) Csak így tovább! :)
Ez nagyon szuper!
Örülök az eredményetekenek. Attilának spontán emelkedett 34-ről 87-re, gyógyszer nélkül.
28.-án megyünk újra. Kíváncsi vagyok.
Szia Szilva!
Jajjjj nagyon szép lett Bálint eredménye. Nagyon örülök. Gratulálok nektek! csak így tovább.
puszi
Szia!
Gratulálok a gyönyörű eredményhez! Na látod éreztük, hogy jó lesz. Így legyen mindig.
puszi
Mindig tanul valamit az ember. :)
Kaptam nagyon régen Prednisolont is. Ennél az adagnál lényegesen többet. De az sem volt akkor valami szuper.
Hát, azóta én is változtam és a környezetem is. A lényeg az, hogy most használt. :)
Ma voltam a háziorvosnál, de nem a sajátom volt, hanem helyettesítő. Így holnap fogom megtudni, hogy táppénzen maradok-e a következő kontrollig vagy sem.
Sok cicát mindenkinek!
Szijjja! :)
Hogy vagy? Éppen tegnap jutottál eszembe, mikor mentem kora reggel a klinika felé Debrecenben. Már rég hallattál magadról. Mi újság Feléd?
sziasztok!
Végre jó eredményeket lehet olvasni itt!
GRATULÁLOK MINDENKINEK!!!
Jön a tavasz reméljük meg hozza a sok cicát!
Szia Szilvaaa!
Nektek is gratula a szép eredményhez! Ha meg bele is vesszük, hogy közben beteg volt, akkor még csodásabb! :) Remélem, hétfőn is jó lesz, kíváncsi vagyok!
Panni
Szia mimcsy!!
Jajjjjj, annnnnnnnnyira örültem, amikor megláttam a számot! Szinte hihetetlen, de mégis igaz! :)) Szóval gratulálok és csak így tovább!
Na, ez új infó, hogy van az Nplate tabletta formában is, de reméljük, tényleg nem kerül rá sor. :)
Annyira kiszámíthatatlan a thr-szám, hogy alig hiszek a szememnek. xD Jól megdobta a prednisolon! Egyébként a prednisolon meg a medrol az nem ugyanaz, azt tudod, ugye? Mert a hatóanyaga a medrolnak a metil-prednisolon, tehát egy metilcsoport van a vázán. :)) Igazából nem tudom, mennyire tér el hatásban a kettő, de írtad, hogy régebben (műtét előtt) nem hatott a medrol, most úgy tűnik, a prednisolon hatott. :)
Még egyszer gratulálok a szép eredményhez és továbbra is sok cicát kívánok!
Panni