Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetős fórum)
Még sosem vettem előfőzött pacalt. De az előfőzésnél elöntik az első vizet és a másodiknál már ízesítik-fűszerezik.
Utána simán pörkölt.
Nekem sem tapad le olajjal.
Az olajat a keverés vége felé add csak hozzá, akkor nem tud teljesen emulgeálni.
Réteslisztből csináld!
Nemrég jöttem rá.
Nem használom a facebook-ot. Valahogy nagyon idegenkedem tőle.
Talán három ember van akit megnézek néha.
Ezek a fiúk milyen rendesek!!!!
Az enyém is jön segíteni panírozni! :)
Őszintén?
Én ma is nagyon ritkán fagyasztok le kész ételt.
Mai ebéd:
Az olcsó karaj csontjából leves, a húsából fokhagymás-borsos párolt hús. A felét melegítettem csak meg és a szaftjába belemelegítettem 3 felvert nyers tojást. (addig szabad csak sütni, hogy a tojás ne keményedjen meg annyira, hogy teljesen elváljon a szafttól!) Máskor is meséltem már erről az ételről, de senkit nem izgatott fel. Lehet én sem érdeklődnék iránta, ha nem úgy ismerkedem meg vele, hogy meg is kóstolom. Anyósom repertoárjában szerepelt és tényleg nagyon finom!!!!
Ecetes szilva volt hozzá és szaftos-kacsazsíros krumpli.
Vacsira gyümölcstálat ettem a csemetével. Apjuk még nem kért semmit...
Sokan ingatnák a fejüket, tudom, az esti gyümölcsözésre, de mégiscsak jobb, mit egy csülkös pacal....
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)