Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: fórum

Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)

5015. caravell (válaszként erre: 4989. - Melone13)
2010. febr. 7. 20:30

Gratulálok neked is az eredményeidhez! Mindegy, h mi indítja el az embert, a kitartás, az önfegyelem mindenképpen dicséretes! A babához sok sikerz, bízz benne, hidd, tudd! És úgy lesz. Én hiszek a pozitív gondolkodás erejében, sokat számít!

Ölellek nagyon!

5014. caravell (válaszként erre: 4984. - Lúdanyó)
2010. febr. 7. 20:27

Nagyon igazad van!

Én nem tudtam magam úgy elfogadni, most ettől a mínusz 4 kilótól (pedig ez nem extra sok, alig látszik) kivirultam - belülről...

5013. caravell (válaszként erre: 4976. - 9c6a3d164e)
2010. febr. 7. 20:25

Üdv a klubban :))

Néha az ilyen kis gonoszkodások kellenek, adnak egy kis dacot meg lelkierőt

5012. caravell (válaszként erre: 4970. - Tapsifül)
2010. febr. 7. 19:54
Majdnem egy tizessel idősebbvagyok (45), mondom, nem mai tyúk... de azért igyekszem formába jönni, sokat jelentenek az ilyen dícséretek és biztatások, köszönöm:)
5011. caravell (válaszként erre: 4961. - Martini64)
2010. febr. 7. 19:53
Mivel a kakó lényegesen kisebb súly én az egy kanál kakaót csak kb. fél kanál (vagy még annál is kevesebb!) liszttel tartom egyenértékűnek a behelyettesítésben.
5010. lúdanyó
2010. febr. 7. 19:49
:))
5009. tapsifül (válaszként erre: 5001. - Barracuda59)
2010. febr. 7. 19:32
A Penn... puding is szerintem nagyon finom,és kb. 1 hete 5 db vaníliás,vagy 3 db.csokis 89.- volt.A fogyókúrában nagyon jó szolgálatot tesz,mert kevés benne a kalória.Lehet 3 dl vízzel és 2 dl tejjel + édesítővel készíteni.Nagyon finom nasi.Van úgy ,hogy nekem ez az ebédem.Kiadós,finom,nekem elég.
5008. barracuda59 (válaszként erre: 5003. - Martini64)
2010. febr. 7. 19:29

Hehe, az én férjem még azt is megkérdezte, kezében a Vánc*a pudingporral, hogy ezt meg lehet enni "csak úgy" is, vagy csak főzésre jó?:D (úgy értem, gyümilevesbe szoktam tenni pudingot)

Megnyugtattam, hogy emberi fogyasztásra alkalmas, egye nyugodtan... azóta viccből mindig megkérdezi:D

5007. lúdanyó
2010. febr. 7. 19:27
:)
5006. tapsifül (válaszként erre: 4996. - Melone13)
2010. febr. 7. 19:25
Igen,én is gondolkodom ,hogy mivel lehetne a kakaót kiváltani,ill. mit lehetne beletenni,hogy más ize is legyen.Pl.: kókusz(kevés,mert sok benne a kalória,dió,mák,gyümölcs,fahéj,diétás lekvár,stb.Majd legközelebb másképp sütöm meg.
5005. 9c6a3d164e (válaszként erre: 4998. - Martini64)
2010. febr. 7. 18:40
JA!!! Azt hittem vaan valami különös fortélya, vagy fogyis alakja! :) :)
5004. martini64
2010. febr. 7. 18:07

Látom, az anyagi gondokon kívül azért mindenkinek megvan a maga problémája. :(

Nekem egyedül a teherbeesésért nem kellett megküzdeni, az még védekezés mellett, sőt, petevezeték elkötés után (!) is sikerült :)))

Higgyétek el, hogy ez az állapot se kellemes.

5003. martini64 (válaszként erre: 5001. - Barracuda59)
2010. febr. 7. 18:04
Hála, az enyémek mindent megesznek, nem márkafüggők :)
5002. lov.ildi (válaszként erre: 4989. - Melone13)
2010. febr. 7. 17:55

Szia!

Sok sok vetélés után most vagyunk 12 hetesek. Az Elevit szedése miatt rengeteg kg-t felszedtem pár év alatt. Nekem nem találták meg a vetélések okát. Egy évben többször megtermékenyült,de 5 hetesen mindig elvetéltem.

Ősszel úgy döntöttünk,hogy már nem foglalkozunk vele. nem védekeztünk és a "természetre" bíztuk a dolgot.

Nem figyeltük a peteérést,stb. Egymásnak éltünk.

Novemberben 85 kg körül járt a súlyom az Elevitet is abbahagytam. Minél kevesebbet ettem,annál többet híztam.

Majd decemberben kezdtem érezni a tüneteket. Azóta szedem megint az Elevitet.

Én akkor estem pont teherbe,amikor életemben a legkövérebb voltam. Azóta a sok hányás miatt pár kg-t lefogytam.

Meglehet,hogy van összefüggés a kövérség és a teherbeesés között,de az én esetem kapásból cáfolja.

2010. febr. 7. 17:53
Én régebben mindig Dr.O*tker pudingport vettem (a fiúk ragaszkodtak hozzá), de most rákaptam a Vánc*a pudingporra. A Reálban 39 Ft és ha nem mondom meg nekik, hogy nem Dr.O, akkor nem jönnek rá.
5000. barracuda59 (válaszként erre: 4993. - Tapsifül)
2010. febr. 7. 17:52
Te nagyon ügyes és igazán kitartó vagy!!!
4999. lúdanyó
2010. febr. 7. 17:50
:))
4998. martini64 (válaszként erre: 4973. - 9c6a3d164e)
2010. febr. 7. 17:42
Nem, én azért hívom álpudingnak, mert még főzni se kell, csak a port fel kell keverni fél liter tejben, és megszilárdul 3 perc után. Egyszer tévedésből hozta a párom puding helyett, 3 össze volt csomagolva akcióba, kettőt már megettünk, ez ott figyelt a spájzban, most túlestünk rajta. Nem ízlik nekünk, de így elment. Többet nem veszünk.
4997. melone13 (válaszként erre: 4994. - Barracuda59)
2010. febr. 7. 17:06

Gratulálok a gyerkőcökhöz.

Igen biztosan sokat számít, hogy ne mindig ezen túrázzon a gondolatunk.

Hát nálunk is 5 éve tart a várakozás,de sikerülni fog, tudom.

Próbáltuk már, hogy félretesszük a dolgot talonba, de az sem segített.Most hogy végre kiderült a baki, és tudjuk megoldható, most aztán nagyon hiszem, hogy hamarosan babázunk:DDDDDDd

4996. melone13 (válaszként erre: 4993. - Tapsifül)
2010. febr. 7. 17:01

Nagyon ügyi vagy.

Nálam is mindennapos nasi a mikrós piskóta light változata.Olykor csak dobálok bele meggyet, és már kész is.

4995. Anyagi
2010. febr. 7. 16:59
tegnap megsütöttem a - fogyókurázók most ne olvassátok! - tarjával töltött kifliket. Nagyon finom lett, nagy része még melegen elfogyott!
2010. febr. 7. 16:53

Én csak kitartást tudok kivánni mindenkinek, aki babaprojektben vesz részt! Az első gyerekünk hipphopp összejött, utána a másodikkal több, mint öt év küzdés után estem teherbe. 12 év korkülönbség van a két gyerkőc között, de imádják egymást:)

Amig küzdöttünk, nem jött össze a manó, utána nem volt pénzünk a gyógyszerekre több ok miatt sem (egy nagy pofon után elutaztunk kikapcsolódni, utána lecseréltük a 14 éves már-már roncskocsinkat, a férjem fogorvoshoz járt, stb.), úgyhogy tudatosan száműztem a gondolataimból is a babaprojektet, mondván, hogy nem akarom fájditani a szivem, most nem engedhetem meg magamnak. A következő hónapban már kismanci voltam, és ez karácsony másnapján derült ki:))

4993. tapsifül
2010. febr. 7. 16:48
Képzeljétek,megsütöttem a mikrós piskóta lájtos változatát(egy másik fórumról a recept),MAGAMNAK.Hát az valami fantasztikus találmány!Én teljeskiőrlésűliszttel és édesítővel készítettem.Egy vékonyka szeletet megkóstoltam ,ill.holnap reggelre teszek el belőle egy szeletet,és a többit berakom a fagyóba(mert én ugye nem ehetem mindennap).Vaníliás pudinggal kentem meg a lapot(1,5 dl víz+ 1,5 dl tej+pudingpor felfőzve),a tetejére édesítőport szórtam.Jénaiban sütöttem,így egy torta alap lett belőle ami bármivel tölthető,díszíthető.
4992. Anyagi (válaszként erre: 4962. - Martini64)
2010. febr. 7. 16:47

Én is tartok itthon mindég élesztőt!

Ha felbontottam, a maradékot jól becsomagolom alufoliába, és még sokáig bírja!

4991. melone13 (válaszként erre: 4990. - Tapsifül)
2010. febr. 7. 16:45

Dehogy adom fel!!!!!!

Már meddőségibe járunk, de hiszem és tudom sikerülni fog.

Hisz első és legfontosabb képes vagyok teherbe esni.

És azt is 100%-ban hiszem, hogy minél kevesebb a súlyfelesleg annál könnyebb.

Csak van némi kis akadály de legyőzhető!!

És sajnos a túlsúly sokkal nagyobb ellenség, annál, minhogy pár mérettel nagyobb ruhát kell vásárolni, és mondjuk itt ott úszógumijaink vannak, melyek nem annyira dekoratívak.

4990. tapsifül (válaszként erre: 4989. - Melone13)
2010. febr. 7. 16:39
Anno 13-14 évvel ezelőtt nekem is nehezen jött össze a baba.Minden orvos már akkor is nagyban a súlyfelesleget hozta fel a probléma forrásaként.Szerintem a kilók leadásával a babához is közelebb kerültetek.Együtt érzek veled,hisz minden nőnek a legnagyobb álma,hogy gyermeket hozzon a világra.Ne add fel,és remélem hogy nemsokára,egy gyönyörű kisbabátok fog születni.
4989. melone13
2010. febr. 7. 16:31

Sziasztok.

Olyan sokat írtok, hogy mire ide jutok nem győzök olvasni.

Látom a mai téma fogyás.Kinek a kedvéért, miért?

Nos az én esetem.Évek óta babaprojctezünk, eddig sajnos sikertelenül, de érzem nem messze állunk a céltól.Közel két éve lehet,hogy PCO-t diagnosztizáltak nálam.Hát mit ne mondjak teljes késégbesés, és folyamatosan csak a tüneteket lestem magamon.Aztán egyre több helyen olvastam, hogy a túlsúly nagyban befolyásolhatja.Eleinte valahogy nem is foglalkoztam vele, de mikor mindenhol a túlsúly állt velem szemben, besokaltam, hisz érintett voltam a témáan.1 éve kezdtem fogyózni 85kilóról indultam a 164cm-hez képest.Sikerülzt leadnom 1 év alatt 17kilót, ami nem túl gyors fogyásnak tekinthető, de nem is 1-2 hónap alat jöttek össze a kilóm.Egészségileg sokkal jobban vagyok, és a párom is más szemmel néz rám.Pedig soha egyetlen egyszer nem monda, hogy ideje lenne fogyni, mert kövér vagyok.De azért jó érzés, hogy büszke rám.Nemcsak a fogyásom miatt, hanem mert mostmár kezdek nőnek kinézni mellette nem egy lufinak.

Időközben sikerült teherbe esnem is, (sajnos ismét elvetéltem), de most már elismerem a túlsúly nagy ellenség!!!!

Hiába voltam tisztában vele, hogy van rajtam felesleg bőven, nem volt motiváció, amiért tegyek ellene.Pedig igenis kellett volna, hogy a férjem figyelmeztessen.

Kicsit hosszúra sikerült, de én úgy látom időnként hajlamosak vagyunk elhanyagolni magunkat, és ekkor kell a párunk részéről akontrol.

4988. csibiusz (válaszként erre: 4987. - 9c6a3d164e)
2010. febr. 7. 16:12

De jó, hogy itt tudtam lenni egy kicsit !

Bocsi, hogy csak most írtam.

4987. 9c6a3d164e (válaszként erre: 4986. - Csibiusz)
2010. febr. 7. 15:30
Köszi!!! Ezt vártam!
4986. csibiusz
2010. febr. 7. 15:28

Sziasztok !

Bocsánat, hogy így el tűntem,próbálok egy kicsit gyakrabban jönni.

Az olvasással nincs baj, csak amikor az íráshoz jutok, akkor már gond van.

Látom a mikrós piskóta mindenki kedvence lett, azóta már én is többször csináltam, sőt tovább is ajánlottam ismerőseimnek.

A mikróban főzőm egyébként a krumplit,rizst, rizses húsit,szaftos, ragus húsokat, pudingot, céklát,főzelékeket, tejbegrízt, tejberizst, most hirtelen ennyi jut eszembe, legutóbb csőben sült receptet próbáltam ki az is bejött.

Az édes káposztát, csak úgy, natúr teszem a forgótányérra, persze a torzsát eltávolítom előtte, amikor már puhul a levele, akkor egyenként eltávolítom őket, és vissza teszem,hogy az alsóbb levelek is puhuljanak.

Óvatosan kell azért bánni vele, mert át forrósodik.

Krumplit, céklát víz nélkül főzöm.

További szép napot !!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook