Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: fórum

Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetős fórum)


23157. t.Ili (válaszként erre: 23154. - Lisy50)
2011. jún. 6. 19:38

Én meg gesztenyepürét csinálok:))))


Anyósom,ilyenkor lekváros kenyeret eszik:)))

23156. Lisy50
2011. jún. 6. 19:25
Nagyon sajnállak, tavaly az én fiam is ki akart menni dolgozni, nagyon rossz volt belegondolni is, végül maradt a menyasszonya miatt.Anyagilag viszont jó lett volna!!!Itthoni fizetésből semmire sem mennek!!:((
23155. mmacus
2011. jún. 6. 19:04

Sziasztok, szép hetet Mindenkinek!

Jelentem, mától érvénybe lépett nálunk a nőuralom!

Máris hiányzik a fiam:(

23154. Lisy50 (válaszként erre: 23153. - Lúdanyó)
2011. jún. 6. 18:50
Ilyenkor pudingot főzök, vagy palacsintát sütök!:))))
23153. lúdanyó
2011. jún. 6. 18:10
Sziasztok! Ugy ennék sütit de nem akarom bekapcsolni a sütőt..:( na majd holnap..:)
23152. 875f1a5663
2011. jún. 6. 17:56

Szia Veronika!

Szia Mindenki!

Ezeket magamnak gyűjtöttem, de ide is kiteszem.A sajtos sütiről tettem föl képet is.

--------------

Sós háromszögek

---------------

Hozzávalók:

Tészta:


1 kg liszt

6 dl langyos tej

2 tojássárga

5 dkg élesztő

fél dl olaj

1 evőkanál só

pici cukor

Krém:


25 dkg margarin

1 kávéskanál só

1 tojás

reszelt sajt tetszés szerint

Tetejére:


1 tojás

reszelt sajt vagy magvak

Elkészítése:

A tészta alapanyagaiból kelesztőtálban összeállítom a tésztát és lefedve duplájára kelesztem. Ha megkelt 2 cipóba veszem. Vékonyra kinyújtom a lapot,megkenem a krém felével (a krémhez a hozzávalókat összekeverem) és feltekerem. Elvagdosom a tekercset ferdén:először/ irányba,utána ellentétes irányba vágom váltakozva, így háromszög alakokat kapok. Kikent tepsibe rakom,tojással megkenem, majd reszelt sajttal, köménnyel vagy apróra vágott tökmaggal meghintem a tetejét és kisütöm. A 2. cipóval ugyanígy teszek.

--------------------

Lecsós rakott krumpli

-------------------------

Hozzávalók:


1 kg burgonya

4 db közepes zöldpaprika

1 db közepes paradicsom

1 db közepes vöröshagyma

1 kis pohár tejföl

só, bors, pici pirospaprika

étolaj

Elkészítése:


A burgonyát egészben héjastól megfőzöm, majd lehűtve lehéjazom és karikára szeletelem. Ezután elkészítem a lecsót a szokásos módon. Majd egy kiolajozott sütőedényben a rakott krumplinak megfelelően rétegezem a burgonyát és a lecsót, majd a tetejére ráöntöm a tejfölt. Én csak 1 kispoharas tejfölt használok, mert a lecsó miatt szerintem ennyit bír el. A hozzávalók mennyisége természetesen az ételt elfogyasztók számától függ, ez a mennyiség 3 személyre volt elkészítve.


Nekünk nagyon ízlik, tudom ajánlani, hogy próbáljátok ki.

-----------------

Kapros tejfölös újpityóka főzelék

-------------------------------

Hozzávalók: ételízesítő, 2 dl tejföl, 5 dkg liszt, 5 dkg zsír, 1 fej hagyma, 1 csokor kapor,

1 kg újpityóka


Elkészítés: A pityókát megtisztítjuk, megmossuk, és kisebb darabokra vágjuk. Megfelelő edénybe tesszük, és annyi hideg vizet öntünk rá, amennyi ellepi. Felforraljuk, majd takaréklángon tovább főzve beletesszük az összevágott friss kapor egyik felét, az ételízesítőt és egy egészben hagyott kis fej hagymát. Ez utóbbit a főzelék elkészültekor majd eltávolítjuk. Közben a zsírból, vagy olajból és a lisztből zsemleszínű rántást készítünk, a tűzről levéve hideg vízzel és a tejföllel simára keverjük. Amikor a pityóka megfőtt, az elkészített rántással besűrítjük, és beletesszük a kapor másik felét. Néhány percnyi lassú forralás után tálalhatjuk.

-----------------------------

C S O K I Ö N T E T E S P I S K Ó T A / N E M P U D I N G G G A L /

----------------------------------

Hozzávalók 6 személyre:

 5 db tojás

 30 dkg cukor

 30 dkg liszt

 6 ek víz

 fél cs sütőpor

 vaj a tepsi kikenéséhez


Az öntethez:

 15 dkg keserű csokoládé

 fél dl tej

 2 ek étkezési keményítő

 fél dl víz

 2 ek porcukor

----------------------------

A csokiöntethez a vizet keverjük el a keményítővel (ettől lesz olyan jó, puding szerű állaga, mint az oviban). Kis lángon főzzük, amíg kicsit be nem sűrűsödik. Akkor szórjuk bele a cukrot, várjuk meg, míg felolvad. Vegyük le a gázról, tördeljük bele a csokit, és kevergessük, amíg fel nem olvad. Akkor beleöntjük a tejet, és azzal is kikeverjük.

--------------------------

23151. d5ef6da91d
2011. jún. 6. 17:42
Na, jól elfáradtam... sütöttem áfonyalekváros és túrós buktát meg sajtos bagettet a heti reggelikre. Kelt tészta dömping van :-)
2011. jún. 6. 15:15

Sziasztok spórolósok. Már ezer éve nem voltam, elveszítettem a fonalat... :-O

Ma is megvolt a napi zuhi, de szerencsére ma már nem áztunk el. Szép délutánt mindenkinek.

23149. hpkati
2011. jún. 6. 13:22
Majd adunk rájuk gólyalábat:)
23148. szabot.88 (válaszként erre: 23145. - Hpkati)
2011. jún. 6. 13:18
:)) rendben , bár már vigyázni kellene, h el ne vesszenek :))
23147. mosolyka1111 (válaszként erre: 23146. - Mosolyka1111)
2011. jún. 6. 13:00
Bocsánat, eltévedtem, ezt egy apa-gyerek elfogadó fórumba szántam.
2011. jún. 6. 13:00

Viszont tudok olyat is, ahol az elvált nő férjhez ment újra, vitte az előző házasságból származó kisfiát (8 éves). A gyereknek minden nap meg kell köszönnie az apának, hogy enni kapott:(((

Lett közben közös gyerek is, ő az Isten. A nagy pedig a lökött hülyegyerek, de ehhez az anyuka is asszisztál a férjének.

(Mondjuk az ilyen "édesanyának" tüzes vasat dugnék a ....)

23145. hpkati (válaszként erre: 23144. - Szabot.88)
2011. jún. 6. 12:56
Oké, majd szólok, mikor megyek. A fiúkat befoghatod dolgozni, szeretik a munkát:)
23144. szabot.88 (válaszként erre: 23143. - Hpkati)
2011. jún. 6. 12:55
gyere! adok patiszont is:)) a parinak még pirosodnia kell...:)
23143. hpkati (válaszként erre: 23142. - Szabot.88)
2011. jún. 6. 12:27

Majd megyek hozzád vásárolni!!!!

Azt tuti hazai!!!:)

23142. szabot.88 (válaszként erre: 23140. - 875f1a5663)
2011. jún. 6. 12:25
Köszönöm, de az van :) uborkából :) olyan 7000 tő ubim van :)
23141. szabot.88 (válaszként erre: 23139. - Hpkati)
2011. jún. 6. 12:24
:)))
23140. 875f1a5663 (válaszként erre: 23136. - Szabot.88)
2011. jún. 6. 12:22
Kovászolva.Mint a kovászos uborkát.
23139. hpkati (válaszként erre: 23138. - Szabot.88)
2011. jún. 6. 12:18
Sajna az nincs, csak érzéssel szoktam csinálni. Kettévágom, belsejét kikaparom, hámozom, sózom. Vagy egy darálthusis tölteléket csinálok, vagy egy gombás-májas tölteléket, ezzel megtöltöm, reszelt sajttal megszórom, tepsibe teszem....
23138. szabot.88 (válaszként erre: 23137. - Hpkati)
2011. jún. 6. 12:12
pontos recept??
23137. hpkati (válaszként erre: 23136. - Szabot.88)
2011. jún. 6. 12:08

Szia Tünde!

Én szoktam sózni, tölteni és reszelt sajttal megszórva sütni....

23136. szabot.88
2011. jún. 6. 12:03
patiszon ötletek, csak ne rántva.....
23135. d5ef6da91d
2011. jún. 6. 12:01
Igen, ez az, amit Alida írt, nagyon finom étel! Szép hetet mindenkinek! Éppen itt tombol a vihar...
23134. alidamolnar (válaszként erre: 23130. - Martini64)
2011. jún. 6. 07:40

Ezt találtam a jokaja.hu oldalon, velencei csirkemájra:


Velencei csirkemáj

0,5 kg csirkemáj

3 fej hagyma

1 ek liszt

1,5 dl vörösbor

2 ek balzsamecet

só, bors, zsálya

vaj, olaj


Pucoljuk meg a májat. Ha szívvel együtt kaptuk, vágjuk le a fejét, amin az erek jönnek ki és főzzük bele egy húslevesbe. A májakat vágjuk el középen és takarítsuk le róla a hártyákat, ereket. A hagymát hámozzuk meg, a gyökerét óvatosan vágjuk le, hogy az alsó tönkjéből maradjon annyi, amennyi majd összetartja a gerezdekre vágott hagymát. Vágjuk fel és tegyük a kezünk ügyébe.


Szórjuk meg liszttel és borssal a májat. Egy serpenyőben forrósítsunk felesben vajat és olajat, dobjuk rá a májat és erős lángon pirítsuk körbe, kb. 1 perc alatt. Merjük ki egy tányérra. A serpenyőben maradt zsiradékon pirítsuk meg a hagymát, majd öntsük fel a borral és adjuk hozzá az ecetet és a zsályát. Erős lángon pároljuk kb. 3 percig, ez alatt a bor nagyrészt elpárolog. Tegyük vissza a májat és 2 perc alatt forrósítsuk össze. Ennyi volt az egész, már tálalhatjuk is.

23133. lúdanyó
2011. jún. 6. 07:40
ez a kefircsinálás nagyszerű! A házi tejből is meglehet csinálni?
23132. Lisy50 (válaszként erre: 23131. - C38e379cec)
2011. jún. 6. 07:31
Jó ötlet!:)Ki fogom próbálni!!:)
23131. c38e379cec (válaszként erre: 23114. - Lisy50)
2011. jún. 6. 05:50
Én is szoktam ilyen tojásfészket készíteni, de mindig keverek a krumlipürébe valamit, előfőzött zöldbabot, borsót, mexikói zöldségkeveréket, vagy valami más zöldséget. Nagyon szeretjük.
23130. martini64 (válaszként erre: 23122. - D5ef6da91d)
2011. jún. 5. 21:40
Milyen az a velencei csirkemáj?
23129. martini64
2011. jún. 5. 20:59
Köszönöm szépen a sok jó ötletet!
23128. Lisy50 (válaszként erre: 23127. - Alidamolnar)
2011. jún. 5. 20:23
Szívesen!:)

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook