Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Szilvásgombóc egyszerű és olcsó
Lecsó (télire is rakok bőven belőle)
Tökfőzelék
Krumplifőzelék
Rántott leves
Tarhanya leves
Gölődin ( gombóctészta gombócnak kifőzve ha kicsit kihül felvágva karikára és megsütve teflonba, lehet magában tálalni, reszeltsajttal, tojással stb)
Mostanában sokat írják mindenfelé, hogy a szója nem egészséges - nem izgat (valamibe meg kell halni, legalább tele hassal legyen, ne üressel) :)
A szóját vegetás vízbe áztatom, kinyomkodom és több vízzel főzöm, hogy szaftja legyen.
Ha van egy kevés disznóhús a mélyhűtőben, akkor azt és a szójakockát keverni szoktam, pörköltnek.
Simán szójával és zöldborsóval készített pörkölt is nagyon finom.
A szójaszeletekből pedig lecsós szeletet szoktam készíteni rizzsel, vagy tarhonyával, vagy nokedlivel.
Szia:)
A hagymafasírtot nem ismerem, de a tócsni nálunk is sláger:)
Szia!
Nagyon tetszik ez a kefires gombóc, ki fogom próbálni. Olyasminek gondolom, mint a túrógombóc, ugye? Csak jóval olcsóbb.
Sziasztok!
Nem gondoltam volna, hogy ilyen sok embert sikerül fórumommal megmozgatni!
Szomorú, hogy hány háziasszonynak lett egyre üresebb a pénztárcája! Még szerencse, hogy a tévében olyan jó kis nyugdíjas menük elkészitését mutogatják, mint homár roston. strucc pörkölt és őzragu lazac habbal...
No, meg az egészséges étkezés! Ha üres a bugyelláris, akkor csak az a lényeg, hogy a családnak tele legyen a hasa!
Itt egy jó kis bevált recept :
Kefires gombóc
1 nagy doboz keirt felforralok és grízt főzök benne, mint a sürű tejbegrízt. Ha kész, ízlés szerint lehet cukrozni és langyosra hűlve lehet gombócolni.( én fagyis kanállal szoktam ) Pirított zsemlemorzsába forgatva és fahéjas cukorral megszórva hasonlít a turógombócra és nagyon finom!
Előnye még, hogy ha marad másnapra, akkor sem keményedik meg, no meg pillanatok alatt kész van!
és -
ma csináltam krumpli gombócot úgy, hogy a tésztájába a füstölt szalonna pörcét tettem és a végén a forró zsírba is beleforgattam ( nesze neked oliva olaj, meg egészség! )Tetejére tejföl került és láss csodát, finom volt!
Üdv lányok! Várom a további okosságokat!
Szia!
Hát,igen,mostanában egyre nagyobb szükség van arra,hogy spóroljon az ember lánya. :-(
Szoktam krumplit kockázva félig megfőzve,hagymát nagyobb darabokban,szalonnát kockákban és paprikát ha van tepsibe rámolni,fűszerezni,pirosra sütni.Savanyú káposztával finom.
Toros rizs:2 csirkefarhátat odateszek főni fokhagymával,vöröshagymával,sóval,borssal,egy babérlevéllel és csipetnyi majorannával.Ha megfő,kiveszem.Méretarányosan mosott rizst szórok a lébe,kásásra főzöm.Ha nincs hús itthon,csontból vagy egy leveskockával is készült már.
Paradicsomos káposzta,krumplis "parasztpogácsa",krumplikása sűrűn előfordul.
Jó kis fórum ez!itt találtam már néhány hasznos ötletet:-)
Mert sajnos nálunk is elég sovány néha a kosztpénz,olyankor tényleg művészet ehető,tartalmas ételt főzni a meglevő dolgokból.
Szomorúan látom,sokan vagyunk így :-(
Köszi.Én is megleste a Te gyermekeidet. :-)
Öröm lehet 3 ilyen szép nagy gyermek.:-) Én is gratulálok. :-)
Hát,nekem is van egy 19 éves lányom. :-)
Köszi a drukkot!
Jól tetted! (a krumplit:))
Ha nem egyedül van a babád, még jobban foglak irigyelni!
Szorítok, hogy minden rendben legyen.
Jó dolog babázni, de én a mostani helyzetet is élvezem, hogy már nagyok a gyerekeim. Reklám helye:))-> Képek a galériámban megtekinthetők:)
Köszönöm macus!
Kedves vagy!és lehet,nem is egyedül van. :-)
Majd csütörtökön kiderül.Tudod,Ő/Ők lombikbaba/lombikbabák,és még csak most megyek első vizsgálatra.
Az este sütöttem ám krumplit! :-DD
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)