Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Hova lehet fordulni, ha a tetüvel fertőzött gyerek szülei nem tesznek semmit? fórum

Hova lehet fordulni, ha a tetüvel fertőzött gyerek szülei nem tesznek semmit? (tudásbázis)

1 2 3
21. zebracsikó (válaszként erre: 9. - ---snacky---)
2012. febr. 29. 21:11

mit tett a tanítónő eddig az ügy érdekében?

Írt levelet, beírást a szülőknek?

Írhatna az igazgató!!

Illetve én a tanterem előtti faliújságra kitenném Jó nagy betűkkel:

Kedves SZülők!

Az osztályban hetek óta tetű-gondokkal küzdünk, kérjük rendszeresen ellenőrizzék gyeremekük haját és megelőzésképpen kezeljék le a patikában kapható xxxx nevű szerrel.

20. 06718ca650 (válaszként erre: 17. - MsFlower)
2012. febr. 29. 21:11
:(
19. ---snacky--- (válaszként erre: 12. - MsFlower)
2012. febr. 29. 21:10
Szerintem nem tett a védőnő még semmit...adja sorban nekik a boritékot, amin rajta van kedves szülö, tetves a gyereked.Ennyi.Volt hogy a gyerek 2 hónapig nem adta át a leveleket!!!!!!!!!3 db levél!És a gyerek eldugta!A szülö nem is tudta,hogy mi a helyzet.De ez nem ugyanaz a szülö,ő nem az orvos szülő,hanem egy másik...most sorban lesznek tetvesek a gyerekek...és semmi nem történik!
18. Rózsaszál:-) (válaszként erre: 16. - ---snacky---)
2012. febr. 29. 21:10
Jut eszembe....nektek még nem jöttek elő:-)???
17. MsFlower (válaszként erre: 15. - 06718ca650)
2012. febr. 29. 21:08

Sajnos ez van.

Pedig mennyivel jobb lenne, ha mi is tehetnénk ellene, mint régen.

16. ---snacky--- (válaszként erre: 10. - Rózsaszál:-))
2012. febr. 29. 21:07
Igen, kellett volna,de mégsem jelenti senki...a szülök meg már töménytelen mennyiségű védőszereket vásároltak...elegem van már nagyon,...egy héten kétszer kenem én is a kislányomat, nehogy elkapja...ő meg orvos létére nem szégyelli a pofáját...nem tesz semmit!!No akkor pedig jelenteni fogom az ÁNTSZ-nél.Remélem ebből nem lesz botrány, hogy mi szülök beszólunk nekik.Mármint az ÁNTSZ-hez...de ez már tarthatatlan!Senki nem tesz semmit!Szörnyű...
15. 06718ca650 (válaszként erre: 12. - MsFlower)
2012. febr. 29. 21:07
aranyanyám, személyi jogok, micsoda világ ez?!?!?!?!?!
2012. febr. 29. 21:06
esetleg a helyi gyermekjóléti szolgálat nem tud seíteni?

ha egy szülő nem foglakozik a gyerekével, márpedig ez súlyos elhanyagolásra vall...

lehet ÁNTSZ vagy a gyámügy....

12. MsFlower (válaszként erre: 3. - ---snacky---)

Mi védőnők már nem tehetünk semmit ellene, már nincs jogunk lekenni a gyermek fejét, mert sérti a gyermek személyiségjogait :(((

Ilyen esetben az illetékes védőnőnek(nem tudom iskola v. van e nálatok, vagy csak a körzeti jár ki ellenőrizni) kell jelenteni a területi ÁNTSZ-nek és azok mennek ki a családhoz, nekik kell intézni a többit.

De szerintem te is betelefonálhatsz és szólhatsz nekik, vagy esetleg kérdezd meg a védőnőt, tett e már ilyen lépéseket.

11. 06718ca650 (válaszként erre: 6. - Zebracsikó)
nem szeretném megsérteni a tanárokat, de a saját szememmel láttam hogy egy taknyos gyereket kinevettek a helyi suliban... ahelyett hogy megmutatták volna neki a zsepit, mert lehet még sose látott olyat... szóval...
2012. febr. 29. 21:04

Nos...én úgy hallottam hogy az ántsz-hez lehet fordulni.Mivel tavaly is szó volt róla a tv-ben is hogy nagyon gyakori lett.És ha többször megismétlődik a dolog akkor kimennek ellenőrizni az adott ember környezetéhez.Itt gondolom a család.

De mi az hogy nem küldhetik haza?Ezt már szerintem jelenteniük kellett volna!

9. ---snacky--- (válaszként erre: 6. - Zebracsikó)
2012. febr. 29. 21:04
Hááát ezzel is a személyiségi jogait sérti...erre nagyon nincs lehetőség.És a serkéket ugysem tudja kiszedni..itt több óra bogarászás kellene!!Addig nem elengedni a gyereket, amig van benne tetű...és serke..
8. ---snacky--- (válaszként erre: 6. - Zebracsikó)
2012. febr. 29. 21:02
3 méterről látni a kiscsaj tetveit....áááááá!!!
Szerintetek kihez lehet fordulni még?Már az iskolaigazgatónál is voltunk...mindenki bólogat, mégsem történik semmi...ha az ÁNTSZ-hez telefonon bejelentést teszünk?Ők foglalkoznak ezzel az üggyel?
kenje le a tanítótnéni a szerrel reggelente
5. ---snacky--- (válaszként erre: 3. - ---snacky---)
2012. febr. 29. 21:01
És még annyit hozzátennék, hogy orvos gyereke!!!!Kórházban dolgozó orvosé!!!!!áááááááá
4. ---snacky--- (válaszként erre: 2. - Rózsaszál:-))
2012. febr. 29. 21:00
Iskola...
A kislányom osztálytársa 4 hónapja tetvesen jár az iskolába...az orvos védőnő nem tehet semmit, sajnos már nem küldhetik haza a gyereket, igy már sok gyereket megfertőzött....hova lehet fordulni abban az esetben, ha a szülője nem tesz semmit???
Hát bizony az elég nagy baj.óvoda?Vagy iskola?
2012. febr. 29. 20:58
Amikor a tetüvel fertőzött gyerek szülei nem tesznek semmit....
1 2 3

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook