Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: fórum

Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetős fórum)


64884. a360345bdd (válaszként erre: 64882. - Anyagi)
2016. jan. 11. 19:57
a tejszínt krémsajttal vegyíteném, sonka kockákkal és/vagy zöldséggel dúsítanám :)
64883. a360345bdd (válaszként erre: 64881. - Anyagi)
2016. jan. 11. 19:55
kényes jószág! kicsiben nem éri meg :(
64882. Anyagi (válaszként erre: 64880. - A360345bdd)
2016. jan. 11. 19:54

Máglyarakás....

Hogy szerettem én már gyerekkoromban is!!!


Már többször elgondolkoztam egy sós kiflifelfújt változaton is, de még ennél tovább nem jutottam.

64881. Anyagi (válaszként erre: 64877. - Katus3)
2016. jan. 11. 19:52

Hogy lehet tartani a fürjet?

Tudom, hogy létezik ilyesmi, de még sosem gondolkodtam el a tartásán...

64880. a360345bdd (válaszként erre: 64878. - Anyagi)
2016. jan. 11. 19:52

Én a maradék zserbóból csináltam hasonlót :D de igen, ez kifli felfújt, vagy angol kenyér puding


de mindegy mi a neve, nagyon finom!

64879. Anyagi (válaszként erre: 64874. - Forrest2010)
2016. jan. 11. 19:49
De jó, hogy írtad! :)))
64878. Anyagi (válaszként erre: 64872. - 5c54c8b1c1)
2016. jan. 11. 19:47

Az én szótáramban ez a kiflifelfújt. :)


Én 1-2 egész tojást habosra kavarok cukorral és utána felöntöm tejjel. Ebbe mártogatom a kiflikarikákat - illetve elrendezem a kizsírozott-zsemlemorzsázott tálban a karikákat és ráöntöm a folyadék egy részét. Aztán megy a töltelék, majd ismét a kifli karikák. Végül felöntöm annyi cukros-tojásos tejjel, hogy jó szottyos legyen. Én a tetejére egy kanálnyi olajjal elkevert zsemlemorzsát szórok, hogy megpiruljon a sütőben, de jó ötlet lehet a cukros-tojásos tejföl is! :))

Bármilyen töltelék finom benne, de a családom kedvence a mákos-meggyes!

64877. katus3
2016. jan. 11. 19:39
Képzeljétek, mi olyan lököttek vagyunk, hogy fürjet is tartunk, de azt sem esszük meg. A tojást használom, de azt is titokban, mert lànyom nem hajlandó megenni. Pedig milyen cuki tükörtojàsnak megsütve. :-)
64876. katus3 (válaszként erre: 64868. - Anyagi)
2016. jan. 11. 19:36
Ugyan, azért így elfogyott. Büntiből ma csak halászlét vettem elő. :-)
64875. katus3 (válaszként erre: 64860. - Fehérke111)
2016. jan. 11. 19:34
Bizony, jött velem. Ott legalàbb értékelték. :-)
2016. jan. 11. 18:33
Lányok ! szerdáig még akciós a vödrös narancs , + a Karaván füstölt sajt a spa.rba .
2016. jan. 11. 18:24

Ma túrófánkot sütöttem, zabpehelyliszttel, és Norbi cukorral.

Tyű, nagyon finom!!! Kár, hogy csak 25 deka túróval készítettem kettőnknek.....és még holnap ebédre is viszek belőle. De nem tudtam, hogy jó-e a recept és ezért voltam óvatos.

Frankfurti leves volt elé, azt is zabpehelyliszttel sűrítettem. Rá vagyok kattanva!:)

64872. 5c54c8b1c1
2016. jan. 11. 17:40

Ez nagyon tetszik!

Almakoch. Nagyanyáink, dédanyáink már ismerték a receptet, mostanra azonban mintha feledésbe merült volna. Hajnalka felelevenítette, pontosabban megsütötte. Érdemes kipróbálni, egyszerűen elkészíthető, finom édesség.


Hozzávalók 5­-6 adaghoz

9-10 db felkarikázott kifli

8 alma lereszelve

kb. 500 ml tej

4 ek cukor

2 tojás

1 kis doboz tejföl

fahéj

vaníliás cukor

vaj az edény kikenéséhez

Elkészítés

A kifliket 1,5-­2 centi vastagságúra szeletelem, és éjszakára száradni hagyom. Az almát meghámozom, lereszelem, vaníliás cukorral és fahéjjal ízesítem.

A tejben feloldom a cukrot, majd belemártogatom a kiflikarikákat (a felszeletelt mennyiség felét), és kibélelem velük a kivajazott tepsit. A reszelt almából kifacsarom a levet, egyenletesen szétosztom a kiflirétegen, majd ráhelyezem a maradék tejben áztatott kiflikarikákat.

A tojásokkal elkevert tejfölt felverem, hozzákeverem a cukros tejet (ha marad), és egyenletesen elosztva ráöntöm a kifliszeletekre. Kb. 175-ös hőfokon aranybarnára sütöm. Porcukorral, vagy vaníliás cukorral meghintve tálalom.

64871. Anyagi (válaszként erre: 64861. - A360345bdd)
2016. jan. 11. 16:33
Én is igyekszem feltúrbózni a maradékokat mindég, hogy az 1-2 személyes adagból jóllakjon az egész család. Mindenféle zöldséget, felvágott maradékot, 1-2 virslit, húsos szalonna kockát, tejfölt, habarást használok pl. hozzá. Vagy egy tükörtojás a tetejére... A zöldségek hozzáadásával remek raguk, tésztaöntetek készülnek!
64870. Anyagi (válaszként erre: 64860. - Fehérke111)
2016. jan. 11. 16:28

Hál'Istennek nálunk nincs ilyen. Én nagy lelkesedéssel tálalom fel az újdonságot, hogy az milyen finom és úri - és meg is eszik gond nélkül, akár nyúl, akár kacsa, akár birka, akár békacomb.

Csak a pénztársa szabja a határt...

Persze igyekszem a család szája íze szerint ízesíteni az újdonságokat.

64869. Anyagi (válaszként erre: 64855. - A360345bdd)
2016. jan. 11. 16:24

Én is szoktam venni kacsahájat (70-80 dekát, mert annyi fér az edénykémbe.)

Van, hogy natúr sütöm ki, de van, hogy sok-sok 4-8-ba vágott hagymát teszek bele és sütök szép aranybarnára, miután kihalásztam a tepertőt. A sült hagyma megsózva szintén nagyon finom a kenyérre.

64868. Anyagi (válaszként erre: 64850. - Katus3)
2016. jan. 11. 16:19

Hát, sajnálom!

Pedig sokat dolgoztál vele és biztos vagyok benne, hogy finom is volt!

64867. Anyagi (válaszként erre: 64844. - Globus)
2016. jan. 11. 16:18
Nekem is van Spáros gyűjtőkártyám, csak nemigen járok oda... Olcsóbb a Lidl, Penny, a piac.
64866. Anyagi (válaszként erre: 64827. - Caravell)
2016. jan. 11. 16:13
Kééérek én is tökfőzeléket!!!!
64865. Anyagi (válaszként erre: 64826. - Caravell)
2016. jan. 11. 16:13

Őszintén szólva már ettem ilyet, de (bár finom) ez nem csoki ízű. Egyszerűen kakaós.

Persze én ne beszéljek, mivel nem vagyok egy nagy csokis.

64864. Anyagi (válaszként erre: 64824. - Júliusi)
2016. jan. 11. 16:11

A gofri tésztája jobb tartású, jobb állagú réteslisztből.

A tetejére meg az megy, amit éppen kitalálok - és van itthon.

64863. Anyagi (válaszként erre: 64823. - Guruljka)
2016. jan. 11. 16:09
Már sokszor ajánlottam : A kukta isteni találmány!!!
64862. Anyagi
2016. jan. 11. 16:07

Tegnap megcsináltam magamnak a heti elvivős kajámat: Narancsos sárgarépaleves....

Igaz, hogy nem narancsos, hanem mandarinos, mert az volt itthon...

igaz, hogy nem leves, mert szósz sűrűségű lett...

és nem is fog soká tartani, mert csemete szerint is finom....


Így aztán maradt a bableves holnapra. Alleluja, nem kell főzni!!!! :))))

64861. a360345bdd (válaszként erre: 64860. - Fehérke111)
2016. jan. 11. 11:16

elviszem dolgozni nagyon jó ötlet :)

Van egyébként valakinek dolgozós menüje?

Pl egyik barátnőm ma sajtos tejfölös tésztát hozott, ami marad azt nyakon önti tejszínnel, turbózza maradék felvágottal és összesüti, az lesz holnap, aztán halat süt, a maradék halból meg halpogácsát :) Minden létező dolgot újra hasznosít, most már én is úgy főzök, hogy kitalálom mit lehet csinálni a maradékból ;)

64860. fehérke111 (válaszként erre: 64850. - Katus3)
2016. jan. 11. 11:10

"elviszem dolgozni"... Szeeegény kacsa, még dolgoznia is kell :-)))

Ez nagyon aranyos! :-)


Ha nem szeretik, nem kedvelték meg, akkor nincs mit tenni. Egy kolléganőm a nyúlhússal járt úgy, hogy hiába akarta megkedveltetni a családdal, nem voltak hajlandóak megenni, merthogy a nyuszi az olyan kis édes, ahogy muszmuszol, stb. Ő meg kitalálta, hogy csak készen, kirántva teszi eléjük, és ráfogja, hogy rántott csirke. Bukta volt, kérték a szárnyát a belesütött májjal... :-)))

64859. Vancsa1977 (válaszként erre: 64849. - Lisy50)
2016. jan. 11. 11:09
Tényleg azt kihagytam az írásból,hogy tettem bele 4 fokhagyma cikket.
64858. Guruljka (válaszként erre: 64857. - Globus)
2016. jan. 11. 11:08
Azt is lehet, de rásütött sajttal is jó.:D
64857. globus (válaszként erre: 64856. - Guruljka)
2016. jan. 11. 10:51
Nagyon ízlik. Variálni fogom mindenféle fűszerrel :)
64856. Guruljka (válaszként erre: 64845. - Globus)
2016. jan. 11. 10:46
Ugye, hogy finom? Örülök, hogy kipróbáltad! :D
64855. a360345bdd
2016. jan. 11. 08:54

A kacsát imádom :) Kacsa zsírral sütök főzök :) És úgy tárolom, ahogy a dédikémtől tanultam, a süteményekhez szánt zsírt fűszer nélkül sütötte ki, a sütéshez szántat fokhagymával, hagymával zöldpaprikával, répával és sok más zöldséggel sütötte ki és a zsíros bödön aljára húsokat rejtett combot, farhátat, nyesedéket és a tepsi alján összegyűlt finomságokat :D

Milyen csodálatos gyertyafényes vacsoráink voltak akkoriban! Friss kenyér, kacsazsírral, paradicsommal, zöldhagymával, minden földi jóval :D

Vagy ha nem volt kedve zsíros kenyeret enni ezt a bödön alján rejlő zsírt pogácsához használta! Ennél finomabbat soha nem ettem és nem csak az emlékek miatt :D :D :D

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook