Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Humusz fokhagymával és citrommal recept

Humusz fokhagymával és citrommal recept


Elkészítési idő 15 perc

A Humusz fokhagymával és citrommal hozzávalói:
1 üveg csicseriborsó (225 g)
2 citrom leve
Fél fej fokhagyma
1 tk római kömény
Fél üveg szezámpaszta (tahini) 125 g
Só, bors
Olivaolaj


A Humusz fokhagymával és citrommal elkészítési módja:
A citromok levét kifacsarom és késes aprítóba teszem az egész, héjas fokhagymagerezdekkel együtt (a savas közegben nem lesz annyira intenzív fokhagymaíze). Összeaprítom, majd átszűröm és spatulával jól kinyomkodom, csak a fokhagymás citromlevet használom fel. Az aprítóba beleöntöm a csicseriborsót kevés lével és a fűszerekkel, összeaprítom. Hozzáadom a fokhagymás citromlevet és az olivaolajat is és selymesre turmixolom.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei

A receptet beküldte: , jan. 7. 17:56
A humusz fokhagymával és citrommal elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook