Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Én is kötéssel ütöm agyon az időm szabad részét.
Ez ám az igazi spórolás!Melózni voltam,és addig nem fogyasztotta az áramot a behemót gépem!Erre inkább eső esik...latyak van.
Hová tűnt mindenki? Esik egy kis hó és már a spórolós topikban is megáll az élet? :))
Sziasztok mindenkinek szép új hetet kívánok.
Szia Ági!
Sziasztok Mindenkinek, vidám hetet kívánok :))
hú vár csak innét a receptesből vettem le. Mi is volt a neve? jaj lányok segitetek..:))!!
Légyszíves, küld el már most! Köszi
nem ez igy van!!! Majd kérdel a receptet nyáron..:))
Én végül megcsináltam, egy hosszúkás jénaiban sütöttem meg. Kettévágtam, megkentem ribizli lekvárral, majd megszórtam porcukorral. Anyósom nagyon édesszájú, neki nagyon ízlik. Gyrsan megvan, olcsó, és akkor neki tudok legalább 2 naponta sütni ilyent. Ez talán még belefér az időmbe.
málnalekvár tökből? vagy hülyeséget értelmeztem?
tettem a sütibe málna lekvárt" amit tökból csináltam. Nagyon finom. Csináltam citromlekvárt! + ananász lekvárt".
Lehet hogy rosszul emlékszem,de úgy rémlik egyszer csináltam valami hasonlót,de nem jött be!
Nagyon ügyes vagy!
Én ma főztem meg holnapra is,mert holnap délelött csavarogni megyünk Győrbe.Kimegyünk a temetőkbe is a nagyszülőkhöz,mert már régen voltunk.
Bemegyünk a Lidl-be is vásárolunk egy kicsit!Tényleg csak kicsit!!!!!!!!!!!!!!!
Ecetestésztát én is szoktam csinálni: nekem az a hókifli, de nem kanálra, hanem grammra van a tésztája. Az ecettől omlós és kicsit leveles lesz.
Régen én is rengeteget kötöttem, azután sajnos kiment a divatból, de most megint egyre többet látok, hogy ilyenben járnak. A gyerekeknek tökyó volt, hamar kinődték, akkor elbontottam, tettem hozzá még fonalat és csináltam egy nagyobbat :)
Sziasztok, Tyúkok! Ma nagyon úriasszony vagyok, nem kell főznöm - na nem azért, mert étterembe megyünk, hanem maradt tegnapról. Ezért hirtelen felindulásból előre megfőztem holnapra a majorannás husit, majd csak valami köretet kell hozzá. Ja, és kivasaltam mindent... húúúú, nagyon el vagyok most szállva magamtól :)))
Hallottatok már egy olyan sütiről, ami: 5 kanál liszt, 4 kanál cukor, 3 tojás, 2 kanál olaj, 1 kanál ecet + fél csomag sütőporból áll???
Szia!Csak nyugodtan,jövőre is lesz tél!
Sziasztok. Találtam 3 pulóvert, még boldogult lánykoromban kötöttem őket, úgy döntöttem, elbontom és itthoni jó meleg mellénykét csinálok belőlük. Lehet, hogy csak jövő télre leszek kész vele, de addig is lesz mivel bíbelődni.
Sziasztok,jó reggelt mindenkinek!Nálam van egy kókuszos kifli!
Akkor neked még van esélyed, hogy vess rá egy pillantást. Mármint a sütire. Az én férjemhez csatlakozik két rettenetesen édesszájú leányzó, ahogy szelem a sütit, úgy eszik. Mire a végére érek már nincs meg az eleje. Ha nem vagyok elég fürge még a munkabérem is eltűnik.
Ezért kutatok állandóan új receptek után, pedig van már egy szekrényre való.
Köszi ez jól hangzik. Nálunk nagyon mennek a kevertek. A bögrés mákos az egyik favorit.
Mindenkinek szép napot kívánok!
A kókuszos patkó receptjét senki nem ismeri?
mi úgy esszük, hogy a gombockákra amit ugye zsemlemorzsába hempergettem.Olyan mint a túrógomboc nos a végén teszünk rá vanilliás cukros tejfőlt. Nagyon finom..:))
Jó nektek!
Nálunk ha egy pici is van rajta már félreteszik hogy az nem jó!
Mondjuk én csak a rántott csírkén nem szeretem amúgy megeszem.
Legközelebb megpróbálom kefírrel is!Biztosan az is nagyon finom!Amúgy én is kevés cukorral készítem mert Bencém egy halom fahéjjas cukrot tesz rá.
Ha én mégegyszer költözök,akkor közelebb megyek Isaszeghez
Igen,én a lencsét,sárgaborsót,meg a felezett borsót nem szoktam beáztatni.
Egy serpenyőben süsd ki a bőrt,nagyon finom a zsírja!
További ajánlott fórumok: