Idén: baba a pocakban! (beszélgetés)
Köszönöm! Jó egészséget kívánok neked és családodnak is!
9 éve németül beszélek szinte kizárólag. És folyékonyan bő 13-15 éve tudok németül. Kivéve jó időben hétvégéken, akkor hétvégéket itthon töltöttem. Most már végleg kiköltőztem, mivel a férjem kint él. És így ésszerű is.
Újra tanulom az egyik anyanyelvem itt. Legalábbis próbálom.
Rendesen megkopott aktívnyelv tudásom. Passzív nyelvtudással nincs baj.
És szeretném és szeretnénk, ha a kicsi magyarul is tudna.
Hű de nehéz értelmezni, amit írsz. :D
Jó egészséges kívánok nektek!
Nekünk bent van a kutya. Már 9 éves, öreg fát meg nehéz átültetni, ahogy a mondás is tartja. :) Kistestű, meg mivel öreg is, így már sok vizet nem zavar, mert szinte egész nap fekszik.
De nem mondom, eleinte engem zavart. Pedig az én kutyám. A hálószobákba mondjuk nem mehet be, csak a nappaliba.
Eleinte, a baba kb. három hónapos koráig nagyon vigyáztam, hogy távol legyen a kutyától. Mostanra ez már nem lenne megoldható. A kutyát kevésbé érdekli a baba, babát viszont annál inkább a kutya. :) Neki nevetett először. Nagyon szereti, örül neki, és az első szó a Va-va volt, ami vau vau akart lenni.
A baba egészsége a fő.
De hogy Várhatóan ~10 súlygyarapodással mekkora nő a hasam. Például kerülete.
Szerbusztok! Mától vagyok hivatalosan vagyok nyolcadik héten. Úgy nézz ki kora vizsgálatok alapján egészséges. Hál Istennek!
Nőgyógyászomtól, mindenre kapok választ amit nem tudok - vagy nincs róla brosurám, csak arra nem, hogy bárható ~10 súlygyarapodással mekkora nő a hasam. Például kerülete.
Ilyenkor már a teljes hosszt nem is igazán mérik. Nekem nem becsültek már hosszt ilyenkor, csak súlyt, a súlyt viszont majdnem pontosan.
A szülés hetében kedden mértek 2400 grammot, aztán vasárnap született 2600 grammal. :)
De mivel ilyenkor már össze van gömbölyödve bennned a baba, nehéz is lemérni UH-n a feje búbjától a lábujjáig. :)
Nem emlékszem, hogy nekem mondtak volna ilyet, hogy milyen hosszú. Más méreteket mérnek már ilyenkor. Itt egy táblázat:
Nekem szerencsére ez az idegeskedés, aggódás kimaradt...
Én még ebben az időben úgy voltam vele, hgoy ráérek még izgulni, van még 6 hetem a kiírt dátumig. És nem is izgultam még akkor.
Így a szülésnél sem izgultam, szinte fel sem fogtam, hogy mi történik, pörögtek a percek, nekem egy pillanatnak tűnt az egész...
Né félj, nem szabad nagyon izgulni, mert azt ő is érzi. Így vagy úgy, de az biztos, hogy kinn lesz az a baba. :)
Aztamindenit. :) Mennyi voltál a terhesség előtt? :) 40?
Én 15 kg-t híztam a babával, 70 kg-val mentem szülni, és még lett volna másfél hónap... Nem is tudom mekkora lett volna a baba a kiírt időpontban, na meg mekkora lettem volna én is. :D
Egyesek szerint nekem elszámolta a dokim... Hát nem tudom, szerintem nem volt elszámolva, max csak napokban, de azt meg ki tudja pontosan..
Örülök, hogy minden rendben. Ezekszerint csak jóslóid voltak.
Nekem mondjuk már félidőben befordult, már a 19. heti UH-n irányban volt, és onnantól kezdve mindig. Lehet te azért is szenvedsz annyira, mert neked a feje van fent. Máshogy nyom úgy.
Ami nekem érdekes volt, hogy a szülés előtti este olyan volt, mintha fordult volna bennem a baba, de nem fentről lefelé, hanem oldalirányban. A háta mindig a jobb oldalamon volt a hasamnak, a lábikók pedig jobb oldalt, aztán szülés előtt megfordult.
2600 gramm volt és 47 cm. Zsebibabának hívta az egyik csecsemősnővér. :D
De ahhoz képest, hogy mennyivel korábban jött, nem volt annyira pici.
További ajánlott fórumok:
- Baba a pocakban vetélés/missed ab után!
- Nem várt meglepetés-baba a pocakban..hogyan tovább? segítsetek!
- Alkalmatlan vagyok-e a pocakban lévő babához?
- Missed ab után baba a pocakban, itt kezdődött minden, s most a 2. kisbabánkat várjuk
- Kinek hányadik héten fordult meg a babája a pocakban?:)
- Baba a pocakban