Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Az én zöld paradicsomom az attól nem pirult volna be. :-) Ezek pesti paradicsomok...:-)
Dodi, én évődtem picit tegnap azon hogy ha már úgysem alszol (akkor hajnal 3 fele volt), akkor legalább merő jótékonyságból felrakod a sült hagyma hatásai c. írást, de már felvilágosítottak, hogy nem azért írogatsz ilyenkor, mert álmatlanságban szenvedsz. :-)
Mostmár felvilágosult vagyok.
Meg mindig annal a mozinal tartok...
Az akkor volt az 1800 evekben, amikor errefele az oceannak a nagy aranyhajsza volt es a ferfiak sokkal tovven voltak mint a nok/ Akkorivan a keleti partokrol ujsaghirdetesek alapjan "rendeltek a felesegnek valot". a folmben az volt az erdekes, hogy volt egy asszony, akinek ket ferfi udvarolt, az egyik a Lee M. a masik meg Clint E. volt. es vegul abban egyeztek meg, mivel az aranyasasban is partnerek voltak, hogy az "E;osabett-nek hivott novel egyik heten az egyik lakott, a masik heten a masik lakott. De becsuletesen bgetartottak az egyezmenyt, mig a vegen megelegeltek, es kertek az asszonyt hogy vegre valasszon kie fog maradni.
De azt hiszem a fenti mozi tortenet nelkul is jol tudtatok volna aludni!!! :DDD
Ha nemmharadszol, ide teszem a you tube verzioju eneket:
Talan azert utkoztel nehezsegekbe a keresesenel, mert a mozi cime: Paint your Wagen. -az az fest be a kocsidat.
A forditok nem szo szerint forditanak, hanem ertelemszeruen-nehqa..
Azutan neha mivel az ertelemszerinti forditasuk sem nagyon hangzatos magyarul igy alapjaban megvaltoztatjak ami forditas tobbet nem forditas.
Lee Marvin az akkor meg fiatal Clint Eastwood-dal csinalta azt a filmet.
(sajnos a hirfeteseket nem tudom letorolni ...)
Probaltal mar karomkodni a szobajaban?
:D
Én is leszedtem zölden, mert kinnt már baja lett volna. Benn egy fútetlen, de azért kb. 18 fokos szobában egy asztalon napok alatt bepirosodott. Ha túl meleg van akkor hamarabb romlik is.
De elteheted téli savanyúságnak is úgy zölden.
Most jut eszembe, hogy tavaly a kis sütőtök golyókat, mint édességet csináltam meg.
A sütőtököt apró kockára vágva bedugtam a mikróba, hogy felmelegedjen, majd villával megtörve, egy adag lefőzött kávéval, darált keksszel, őrölt dióval gyúrtam össze. Majd lehet a kis golyókat kókusz reszelékbe, vagy éppen csoki szerelékbe forgatni.
Ez adta az ötletet, lehet variálni, saját ízlésnek megfelelően.
Olyan találékony vagy! :D
Itt a lecsóba a főzőtököt kockázzák.
Még a tökpörköltöt is abból készítik.
A rántott hagyma olaja biztosan jó lehet még főzni, ha óvatosan leönti az ember a belekerült morzsáról.
Én tényleg nem sütök bő olajban semmit. Ez a hagymavirág akár fritőzbe való lehet, ha valakinek van olyan.
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)