Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Quiches Lorraines (szalonnás tortácskák) recept

Quiches Lorraines (szalonnás tortácskák) recept

A Quiches Lorraines (szalonnás tortácskák) hozzávalói:
Hozzávalók 8 darabhoz:

Tészta:

17,5 dkg liszt,

10 dkg vaj,

1/4 l víz,

1 csipet só,

Töltelék:

2 apróra vágott vöröshagyma,

7,5 dkg füstölt húsos szalonna,

1/8 l tej,

2 tojás,

só,

pirospaprika,

kömény,

5 dkg emmentáli sajt,

1 csokor snidling


A Quiches Lorraines (szalonnás tortácskák) elkészítési módja:
A lisztet a megolvasztott vajjal, a csipet sóval, vízzel tésztává gyúrjuk. 1 óra hosszáig hideg helyen pihentetjük. A töltelékhez a szalonnát apróra kockázzuk, majd hozzáadjuk a hagymát és aranysárgára dinszteljük. A tejet, a tojásokat, a fűszereket és az apró kockára vágott sajtot összekeverjük, a hagymás szalonnát hozzáadjuk. A tésztát elnyújtjuk vékonyra, és kb. 7 cm átmérőjű kis tortákat szaggatunk belőle. Villával többször megszurkáljuk. A tölteléket elosztjuk a tortácskákon, és végül snidlinggel megszórjuk. Előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Kissé ropogósnak kell lennie!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A quiches lorraines (szalonnás tortácskák) elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook