Hova lehet fordulni, ha a tetüvel fertőzött gyerek szülei nem tesznek semmit? (tudásbázis)
mit tett a tanítónő eddig az ügy érdekében?
Írt levelet, beírást a szülőknek?
Írhatna az igazgató!!
Illetve én a tanterem előtti faliújságra kitenném Jó nagy betűkkel:
Kedves SZülők!
Az osztályban hetek óta tetű-gondokkal küzdünk, kérjük rendszeresen ellenőrizzék gyeremekük haját és megelőzésképpen kezeljék le a patikában kapható xxxx nevű szerrel.
Sajnos ez van.
Pedig mennyivel jobb lenne, ha mi is tehetnénk ellene, mint régen.
ha egy szülő nem foglakozik a gyerekével, márpedig ez súlyos elhanyagolásra vall...
lehet ÁNTSZ vagy a gyámügy....
Mi védőnők már nem tehetünk semmit ellene, már nincs jogunk lekenni a gyermek fejét, mert sérti a gyermek személyiségjogait :(((
Ilyen esetben az illetékes védőnőnek(nem tudom iskola v. van e nálatok, vagy csak a körzeti jár ki ellenőrizni) kell jelenteni a területi ÁNTSZ-nek és azok mennek ki a családhoz, nekik kell intézni a többit.
De szerintem te is betelefonálhatsz és szólhatsz nekik, vagy esetleg kérdezd meg a védőnőt, tett e már ilyen lépéseket.
Nos...én úgy hallottam hogy az ántsz-hez lehet fordulni.Mivel tavaly is szó volt róla a tv-ben is hogy nagyon gyakori lett.És ha többször megismétlődik a dolog akkor kimennek ellenőrizni az adott ember környezetéhez.Itt gondolom a család.
De mi az hogy nem küldhetik haza?Ezt már szerintem jelenteniük kellett volna!
További ajánlott fórumok:
- Ha a családban van fertőzött, de én tünetmentes vagyok, akkor tényleg nem tesznek karanténba?
- Pick Szeged felvágottak listeria fertőzöttek
- Létezik ma Magyarországon olyan elvonó, ahol fogadnak egy skizofrén, Hepatitis B és C-vel fertőzött gyógyulni vágyó drogost?
- Navon Mizu M400 telefon trójai vírussal fertőzőtt, hogyan lehet kiírtani?
- Hepatitis B fertőzöttel kapcsolat
- Végigfuttattam a víruskeresőt és -írtót: talált és írtott (trójai). Miért írja még mindig, hogy fertőzött a gép?