Hova a GYED után? (beszélgetés)
Sziasztok!
Én két gyerekes vidéki anyaként nagyon elkeserítőnek tartom a jövőt ami ránk vár.Nálunk sincs bölcsöde csak ovi ahová csak háromévesen mehet a gyerek,munkahej nincs amivolt az is megszünt ha másik faluba vagy városba szeretnél dolgozni akkor nemfizetnek bérletet.A fiam júliusban tölti a hármat de csak szeptembertől járhat oviba mert átalakítások lesznek.Hogy velünk addig milesz mert munkahejet nem kereshetek addig amíg nincs hovátenni a gyereket.De jó hogy az okosok megmondják hogy húznikell a nadrágszíjon hová jobban mi tavaly óta húzzuk egyfojtában szivesem cserélnék velük,majd megtudnák hogy 52000Ft hogylehet úgy beosztani hogy még maradjon is?
sziasztok,
ezt én sem értem mindenhol azt írják meg mondják hogy a gyereknek az anyja mellett a helye 3 éves koráig így ha lecsökkentik a gyedet nem sok mindenki fogja tudni megtenni hogy 3évig otthon legyen a semmiből. ODaadnám néha egy két képviselőnek azt a havi gyes összegét éljen már meg belőle egy hónapis mert a pelenkára nem lenne elég hol van még a többi dolog. Ezzel tényleg azt fogják elérni csak hogy egyre kevesebb "magyar" fog szülni megint.
A vidékiekkel nem foglalkoznak hogy szegény nem tudja hova adni majd a gyerköcöt én sem értem hogy miért van ez ilyen hülyén kitalálva??!
Apja után kapja:)
Ezért vagyunk erős anyukák:)))
Simon.
Egyébként köszönöm...
Sjnos már így is kevesen vállalnak babát. mondjuk én ez miatt nem tudnék lemondani a gyerekemről... valahogy csak lesz
:)))
A következmény, hogy még kevesebben fognak gyermeket vállalni.
Ahogy írtad Agines, nincs bölcsőde és az intézkedés bevezetésekor sem lesz. Miből is lenne, ha mindenhol megszorítanak.
Elkeserítő lenne....
2-3 hét s érkezik:))
A jó megoldás egyébként? elvenni az urak pénzét, s mutassák ők akkor okosak é.....
Remélem, hgoy találok majd ovit vagy bölcsit. Bár én 2 éves koráig szeretnék maradni itthon vele
Biztosan nem! Én is csak elgondolkodtam, mert MÉG NEM életszerű ez a szabályzat és ezt tanulom most épp. :))
Ha idén jön a babád, még a régi rendszer lesz érvényes.
További ajánlott fórumok:
- Jár-e szabadság gyes, gyed után?
- Hova lett a tartás egyes nőkből? Miért fut egyre több nő a férfiak után?
- Ha tényleg lecsökkentik a GYED idejét 1 évre, akkor hová teszik az emberek a gyerekeket és hova mennek dolgozni az anyák?
- A munkáltató köteles visszavenni GYED után abba munkakörbe amiből elmentem?
- Ha 2 év gyed, 1 év gyes után visszamegyek dolgozni, és újból terhes leszek hamarosan, a gyed mennyi ideig jár az új tv. szerint?
- Hova kell mennem varratszedésre császározás után, ha nem volt fogadott otvosom?