Idén nem lesz nyaralás a saját önzőségem miatt. Tanfolyamra... (beszélgetés)
Azzal, hogy továbbtanul a családjának tesz elsősorban jót. Több fizetés, több előrelépési lehetőség. Ez miért lenne önzőség?
Egy gyerekem van aki már nem kicsi.
Lehet,de van amikor muszáj.
Az nagy önzőség, ha első helyre teszed saját magad! 🥺👍
*előrelátó
(A nyavlya essen az autokorrektbe, amikor javítás után is visszaírja).
Kukoricát kaptál, de kizárólag azert, mert rossz embernek érzed magad. Nem vagy ettől rossz ember. Egy előreláthatólag, gondolkodó ember vagy. Ne terheld magad a lelkiismeretfurdalással!
Néhány napos utakról kellett volna, nem nélkül. Addig is érezd jól magad otthon, biztos van olyan hely a közelben, ahol még nem jártál vagy rendezvény.
Miért kellene minden évben nyaralni. Mert ez lett a módi? Ne érdekeljen más mit csinál. A külföldi más kontinensen lévő nyaralás nem biztos drágább lesz, mert Ázsiában például nagyon sok hely olcsó és kihozza az út árát. Ha nem néhány napos utakról van szó, úgy nem feltétlen. Azoknak semmi értelme. Sokan elmennek, kisétálnak a tengerpartra, megnézik a szálloda környékét és ennyi. A nullával egyenlő az ilyen szinte. Be lehetne járni gyalog vagy busszal a környéket, elmenni mindenfelé. Beszélgetni nehéz a más nyelvek miatt, vannak hátrányok, de a technika napjainkban sokat segít.
A gyerekeket lehet másképp kárpótolni. Rengeteg ingyenes dolog van, gyerekprogramok, szabadstrand, társasozás, együtt töltött értékes idő.
Sok sikert ! Mit fogsz tanulni?
Ettől nem kell a kardodba dőlni:)
Persze az ember szeretne maga is,, meg a gyerekek miatt is nyaralni,,de nyugodj meg, senkinek semmi baja nem lesz ha most kimarad:)
Sok kis programot lehet csinálni,,az belefér gondolom:)
Idén nem lesz nyaralás a saját önzőségem miatt.
mondjuk a családtól, esetleg 2 gyerektől a nyári vakáció lemondása, elvétele, nem egyenlő egy bármilyen tanfolyammal.
a tőlük (gyerek) elvett idő már soha, semmivel sem pótolható.
sorry, de én ezt így látom, persze a számodra helyes döntést azt te hozod.
ez csak az én véleményem.
Nem. Sőt,jobb ha nem is tudnak róla. Csak ha a bizi a kezemben lesz.
Nem vagy az!
Sőt, okosan előrelátó!!!
Épp ezért ne legyen lelkiismeret furdalásod. Akkor majd bepótolhatjátok.
Egyáltalán nem önzőség.
Befektetés, hogy később sokkal több helyre eljuss.
A tanfolyamat arat nem tudna fizetni a munkaltato?
Az mindenképpen jó, ha vannak terveid. Kívánom, hogy váljanak valóra!
Természetesen ìgy a család itthon lesz idén nyáron. Támogatnak. Nekem szar a lelkem.
Ettől miért érzed rosszul magad? Másnak is le kellett mondania miattad a nyaralásról? Vagy miért? Én tisztelem azt, aki lemond valamiről, hogy áldozhasson a jövőjéért.
persze, én megértem a te álláspontodat is.
meg a pénzről sem gondolkozunk egyformán.
Ezzel a bizonyìtvánnyal kereshetek majd annyit,hogy elmenjünk más kontinensre.
A jelenlegi fizumból max Adria.
Az meg már itt van az emlékeimben.
ne haragudj, de én ezt másként látom.
egy nyaralás, hogy valamikor te is ott jártál azon a kontinensen, az örök emlék marad még a betegágyadon is, azt nem vehetik el tőled.
én speziel nem tudom ezt egy tanfolyammal összehasonlítani.
de lehet, ez csak az én nézőpontom.
Ne butáskodj már, sokkal okosabb amit teszel, ez a nyaralás is túl van már lihegve.
Ha ez meglesz,dupláját kereshetem annak amit jelenleg keresek.
Jelenleg 1 főnökömnek van meg ez a vègzettsège. Egynek a kb 8-ból.
Anyagilag nem lenne mindegy.
Azért azt beláthatjuk hogy egy tanfolyam ami előre visz mégis csak fontosabb mint egy nyaralás. Mindenkinek van fontossági sorrendje. Ó, ha belegondolok hány nyaralásról maradtam le csak mert volt annál fontosabb!
Ne érezd rosszul magad! Majd könnyebb lesz a helyzeted és bepótolod. Tarts ki, sok szerencsét!
Ha erre van szükség ahhoz, hogy előrébb juss, akkor ez nem önzés. Hiszen Tőled rengeteg idő- és energiabefektetést fog igényelni a képzés, felkészülés. És hosszú távon valószínűleg a családnak is megéri majd ez az "áldozat". :) Légy büszke Magadra, amiért vállalod a kihívást! Sikerülni fog :)
További ajánlott fórumok: