HPV elleni védőoltás (beszélgetés)
Nem tudom olvassa-e még valaki...
Nekünk most jött a papíros, miszerint be lehet oltatni a 9-12 éves lányokat HPV ellen. Már végigböngésztem a netet, elolvastam pro és kontra érveket... rémisztő, félelmetes mellékhatásokat. Mi van ha pont az én gyerekem az akárhány ezerből az az egy, aki meghal vagy lebénul? Vérrögképződés, légzőgörcs, Guillain-Barre szindróma és társai, pár esetben halállal végződött... és ezek nem csak az amerikai statisztikai adatok. Akkor inkább járjon félévente rákszűrésre. Itt a csekk, de 99,9% nem fizetem be. Nem azért mert nincs rá pénzem, hanem mert félek a mellékhatásoktól.
Most a lányomék középiskolájában akciós áron lehet beadatni/67E a 3 oltás/
Beszéltem néhány anyukával és egy véleményen vagyunk:nem adatnánk be.
Én azt gondolom,ha valaki évente elmegy ellenőrzésre,nagy baj nem lehet.Erre próbálom ránevelni lányomat is.Ha előbb nem is,amint betölti a 18-at,elviszem a dokimhoz.
Így van,ezt olvastam tegnap este-szülés során.
Császárral szültem.
elképzelhető, hogy sosem alakul ki a betegség.
ezért kell rendszeresen rákszűrésre járni, hogy még rákmegelőző állapotban (p4) el tudja kapni a doktorbácsi.
egyébként a p3 nem rossz eredmény :)
Úgyértem persze,hogy a már kialakult betegséget győzi le a védelmi rendszer.
Egyébként mennyi ideig tarthat a lappangási idő?
Elképzelhető,hogy akár 20évig sem alakul ki a betegség?
OKÉ-köszi.
Akkor.lehet,benne van a lányomban is.,mert már fertőzött voltam sajnos:(P3 lett terhességem alatt,csak utána nem vették észre-sajnos:(
Ezt ilyen pici kórban nem lehet megnézni.
90 százalékban legyőzi az immunrendszer.
nem szülés útján adható át, hanem a közös vérkeringéssel. ugyanúgy, mint pl a herpesz vírus.
ha te régóta fertőzött vagy, akkor jó eséllyel a lányod is hordozza... de a hordozás nem jelenti azt, hogy ki fog alakulni a betegség.
Köszi,megnyugtattál.Úgy tudtam,hogy azok körében terjed leginkább,akik gyakran váltogatják partnereiket.Már kissé cikinek is éreztem magam az orvosnál:(
Nem tudtam,hogy szülés útján átadható.
Ez még új információ nekem.
tixtina!
kérdés az, hogy a lányod nem fertőzözz-e már? mert ha te már hordozó voltál akkor, amikor babás lettél vele, esélyes rá.
írod, hogy nem volt sok kapcsolatod... mi köze hozzá? nem csak nemi úton terjed.
ma a magyar lakosság fele fertőzött.
Mire a lányom felnő,10 év múlva-remélhetőleg lesz támogatás rajta.-és kikisérletezik ami véd mind a 15
magas kockázatú ellen.
Bízom benne:))
Beadatom a lányomnak-mivel majdnem a legrosszabb történt velem.:((
Szerencsére,pont az utolsó előtti stádiumban csípték el.
Rengeteg nőt megbetegít.:((
Ráadásul,nem is volt olyan sok kapcsolatom.
Pech.pech oltári balszerencse :D(
kerül,amibe kerül-mindenképp be fogom adatni-már csak azért is,mert tudom-min mentem keresztül,és azt is-mi lett volna,ha 6 hónappal később megyek orvoshoz.Nem ülnék most itt:(((
a nagyonsokféle hpv-ből alig néhány ellen véd. lehet, már a gyerek is vírushordozó (nem csak szexuális úton terjed).
sztem felesleges pénzkidobás!
én beadattam
tavaly
90 e ft
Sajnos ez nem így van. A vírust meg lehet kapni anélkül is, hogy valaki lefekszik valakivel. Elég, hogy a szervezetet érje némi változás (ezt bővebben nem tudom kifejtei, nem vagyok orvos, csak elég sokat tudok a témáról), és emiatt a sejtek egy része elváltozik és már kész is a baj.
A védőoltás állítólag nagy aránban hatásos, de egyébként csak 5-10 év védelmet biztosít, utána meg kell ismételni. És hát az ára...
Szerettem volna megvenni, de túl drága... :(
majd ha úgy gondolom hogy reális veszély fenyeget akkor elgondolkodom rajta. Szerintem csak egy újabb remek marketingfogás. Inkább tanitsa meg mindenki a lányát az erkölcsre, hogy ne feküdjön össze mindenkivel és akkor nem kell félni.
Ha lehetőséged lenne rá,beadatnád az oltást nagylányodnak?
A még nemi életet nem élő lányoknak ajánlják leginkább.Most kaptunk a gyerekorvostól levelet ezzel kapcsolatban.Júni végéig akciós áron tudná hozni egy bizonyos gyógyszer-futárszolgálat.Viszont a 3 oltás még így is 60.000ft/eredeti ár injekciónként 30E/.