Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: fórum

Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetős fórum)


23111. salabakter (válaszként erre: 23104. - D5ef6da91d)
2011. jún. 5. 17:51
Ez jó ötlet hónap végi spóroláshoz,mikor már semmire sincs pénzem,csak ennek a hozzávalóra:))
23110. Lisy50 (válaszként erre: 23109. - Martini64)
2011. jún. 5. 17:45
Öntött kiflit!:))
23109. martini64
2011. jún. 5. 17:12

Sziasztok, hihetetlen, mennyire meleg van. Már kétszer fellocsoltam a teraszt, hogy a párolgás legalább hűtsön egy kicst. Vasalnom kellene, de képtelen vagyok nekiállni.


Lányok, a jövő héten semmire se lesz időm. Ti mit főztök, ha csak egy fél órátok van összedobni valamit?

23108. lúdanyó
2011. jún. 5. 17:04
:)
23107. alidamolnar (válaszként erre: 23099. - F5848578d5)
2011. jún. 5. 16:47

Nekem eddig ez vált be legjobban:

15 dkg csirkemájat lekaparok.

Egy kis fej hagyma felét apróra vágva megdinsztelem olajon.

1 tojást mély tányérban felverek villával, hozzákeverem az elkapart májat, a dinsztelt hagymát.

Fűszerezem: Negyed teáskanál őrölt bors, púpozott teáskanál majoránna, csapott teáskanál só.

Ezután két evőkanál zsemlemorzsa, majd két evőkanál liszt.

Forrásban lévő vízbe szaggatom egy nagykanállal, kb. 15 percig főzöm lassú tűznél (egyet kettévágok, ha a belseje jó, akkor oké.)

Mi imádjuk, én többfélét is próbáltam, de ízre és állagra ez jött be legjobban.

23106. f5848578d5 (válaszként erre: 23100. - T.Ili)
2011. jún. 5. 15:58
Kell állni hagyni?
23105. alidamolnar (válaszként erre: 23104. - D5ef6da91d)
2011. jún. 5. 15:21
Köszi, ezt mindenképpen ki fogom próbálni. Van a kertben egy csomó bazsalikom, megvárom a napon érett kerti paradicsomot, aztán elkészítem:)
23104. d5ef6da91d (válaszként erre: 23076. - Alidamolnar)
2011. jún. 5. 15:07

Serpenyőben, olajspriccen és semmiképpen nem olajfürdőben elkészíted a húst, pikk-pakk kisül. Szépen egymás mellé rakod a szeleteket sütőtálban.


A serpenyőben, olívaolajon összemelegítesz koktélparadicsomot rengeteg friss bazsalikommal, csak pár perc kell neki, só-bors. Ebből bőven halmozol minden hússzelet tetejére s lefeded mozzarellával.

Irány a a grill, amíg rá nem pirul a sajt és kész!

Szaftos, finom, nyári étel és sokkal jobb, mint bármelyik másik változat :-)

23103. mmacus (válaszként erre: 23102. - T.Ili)
2011. jún. 5. 11:50

:) Én a múltkor a palóclevesből hagytam ki a babérlevelet.

Csak én tudtam, senki nem vette észre.:)

23102. t.Ili (válaszként erre: 23101. - Mmacus)
2011. jún. 5. 11:49

Szoktam én is,de egyszerűt kért:)))

Én is sokszor elfelejtem,és úgy is jó:))))

23101. mmacus (válaszként erre: 23100. - T.Ili)
2011. jún. 5. 11:46
Én is így szoktam, csak pici reszelt vöröshagymát is teszek bele. Ha sertésmájból csinálom, húsdarálón ledarálom.
23100. t.Ili
2011. jún. 5. 11:43

Ha csirkemájad van,elkaparod,hogy ne legyen benne hártya,teszel hozzá egy tojást,kevés zsemlemorzsát,és amennyi lisztet felvesz,hogy még a nokedli szaggatón át tudd nyomni.

Rakhatsz bele apróra vágott petrezselymet is!

23099. f5848578d5
2011. jún. 5. 11:35
Segítséget kérnék. Bevált és egyszerű májgombóc receptet keresek.
23098. mmacus
2011. jún. 5. 11:19
Ebéd kész, de még persze senki nem éhes. Addig olvasok, meg kis huzattal kihűtöm a konyhát, mert a sütő jól befűtött.
23097. t.Ili
2011. jún. 5. 07:46

Jó reggelt!


Ági,legyen rátok jó idő!:)

23096. martini64 (válaszként erre: 23094. - Anyagi)
2011. jún. 5. 07:16
Legyen szép napotok!
23095. mmacus (válaszként erre: 23094. - Anyagi)
2011. jún. 5. 06:37
Kellemes napot Nektek!
23094. Anyagi
2011. jún. 5. 05:31
Lányok! Megyünk kirándulni! De jó!!!!!!!!!!!!
23093. Anyagi (válaszként erre: 23086. - 645b490433)
2011. jún. 5. 05:30
Én szeretem a rebarbarát, de mindég megriaszt mennyi cukor kell hozzá!
23092. Anyagi (válaszként erre: 23079. - 645b490433)
2011. jún. 5. 05:28
Tegyél fel egy kérést itt a Hoxán, hogy a környéketeken tud e valaki adni!
23091. Anyagi (válaszként erre: 23080. - Alidamolnar)
2011. jún. 5. 05:26
Zöldborsófőzelék? Franciasaláta?
23090. smudlaagi54 (válaszként erre: 23088. - Kovaevakiss)
2011. jún. 5. 05:16
De csak én a gyúrt rétest szoktam csinálni!
23089. Lisy50 (válaszként erre: 23076. - Alidamolnar)
2011. jún. 4. 21:50

Ha megtöltöd sajttal, vagy gombamártással, vagy 1 szelet füst.sajt+ almaszelet, vagy aszalt gyümölcs,ananászkarika! Már nem is olyan száraz!

Ha nem akarod tölteni, csinálj hagymaszószt! Isteni!:))

23088. kovaevakiss (válaszként erre: 23087. - Smudlaagi54)
2011. jún. 4. 20:06
Csak nem Te nyújtod a rétest???
23087. smudlaagi54 (válaszként erre: 23086. - 645b490433)
2011. jún. 4. 19:32
Majd kipróbálom,mert ha beindul a meggy úgyis akarok rétest csinálni!
23086. 645b490433
2011. jún. 4. 19:24

Úgy készítettük el olyan ízesítéssel mint az almásat.

Nyami-nyami.

23085. smudlaagi54 (válaszként erre: 23084. - 645b490433)
2011. jún. 4. 19:22
Igen ahol vetőmagot árulnak ott általában szokott lenni!Rétest azt még nem ettem belőle,pedig biztos nagyon finom az is!
23084. 645b490433 (válaszként erre: 23081. - Smudlaagi54)
2011. jún. 4. 19:15

Ismerem a kajákat mi finom belőle mi még rétest is sütöttünk belőle, ex anyósom nagyon sokféle képen készítette el.

Magot szerinted a Gazda boltban kapok???

23083. smudlaagi54 (válaszként erre: 23082. - Smudlaagi54)
2011. jún. 4. 19:12
Vagy párolt zöldség!
23082. smudlaagi54 (válaszként erre: 23080. - Alidamolnar)
2011. jún. 4. 19:11
Persze,akár egy majonézes zöldborsó,vagy francia saláta!

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook