Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: fórum

Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetős fórum)


64944. sajtostallér (válaszként erre: 64936. - Icuska538)
2016. jan. 12. 21:13

Hogy kipróbálhassam, ahhoz a segítségedre van szükségem:

Ugyanúgy lehet belőle a párolt rizshez hasonló köretet készíteni?

Ugyanúgy dupla mennyiségű vizet igényel, mint a fehér rizs?

64943. Klingy 15 (válaszként erre: 64932. - Globus)
2016. jan. 12. 21:11
Ha a xilit = nyírfacukor,akkor már főztem lekvárokat,igaz,csak kis mennyiségben próbából,és én is fixekkel.Úgy is csináltam,hogy nyírfacukor+ mézzel.Kiszámoltam,hogy az előírt cukor mennyiségének mennyi felel meg,de kevesebbet tettem bele.Nagyon szép színe lett,és jó lett az állaga is.Semmi mellékízt nem éreztünk rajta,nagyon finomra sikerült,de egyszerre azért nem mertünk sokat enni belőle az előbb említett okok miatt.
64942. Klingy 15 (válaszként erre: 64936. - Icuska538)
2016. jan. 12. 20:55
Itt a mi falunkban a töltött káposztát csak gerslivel készítették,és a mi szüleinknek nem is ízlett rizzsel,valahogy nem tudták megszokni.Én már többféleképpen főzöm.Nagyon szeretem a gerslit,csak még nem hallottam töltött paprikában.Valóban sokkal olcsóbb is,mint a rizs,és egészségesebb is.
64941. szabot.88 (válaszként erre: 64932. - Globus)
2016. jan. 12. 20:51
Lekvárt már csináltam, ugyaanúgy működik, mint a rendes cukor. Igaz, én olyan fixekkel csináltam, de még annyit se raktam bele, mint amit előírnak. (mondjuk az idei sbarack nagyon híg lehet, szinte folyós, nem tudom miért)
64940. Briell14 (válaszként erre: 64921. - Globus)
2016. jan. 12. 20:49
Zabpehelyből készítem. Van belőle apróbb, meg nagyobb szemű is. :)
64939. sajtostallér (válaszként erre: 64935. - Icuska538)
2016. jan. 12. 20:41

Nem a saját tudásom szerint írtam,mert pontosan nekem se jött be, hanem beütöttem a google-ba, és ott több cikkben leírják.

Az epeműködéssel van kapcsolatban, hogy miért nem szabad reggel enni éhgyomorra (fekete) retket.

Ha keresed, megtalálod.

64938. mmacus (válaszként erre: 64937. - Sajtostallér)
2016. jan. 12. 20:27
Köszönöm szépen.
64937. sajtostallér (válaszként erre: 64927. - Mmacus)
2016. jan. 12. 19:56

Igen, "Norbi" boltban. Fél kiló 1000 Ft körül van.

Arról, hogy mennyire egészséges,(mármint a benne lévő szuklaróz)ill. nem egészséges, arról olvastam hideget-meleget is.

Ami engem megnyugtat az az, hogy nagyon kevés van benne.

64936. Icuska538 (válaszként erre: 64928. - Klingy 15)
2016. jan. 12. 19:45
Igen jó a zab, de próbáljátok a töltött paprika stb rizs helyett gersli, azaz árpa ....nagyon finom és bőven egészségesebb és rostosabb a fehér rizsnél....köretnek is kiváló....olcsó....ki kell próbálni....szeretjük...
64935. Icuska538 (válaszként erre: 64916. - Sajtostallér)
2016. jan. 12. 19:43
Köszi , én pont forditva tudom ....úgy látom itt is felesben tudjuk ......
64934. Icuska538 (válaszként erre: 64918. - Fincsi5)
2016. jan. 12. 19:42
Köszi én is igy tudom ......
64933. csikil4ny (válaszként erre: 64932. - Globus)
2016. jan. 12. 19:41
Én kaptam ajándékban teljesen cukormentes lekvárokat és nagyon finomnak találtam, én aki édesen szeretem a kávét is! Érdemes kipróbálni olyan kombinációkat, hogy édesebb gyümölccsel savanyúbbat...
64932. globus (válaszként erre: 64927. - Mmacus)
2016. jan. 12. 19:35

Nem mindenkinél jön be, és kisebb mennyiségben jól tolerálható. Szívesen főznék diabetikus lekvárt is, de abba brutál sok kellene.

Valaki használ xilitet befőzéshez?

64931. Klingy 15 (válaszként erre: 64929. - A360345bdd)
2016. jan. 12. 19:33
Köszönöm,így már sokkal szimpatikusabb.Ki fogom próbálni.
64930. Klingy 15 (válaszként erre: 64926. - Sajtostallér)
2016. jan. 12. 19:31
Egy-két kiskanálnyi mennyiség a 400 kalóriának csak porszemnyi töredéke lehet.Nagyon jónak tűnik,köszönöm.
64929. a360345bdd (válaszként erre: 64925. - Klingy 15)
2016. jan. 12. 19:28

A fűszerezés szerintem mindenki a maga szája íze szerint :)

Fokhagymával ízesítettem, se rozmaring, majoranna és társai nélkül! Meg nekem van házi vegetám, azt is raktam bele!

64928. Klingy 15 (válaszként erre: 64920. - Briell14)
2016. jan. 12. 19:21
Guruljka talán csuklik,annyit emlegetjük,de tényleg én se gondoltam,hogy ilyen finom a zab.Újabban már töltött paprikába is azt használok rizs helyett.Nagyon finom,és olcsóbb is.Sajnos a férjemmel még nem sikerült megszerettetni,de nem adom fel.
64927. mmacus (válaszként erre: 64926. - Sajtostallér)
2016. jan. 12. 19:21
Ez nagyon jó lehet, szívesen kipróbálnám. Update boltban veszed, vagy máshol is kapható? Bevallom, vettem egy Nyírfacukrot, de aztán olvastam hashajtó hatásáról, így még nem mertem kipróbálni.
64926. sajtostallér (válaszként erre: 64919. - Klingy 15)
2016. jan. 12. 19:16

Idemásolom az ajánlását:

"Azoknak ajánljuk az Update Negyedkanál cukrot, akik még mindig tartanak az édesítőszer használatától. 99%-a kristálycukor, tehát majdnem 400 kalóriát és 99 gramm szénhidrátot tartalmaz, viszont kis mennyiségben tartalmaz szukralózt, ami megnöveli az édesítőerejét, így kevesebb cukor szükséges ugyanakkora édesítés eléréséhez."

64925. Klingy 15 (válaszként erre: 64907. - A360345bdd)
2016. jan. 12. 19:14
Pontosan követted a receptet,csak karfiol helyett brokkolival? Azért kérdezem,mert a recept nem ír fokhagymát,meg én még nem ettem fasírtot majoránnával.Lehet,hogy nagyon finom,csak valahogy nekem kimaradt.Egyébként használok majoránnát,szeretjük is.Kelkáposzta fasírtot szoktam sütni,de az nálam ugyanolyan,mint a húsos fasírt,csak hús helyett forrázott kelkáposzta kerül bele,de abba kell fokhagyma is,és nem kell majoránna.
64924. sajtostallér (válaszként erre: 64919. - Klingy 15)
2016. jan. 12. 19:10

Igen, az Ő hatására!:) Még senkit nem hallottam ilyen szenvedélyesen beszélni a zabkásáról.

És nekem most jött el az idő, hogy kipróbáljam.

Nem csalódtam, nagyon finom.

64923. fincsi5 (válaszként erre: 64921. - Globus)
2016. jan. 12. 19:05
Én zabpelyhet vettem, a Lidiben.
64922. csikil4ny
2016. jan. 12. 19:00

Én is Guruljka hatására zabkásázok, előtte nem tudtam, hogy eszik-e vagy isszák. :)


Globus: zabpehelyből, van igazán nagyon olcsó is.

64921. globus (válaszként erre: 64920. - Briell14)
2016. jan. 12. 18:55
Zabkását zabkorpából, vagy zabpehelyből szokták főzni? A korpa elég húzós árú.
64920. Briell14 (válaszként erre: 64919. - Klingy 15)
2016. jan. 12. 18:54
Nekem is gyakran eszembe jut reggelente Guruljka, amikor a zabkását eszem. :)
64919. Klingy 15 (válaszként erre: 64902. - Sajtostallér)
2016. jan. 12. 18:52
Ezzel a cukor-helyettesítővel még nem találkoztam,de fogom keresni.A kávét,teát én se édesítem,de vannak olyan ételek,amik megkívánják az édes ízt.A zabot meg már nagyon sok formában megszerettem. Lehet,hogy Guruljka hatására történt?
64918. fincsi5 (válaszként erre: 64914. - Icuska538)
2016. jan. 12. 18:45

Én úgy ismerem, hogy reggel étek, délben étel, este méreg.

De pont fordítva is hallottam.

Én napközben szoktam.:))

64917. 5c54c8b1c1 (válaszként erre: 64914. - Icuska538)
2016. jan. 12. 18:34

Bármikor ehetem - akár éjszaka is.

Ezt soha nem hallottam még.

64916. sajtostallér (válaszként erre: 64914. - Icuska538)
2016. jan. 12. 18:32
Reggel méreg, délben étek, este orvosság.
64915. a360345bdd (válaszként erre: 64914. - Icuska538)
2016. jan. 12. 18:15
Ez is egyén függő! Nekem megnyomja a savamés égész éjjel szenvednék tőle, meg a szelek is gyötörnek miatta így én este nem eszek retket, hüvelyest! De barátnőmnek nincs tőle semmi baja, ő azt és akkor eszik, amikor csak akar :D

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook