Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetős fórum)
Feltaláltak: a NoCarb-ot, de nem bírom lenyelni (azon kívül, hogy jó drága), elbetegedtem tőle.
Nem lenne bajom másképp a kuszkusszal, csak az nem esett le nekem, hogy a búzadara akkor is búzadara ha kuszkusznak hívják. Akkor már inkább az eredeti (ugyanúgy reagál a szervezetem is rá).
Igen, a rosttartalma tényleg jóval jobb, eddig ezt a táblázatot nem is láttam. Én nagyon szeretem a bulgurt, örülök, hogy annak a legjobb. :) A kuszkusz viszont számomra nagy csalódás volt.
A magas ch tartalma, meg a GI-je miatt nekem a gerslit a dietetikus annak idején nem ajánlotta, aztán, hogy a rizs nem okozott különösebb gondot nem is foglalkoztam vele.
Örülök ha te is úgy tudod , hogy egészségesebb ......amennyire jó a töltött kápiban annyira jó a paprikában is , sőt én köretnek is csinálom mindenhez ,
hogy hogyan szabályos az elkészités nem tudom de én igy csinálom....beáztatom akármennyi időre , pici só ételizesitő ....és főzöm .....de volt már , hogy rizs szerűen piritottam és felengedve főztem ....kicsit tovább fő mint a rizs
Köszönöm! No a mai pilates edzésből mégsem lett semmi! Nem bírok elmenni, olyan gyenge vagyok.
Csak nagyon viaskodik ez a vírus velem:(
Azért ne idegeskedj!:) Megígérem a kutyának nem adok belőle.
Ész nélkül pedig nem zabálunk! Cukrot sem, mást sem.
Én nem azt mondtam, hogy buta vagy, mert nem répa cukrot eszel! Én a morbid példákra gondoltam, a 250-300 kilós emberekre! (Nézem a tíelszín, mert számomra felfoghatatlan hogyan lehet idáig eljutni!)
Arra gondolok, hogy ma már nem embereket látnak bennünk, hanem fogyasztót, fizetőképes vásárlót! Nézdd csak meg mennyi baromságot képesek egy egy kismamára rásózni, vagy milyen sok csodaszer van ráncok ellen, no meg persze fogyi porok és egyebek! Én erre gondoltam az ész nélküliséggel!
Meg arra aki a cukrozott kakaópor mellé még pluszban cukrot is tesz a tejbe, mert a gyerek az édeset szereti. Na az enyém meg az ártézi vizet becsüli mindennél többre...
"Nincs semmi baj a répa cukorral, csak nem kell ész nélkül zabálni..."
Én nem zabálom, soha nem is tettem.
Te még fiatalka vagy (kb. a gyerekemmel lehetsz egyidős), és ilyenkor még gyors az anyagcsere, az emésztés.
Majd ha elérsz a változó korba, akkor tapasztalni fogod, hogy nem kell ahhoz cukrot zabálni,hogy ragadjanak a kilók. Meg egyáltalán...semmit nem kell zabálni, és mégis mindig ragad rád egy kicsi, ami az évek alatt a sok kicsi sokra megy elvén 5-10 kiló pluszt is jelenthet. Van akinél még több.
És ami bosszantó lesz, hogy lefelé meg nem akarnak menni!!
Ezért próbálkozom azt a minimális cukrot is, amit az ételbe teszek,-helyettesíteni édesítőszerrel, ezért váltottam le a reggeli szalámis szendvicsemet zabkására, ezért használom a fehér liszt helyett a zabpehelylisztet újabban, ezért érdeklődöm a gersli iránt, hogy azzal meg a rizst kellene lecserélnem, fehér kenyér helyett teljes kiőrlésűt eszem, de csak minimálisat.
Próbálkozom, érted?
Délután meg pilates edzésre megyek.Vasárnap szobabiciklit tekertem addig, míg csak nem ömlött a víz rólam.
Próbálkozom.....
No akkor már ketten vagyunk itt betegek:(
Már két este is elment a hangom, de ma reggelre vissza se jött.
Munkahelyen nagyon kellemetlen, mert ha telefonon kellene valamit intéznem, akkor azt leírom valamelyik kolleganőmnek, és írásban megkérem, hogy beszéljen helyettem, intézze el.
Orvos javaslatára kálcium pezsgőtabletta, torokfertőtlenítő spray, sós vizes gargalizálás méz, és csendkúra.
Férjem boldog lesz!:):)
Bocsánat, valami miatt alig tudok hozzászólást írni. Ezért több témában írok most.
Cukor vs. édesítő. Többek szerint a cukorhelyettesítők fenntartják az édes íz iránti vágyat (lehet függőségnek is hívni, elég rémes sebességgel kialakul), és a vége egy irgalmatlan besütizés egy adandó alkalommal. Jobb, ha inkább mindenestül csökkentjük az édesítést, és azt a keveset az olcsóbb ima cukorral oldjuk meg. A xillitről én is olvastam, amit Hedonistamama írt, és abban maradtam magammal, hogy a kevés kosztpénzemet inkább kevésbé gyanús dolgokra költöm.
Én az árpagyöngyöt szoktam használni, de kicsit soká fő meg. Nálam a köles lett a rizshelyettes. Nagyon egészséges a beltartalma, és kalóriaszegényebb a rizsnél, mert több vizet szív fel. Legalább 3-szors, de inkább kicsit több vízzel kell megfőzni. Ha jól megfő, kinézetre is olyan lesz, mint a rizs, mert kifordul a magocska fehér belseje. A régiek kölessel töltötték a hurkát. A főzési ideje, mint a rizsnek!
Ették tejjel is, akit érdekel, olvasgasson:
A kásáról még kis adalék, hogy a németeknél találtam olyan oldalt, ahol a „Kasha” a keleti csodaétel, sokféleképpen készíthető… :D
Zab: örülök, ha sokan megszeretik. A zabkorpa is remek, zsírtalanul sűríteni is lehet vele!
Itt a Hoxán volt egy szóváltásom. Azt írtam valakinek, hogy a zab egészséges, még akkor is, ha ő fejreáll. Valaki az illető”védelmére sietett” azzal, hogy mire fel gondolom én, hogy mindig nekem van igazam??? ööö… hát mert az, és ha el sem olvassa valaki a linket, amit hozok, akkor gondoljon rólam, amit akar. :D
Retek és fokhagyma: nem vagyok babonás, ha jól esik, eszem. Ha a család szereti a fokhagymát, sok ételbe lehet tenni. A fiam is szereti például, csak ne lássa meg a darabkát. :D
Bundás kenyér: Itt a hoxán ismertem meg, mi már csak így esszük, hozom:
ÉDES BUNDÁS (Hoxa, Gribedli)
„4 szelet kenyér (tetszés szerinti, teljes kiőrlésű vagy más)
2 tojás
4 evőkanál tej
vanillin
édesítőszer
2 púpozott evőkanál kókuszreszelék
A tojásokat felverjük és belekeverjük a tejet, a vanillint, és az édesítőszert (kb. 10 csepp, vagy 3 teáskanálnyi cukornak megfelelő adag). A kenyérszeleteket beleforgatjuk mint a bundáskenyérnél szokás, ezután megszórjuk a kókuszreszelékkel, kicsit rátapicskoljuk villával.
Teflonban zsiradék nélkül vagy más serpenyőben pici olajon megpirítjuk mint a french toastnál szokás, kb. 4-5 perc alatt kész, közepes lángon, egyszer kell megfordítani.
Ez a kókuszos, de csak a fantázia szab határt, én legtöbbször fahéjasan készítem, kókusz nélkül is, vagy kakaóport is keverek a tojásba, vagy tehetsz a 2 szelet közé lekvárt, stb.
Előre gyártom egész hétre es lefagyasztom, ekkora adagot tepsiben csinálok, nem serpenyőben. Az egyszeri adagot serpenyőben csináld. Előre gyártottat viszont elég megmelegíteni a szendvics sütőben. Nem zsíros, készítheted sütőpapíron is, az összes zsír csak a tojásból adódik, szóval jóval könnyebb változata a mi bundáskenyerünknek:)”
--- megjegyzem, én ide is cukrot használok. Két tojáshoz 2-3 kiskanálnyit, és a vanilin is vaníliás cukor nálam.
engem kimondottan idegesít ez a nyírfacukor/xilit dolog! Nem CUKOR, hanem cukoralkohol, az emberi szervezet is előállítja, azért nyírfa, mert abból vonták ki először, de amit a boltban veszel az kukorica rostból van! Egyébként a kutyákra veszélyes, májkómába eshetnek tőle! Nem hasznosul 100%ban és előállítása igén drága.
Nincs semmi baj a répa cukorral, csak nem kell ész nélkül zabálni...
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)