Idén: baba a pocakban! (beszélgetés)
Nem apró, olyan amit Emma is ír.
Tutira fogzunk mert egész nap reszeli az öklét a száján, de inkább mintha felül birizgálna valamit..
Ma kezelhetetlen volt, csapongott. Hol teli szájjal kacagott, a másik pillanatban meg keservesen sírt. Nem volt el szinte egy percig sem egyedül, de sokszor még az sem volt jó ha a kezemen volt. Se aludni, se ébren lenni nem akart..
Sziasztok!
Diszi, ha külön szobában maradtok nem lesz baj!
Ancsi, nekünk is van a szájpadlásán két oldalt olyan fehér-szürke folt meg középen, én is azt hittem először hogy penész, de csak ilyen színű ott, ennyi, nem jelent semmit.
ma megturkászta a dokinéni a száját és ő is azt mondta hogy az tényleg egy plusz fog amink van és valszleg kilöki majd a rendes tejfog amikor az nő.
Sandra, a tejérzékenységet szerintem is el fogjátok nőni, ez legtöbbször így van. velem is így volt.
Magnézium a tápiban is van elvileg
Sziasztok!
Férjem beteg, estére belázasodott! Remélem hamar kiheveri és mi de főleg a pici nem kapja el. Most a kisszobàban vagyunk, apa a másikban, remélem ez igy elég!
Szerintem itt is alszunk, babó a kiságyában, én a kanapén.
A tejem kevesebb, még van egy kis tartalék a fagyóban.
Virág kitartást ha megint fogzàs van!
Virág, nálam nem található a kép.
Szandra, nagyon édes a kicsi Marci!! :) Azt hiszem ugyanolyan szőrös overálotok van, mint nekünk.:) Ekcéma nem lehet? A nagyfiamnak az volt, kapott rá krémet, és szépen begyógyult tőle, neki főleg a hátán volt.
Sziasztok! Nagyon cukik a babak!
Mi asszem fogzunk ujra .
Tipikusan ugyanazok a tunetek mint az elso 2-nel. Mar a babakocsiban is ugy aludt hogy kozben ragta a vizilovat ami muanyag karikan van.
Nagyon aranyos! :)
Ne izgulj, ilyen korban még simán kinőhető :)
Unokaöcsémről is kb. ilyen idős korában derült ki, hogy tejérzékeny. Nem kapott tovább anyatejet, hanem kecsketejet. 2 éves korára ki is nőtte.
A babák immunrendszere még ilyenkor "feledékeny". Ha valamire allergiás tüneteket produkálnak, akkor egy ideig kerülni kell azt. Az immunrendszer szépen elfelejti, hogy mi volt a múltban, és a szervezete közben megerősödik, hogy az adott allergén anyagot befogadja.
Ancsi Mikinek a tápszert volt tiszta fehér lepedék a szája belülről.
Sajnos tudom milyen a kézzel tágítá. :(
A teán már én is gondolkodtam. Ártani nem árthat.
Köszi, drukkoljatok majd :)
Te pedig nyílogassál szépen lassan, mantrázzad a babának hogy ő tágítson, én nem vagyok híve a kézzel tágításnak, eléggé meg tud sérülni minden.. brrrrrr
Esetleg igyál málnalevél teát.
Emma,
Babaúszáson voltunk, üvegkupolás, azért olyan mintha kint lennénk :)
Ez nagyon érdekes hogy a legtöbb baba ilyen rosszul eszik. Nálunk is Kristóf csak azért eszi meg az adagját mert este felkel és félálomban nyomja le a napi adag felét. Vajon mitől lehet?
Sandra,
mi is kaptunk tejmentes tápszert ugyanerre de vigyázz mert a laktózmentes tápszerek iszonyú székrekedést csinálnak. Mióta önhatalmúlag visszaváltottam tejalapúra, azóta semmi baja és van kaki naponta többször, rendes állagú. Egyedül laktáz cseppet adok neki. Mellesleg a bőrpír se jött vissza. Próbáld ki a shüssler sót (7-es) mert nemrég tudtam meg hogy a magnézium hiány is okozhat ilyen tüneteket, főleg ha hasfájós és gyakran görcsöl.
Kicsit félek az utazástól mert 2 hangos kiscsajhoz megyünk, és nagyon ijedős, remélem elég nagyok hozzá hogy megértsék, kisbaba még és ne üvöltsenek egész nap az arcába meg ne hadonásszanak előtte, mert attól nagyon meg tud ijedni. (4 és 6 évesek)
Iza, nem tudom mert rág is kőkeményen mindent, vagy a foga fáj, vagy az afta. De az tuti hogy valami hetek, sőt hónapok óta akadályozza az evésben és az alvásban is.
Diszi, szerintem minden baba ilyen éber ebben a korban :) Nálunk a nappal már egész jól beállt, az esték elég kaotikusak, de legalább nappal van 1-2 óra amikor általában én is tudok pihenni. Persze a lakás állapotáról ne beszéljünk, meg hogy mikor főztem utoljára, de már nem is érdekel, ezt az időszakot túl kell élni :)
Egyébként a C vitamin és a folsav megoldotta a nem evészetet?
Lányok nagyon édesek a babák. :)
Ancsi szerintem nem lesz gond az utazással.
Nemrég értünk haza. A mehszajam 3100, de nagyon fent van még meg a babó is. Elég sokat nőtt megint.
Hétfőn nst aztán vizsgálat. A doki megpróbálja majd nyitni a belső mehszajam, mert akkor már közelebb leszünk a dologhoz.
Szia!
Talán volt olyan nekünk is. Lehet az fáj neki, ha igen nem soká elmúlik !
Nekünk továbbra is fehér az ínye oldalt a Gyerekorvos azt mondta plusz íny képződmény, az nem fáj, nem gyulladt semmit nem csinál ott!
Ugyanugy kell kezelni mint a szájpenészt!
Szia!
Mi kaptunk a nem evészetkor C vitamint es Folsavat! Kérdez rá erre is, ártani nem árt, ezek jó kis vitaminok! Most meg glukózt javasolt a Gyerekorvos, Sztem annyira nincs elmaradva a súlyunk!
Szia!
Tündéri kis legény :)
Nagy fiú, élvezni fogja az utazást !
Mi el vagyunk, evés hol jobb hol rosszabb, de javult! De tegnap óta kevesebb lett a tejem, remelem vissza jön :()
Napközben sokat van fent, nem akar aludni, kis energia bomba!
Most nagyot alszik, 5 előtt aludt el de nem is csodálom, joha aludt másfél órát összesen!
Sziasztok! Bocsi, hogy nem jövök. Csak elkezdtem itthonról dolgozni, és alig van időm. Marci jól van, édes baba. 22.-én lesz 5 hónapos és most 6100gramm. Az arca már vagy 2 hónapja csúnya piros, érdes,ezért most a dokinő felírt tejmentes tápszert. Ez eléggé aggaszt. Akkor ez azt jelenti, hogy tejérzékeny lesz? Ez kinőhető vagy együtt kell vele élnünk? A hozzátáplálással sehogy sem állunk, egyenlőre semmi nem ízlik neki. Pár kanál után köpi ki. Szerintem még nem érett rá.
További ajánlott fórumok:
- Baba a pocakban vetélés/missed ab után!
- Nem várt meglepetés-baba a pocakban..hogyan tovább? segítsetek!
- Alkalmatlan vagyok-e a pocakban lévő babához?
- Missed ab után baba a pocakban, itt kezdődött minden, s most a 2. kisbabánkat várjuk
- Kinek hányadik héten fordult meg a babája a pocakban?:)
- Baba a pocakban