Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Kenyerek, péksütemények receptjei » Elzászi kenyérlángos recept

Elzászi kenyérlángos recept

Az Elzászi kenyérlángos hozzávalói:
Tészta:
30 dkg liszt
1 tojás
5 dkg vaj/margarin
1,2 dl langyos tej
3 dkg élesztő
csipetnyi cukor
csipetnyi só

Töltelék:
30dkg húsos füstölt szalonna
2 tojás
25 dkg vöröshagyma
50 dkg tehéntúró
1,5 dl tejföl

bors
+ a forma kikenéséhez zsír / margarin


Az Elzászi kenyérlángos elkészítési módja:
A langyos tej felébe belemorzsoljuk az élesztőt. Cukorral meghintjük, és meleg helyen felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk. Belekeverjük a tojást, a vajat, az élesztős tejet, a maradék tejet és a sót. Sima tésztává dolgozzuk. A tésztát cipóvá formáljuk és letakarva, meleg helyen kb. 1 órát kelesztjük. Közben a megtisztított hagymát vékony cikkekre vágjuk. A húsos füstölt szalonnát vastagon felszeleteljük, és kockákra vágjuk. Serpenyőben megpirítjuk. A pörcöt kivesszük, a visszamaradt zsiradékon üvegesre pároljuk a hagymát. A tehéntúrót kikeverjük a tejföllel és a tojással. Sóval, borssal fűszerezzük. A sütőt 250 fokra előmelegítjük. Zsírral / margarinnal kikenjük a tepsit. A tésztát kör alakúra kinyújtjuk, és a tepsibe helyezzük. Megkenjük a túrókrémmel, majd a tetejére rakjuk a hagymát és a szalonnát. A sütő középső rácsán 20-25 percig sütjük.


Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei


Az elzászi kenyérlángos elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook