Hüvelygomba (beszélgetés)
Sziasztok hátha tud valaki segíteni.:) A párom nem olyan régen azt mondta hogy szerinte hüvelygombám van mert nei a makkján piros pöttyök vannak.Néztem egyet mivel nem vettem észre magamon a jellemző tüneteket.Szerintetek létezik ilyen?? Biztos hogy nem volt mással, csak velem.
Fölöslegesen meg nem akarok dokihoz menni... Előre is köszi
Tényleg. baján tanultam.
Gratula a bébikéhez, szép karácsonyi ajándék lesz :)))
Hát akkor jó helyen laksz. Itt nem úgy működnek a dolgok. Itt mindíg egy orvos van, és isten ments hogy hozzá járjak....
Itt ambulancia van, ahol mindíg más az orvos tény, de az teljesen más.
Arra értette, hogy spórolt, hogy olcsóbb a receptre kapható gyógyszer, mint ha vény nélkl venné meg! És igaza van. Már 2 éve én is folyamatosan dokihoz rohangálok. És nem egyszerű...
Colit találtak legutóbb, május 13-ára kaptam időpontot újabb vizsgálatra a dokimhoz, erre lemondták..., majd egy másik dokihoz kértem időpontot 28-ára, amit sintén lemondta. Pipa lettem és fogtam magam, majd beállítottam váratlanul, hogy azonnal vitsgáljanak meg, mert viszketek, égek és fáj!! Megvizsgált, másfél hét múlva megkapom az eredményt és nem kaptam semmit, hogy legalább enyhítse a dolgot... És mikor fogok meggyógyulni?
(amúgy régebben nekem is elég sokat volt gombám, de mostanában felváltva mindig más... -.-)
"megspóroltam jópár ezrest, hogy fölirassam ugyanazt"
nem tudom... én a nőgyógyászhoz is a kórházi szakrendelésre megyek... ott is megvan a rend, tehát az ember tudja úgy alakítani, hogy mindig ugyanahhoz menjen... és még fizetni sem kell érte.
Úgy írhatja fel háziorvos, hogy minden hónapban mész vele dokihoz, és mindíg ugyanaz van, ugyanazt adják. Ezért megspóroltam jópár ezrest, hogy fölirassam ugyanazt...Mondjuk én esetemben nem ez a kúp volt.
Azóta (lekopogom)asszem bevált a módszerem.
hogy írhatja fel a háziorvos???
könyörgöm! előtte vizsgálat kell! ráadásul a gynoflor hormontartalmú!!!
Gynoflort én csak receptre kaptam.
Floragyn tejsavas kúp recept nélkül 2300 Ft asszem, a Pevaryl-g-t meg két hónapja vettem 1500 Ft körül volt.
A legjobb a teafaolajas tejsavas irrigálás, megelőzésre.
Canesten nekem nem hatott főleg nem a kenőcs.
A Pevarylt próbáld meg, tényleg jó.
ilyen nincs...
egy rákszűrésre adhatnak 2-3 hétre időpontot, de ez kvázi "akut" eset, így simán odamész a szakrendelésre és ennyi.
ha gomba, a canesten jó lehet.
tejsavas irrigálás v hasonló kellene mellé...
de nem értem: mi 2-3 hét???
azért a fertőzésre (persze ha az van) illik adni legalább vmi általános szert, legalább amíg nincsenek eredmények.
Betadine kúpot már használtam, semmit nem ért. Inkább több kárt okozott, mint hasznot, nagyon csípett.
Biztos, hogy hamarabb készen van, mint 2 hét... :S Szerintem nem akarják, hogy hetente mindenki visszarohangáljon.
Utána pedig Floragyn tejsavas hüvelykúp.
Visszaállítja a hüvelyflóra egyensúlyát.
Nem gombaölő szertől nem fogsz meggyógyulni. Érdekes orvosod lehet, ha nem adott semmit a panaszok enyhítésére legalább.
igazából nagyon semmilyet...
talán a génia 92 az, ami jó... de csak kezdődő panaszoknál.
esetleg betadine... de ott rögtön el kell kezdeni visszaállítani a hüvelyflórát a használata után... illetve elég gyakran mellékhatásai vannak.
illetve még próbálhatod minden más nélkül simán a tejsavas irrigálást...
de az ámítás, hogy 2 hét, mire lesz eredmény. a tenyésztések 48-72 órán belül megvannak, tehát keddre kész kell lennie.
Milyen hüvelykúpot tudnék venni vény nélkül a gyógyszertárban? (nem gomba ellen).
Ma voltam az orvosnál, még 2 hét, mire meg lesz az eredmény és nem adott semmit, hogy kezeljem. Addig pedig meg fogok őrülni, mert nagyon ég, viszket, fáj a hüvelyem :S
Sziasztok! Nagyon sok hasznos tanácsot láttam itt!:) A neten találtam egy kis cikket baktériumflóra helyreállításáról meg a hüvelyöblítésről:
Hüvelyszárazság miatt vagy gombás fertőzések után is előfordulhat, hogy a sérült baktériumflórát helyre kell állítani.
Sajnos sokszor az orvosok sem gondolnak arra, hogy hiába adnak a baktériumflórát újratelepítő hüvelykúpot vagy egyéb készítményeket, amíg az antibiotikum nem ürül ki a szervezetből. Ez a kúra befejezése után 7-10 napba is beletelik, és a kúpot vagy hüvelyöblítést csak ezután célszerű megkezdeni, ha nem akarjuk azonnal újra megölni a hasznos baktériumokat.
Egyetlen hüvelyöblítés mindenképpen elfogadható; ez pedig a tejsavbaktériumokat a hüvelybe visszatelepítő öblítés. A gyógyszertárban kapható híg tejsavból egy evőkanálnyit tegyünk egy liter vízbe, majd ebbe tegyünk egy kanál élőflórás, natúr joghurtot. A naponta frissen készített oldattal minden nap végezhetünk hüvelyöblítést.
Magyarországon valójában csak egy cég készít élőflórás joghurtot, de mindenképp ellenőrizzük ezt a csomagoláson. A cukros gyümölcsjoghurt, - az epermagosról nem is beszélve! - éppúgy nem alkalmas a kezelésre, mint bármely kefir. Utóbbiakat ráadásul nem is baktériumok erjesztik, hanem gombák!
A joghurtot szájon át adva megint csak nem várhatunk semmiféle gyógyító hatást, legalábbis nem a hüvelyben.
Remélem ezzel valakin majd segítek:);)
a pimafucorthoz sztem mindenképpen kell doki.
úgy rémlik, hogy receptköteles...