Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: fórum

Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)

83069. ab61752c45 (válaszként erre: 83068. - Forrest2010)
2017. szept. 2. 16:19
én még a finomfőzeléket is szerettem,meg a tojásos nokedlit,jól lepirítva,cukros,ecetes salátával.pedig nem szeretem általában a cukrot semmiben.
83068. forrest2010 (válaszként erre: 83046. - Dodi44)
2017. szept. 2. 16:12

az a kakaós kalács volt nálam rendszeresen a kalács ! / olyanból nem sok volt rendelve , mikor még a pékségbe dolgoztam 1x a dagasztó a kisadag barna tésztát velem gyúratta be :) na onnan vettem az ötletet otthonra is , h nem is olyan nagy dolog ! 1 kiló lisztből dagasztottam csak és 3 forma fér éppen a sütőnkbe , mikor begyúrom a tésztát akkor úgy csípem ketté , h a barna kicsit kisebb lesz , abba gyúrom bele a kakaót , aztán ha megkelt alul a fehér tészta rá a kakaós és egybe kinyújtom , de olyan is volt , h fonva tettem a formába , szerettem sütni :) aranyos kis szomszédnénim mondogatta , h látszik , h ebből nincsen kispórolva a hozzávaló :))))) nagyon ízlett neki / de ki kellett ábrándítanom , mert csak 1 tojást tettem bele , se vaj , se tej nem volt benne :( vaj helyett olajjal készült , tej helyett max 1 kanál tejfől v 1-2 kanál kefír volt benne , az volt az olcsóbb :( de a tetejére igazi vajat vettem és igazi sárgabaracklekvárt főztem :) amikor sok eprünk volt a kertbe , akkor eperlekvárunk is volt rá :)

a munkahelyemen az utóbbi évekbe lehetett volna befizetni ebédet hordani , de mivel szerettem főzni én hajnalba v éjszakánként főztem :) de volt jó néhány kaja , amit csodálatosan finoman készítették nálunk a nagykonyhán , az úgy volt finom , ahogy ők főzték :))))))))))

a mi falunkban is változtatgatták az utcaneveket / sose jártam Szeged környékén se , mindig Buda mellett v Pesten laktunk 10 évig , én már éppen megszoktam az alatt az idő alatt , de a férjem nem szerette , mázlink volt , mert a nagybátyámék építkeztek és mi az öreg házba beköltözhettünk utánuk , aztán vettük a telkünket és........hajrá ! volt a gyerekkori utcánk Sztálin utca :( majd Kolozsvári utca micsoda marhaság ! változtatgatni ......

83067. Guruljka
2017. szept. 2. 16:08

Dodi, ennyi mindent nem olvastam végig, de a villamosok középen való közlekedtetésének az az egyszerű műszaki oka van, hogy elegendő egyetlen tartószerkezetet kiépíteni a felsővezetékekhez, és a sínpálya kiépítését is csak egyszer kell kiásni, alapozni, stb.

A vezeték meghibásodása esetén nem áll meg az autóforgalom, míg ha a járdák mellett lenne a villamospálya, az autók sokkal nehezebben tudnának bekanyarodni.

83066. forrest2010 (válaszként erre: 83044. - Dodi44)
2017. szept. 2. 15:52

minden nap gyerekkoromba vettünk 1 kétkilós kenyeret + 2 l tejet , még emlékszem 13.20-at fizettem érte , én voltam mindig a "soros" :D

a mi szobánkba fával fűtünk , a 2 radiátor az ablak alatt le van kapcsolva sok éve , mert sokkal finomabb meleg a kandalló melege , a férjem pedig nagyon fázós , még nyáron is :( jó azért ilyenkor nem fűtünk , de már egyre rövidebb az az időszak , amikor nem kell fűteni :(

83065. forrest2010 (válaszként erre: 83044. - Dodi44)
2017. szept. 2. 15:44
Mikor mi 76-ba visszaköltöztünk a faluba a nagybátyámék nyakára a régi ház megmaradt szoba konyhájába , ott is " pottyantós volt :) " Pesten , Anyumnál ott volt fürdőszoba és benne wc :) na ez 1 kis visszalépés volt az időben :) de a fene se bánta , a férjem gyűlölt Pesten lakni , minden hétvégén jött haza Anyóskámékhoz , a bátyja + éppen építkezett is , ö + neki segített :) nálunk a wc több helyen is volt , nem hordozható , de Nagypapám időnként épített újat :) az egyik mellett gyerekkoromban volt 1 vörösszilva fa , az minden évben roskadásig volt gyümölccsel / népi megfigyelésen alapulok :)))))))) megállapítottam akkoriba h a szilva szereti a kakit :)
83064. forrest2010 (válaszként erre: 83045. - Dodi44)
2017. szept. 2. 15:36
persze ! ahányan vagyunk annyiféleképpen látjuk a dolgokat :) volt 2 tündéri óvónénink hajdanán :) mi állandóan mindenféle csoportjátékot játszottuk , kettejük közül az egyik volt a vezető , a másik a helyettese + voltak a dadusok :) imádtam játszani , szerettem oviba járni :) a lányom is / a fiam cseppet se ! / volt , h felkelés után siettem a kölykökért az oviba , de a lányom nem örült nekem túlzottan , mert éppen meséltek nekik , ő még maradt volna :) pedig minden este olvastam nekik én is mesét , de az más volt , ott sokan voltak :)
83063. lúdanyó (válaszként erre: 83045. - Dodi44)
2017. szept. 2. 15:14
és még is mennyien vissza sírják..:(
83062. lúdanyó (válaszként erre: 83040. - Dodi44)
2017. szept. 2. 15:10
nem vagyok már mai csirke (sajnos:()de amióta csak közösségbe járok mindig bent ettem az ovodába iskolákba.. csak nem menzának hívták hanem ebédeltetésnek..:)
83061. lúdanyó (válaszként erre: 83038. - 124637ff9b)
2017. szept. 2. 15:07
van gesztenye liszt?? na az is aranyáron lehet...:O
83060. ab61752c45 (válaszként erre: 83056. - Csikil4ny)
2017. szept. 2. 10:37
én a mogyorós étcsokit,na meg a csokis jégkrémet.
83059. csikil4ny (válaszként erre: 83058. - Dodi44)
2017. szept. 2. 10:27
Igen. Sajnos a XX. században olyan dolgok történtek, amelyeknek nem szabadott volna megtörténniük. De amióta gyermekem van, nem merem elítélni a besúgókat, mert tudon, hogy gerincem erre-arra, de a gyermekemért bármit megtennék. Tehát zsarolható vagyok.
83058. Dodi44 (válaszként erre: 83055. - Csikil4ny)
2017. szept. 2. 10:04

A szuleimtol azt tanultam, hogy a politikaba sosem erdemes belekeveredni, mert a politika egy hatalom harc, es ezert allandoan valtozik, csak a datum valtozik benne, rovidebb es hosszabb huzamokra.

Hat mivel nekem csak a sajat tapasztalataimra szabadna alapozni a velemenyemet. Az elozo rendszerre nem jol tudok csak tapasztalatot tanusitani. Az egyik nagybatyam szabo volr es volt egy egyszeru fiu aki inas volt mellette, majd seged, de valamiert feljelentette az akkori hatalmasoknak, es a pufajkasok a dobtaros geppisztojal jottem es sziberiaba kuldtek. Utanna a szabo segedbol lett a varos fofo part tudosa.

Egy sziberiabol visszajutott ember mondta, hogy mitortent nagybatyammal. Egyik ornek megtetszett a teli csizmaja es ejjel baleset erte, olom mergezesbe belehalt. A csizmaja nelkul talaltak meg halottan masnap reggel. Ket kislanya maradt arvan. Az volt a bune, hogy a segedet tartotta meg. A nagy csaladban soha senki sosem volt se swastikas, se csillagos.

Az elv: egy elo munkasra mindig szukseg van, akar mi is van a zaszlon.

83057. LadyBird 2015 (válaszként erre: 83051. - Csikil4ny)
2017. szept. 2. 09:53
Össze kellene gyúrni az én kisebbemmel.:)) Mostanában semmi zöldséget-gyümölcsöt nem akar megenni, csak husit.:))
83056. csikil4ny (válaszként erre: 83052. - Ab61752c45)
2017. szept. 2. 09:07
Iiiiigen? Akkor érthető az én hovatartozásom is. XD De a csokit is szeretem. ;)
83055. csikil4ny (válaszként erre: 83054. - Dodi44)
2017. szept. 2. 09:06

Sokan vannak, akik zsarolás miatt vállalták, amit vállaltak. Nehéz ítélkezni..

A második gondolatodra: vajon melyik a jobb politikai döntés: megpróbálni kihozni a legjobbat egy adott helyzetből, vagy tudatosan fejjel rohanni a falnak?

83054. Dodi44 (válaszként erre: 83049. - Fehérke111)
2017. szept. 2. 09:03

Nekem az volt akkoriban a tapasztalatom, hogy nagyon sok "bot csinalta angyal" volt.

Akik piros konyvesek is voltak , masokat megbelyegeztek a vallasossag miatt azok otthon azt csinaltak amit akartak, de kifele mas szint mutattak. De mai szemmel nezve, vannak sok jellemtelen emberek is, mivel a politikai nezetek valtoznak, csak kamelaont jatszanak vele. Ami jopbban fizet azt a mindenkori notat fujjak a leghangosabban.

(annak idejen Churchill azt mondta, "jobban szeretem a nemeteket ellensegnek, mint a franciakat szovetsegeseknek" Ha a tortenelembe visszanezunk a romanok a ket vilaghaboru alatt valami nyolcszor valtoztattak a zaszlojukat... A franciak csak otszor}

Jellem???

83053. ab61752c45 (válaszként erre: 83045. - Dodi44)
2017. szept. 2. 08:56
akár manapság.most meg a vallásos vonalat erőltetik.
83052. ab61752c45 (válaszként erre: 83040. - Dodi44)
2017. szept. 2. 08:54
inkább csaptak volna agyon,mint,hogy a cukrozott zsíros kenyeret megegyem,mint sokan.a madártejjel,buktával,kaláccsal a világból lehetne kiüldözni.igaz a vércsoportom 0-ás,állítólag azért vagyok húsos.
83051. csikil4ny (válaszként erre: 83050. - Dodi44)
2017. szept. 2. 08:50
Egyetértek! A kicsim nagyon ritkán eszik húst. A tágabb család kétségbe van esve, hogy mi lesz vele. XD Mi lenne?! Eddig egyszer sem halt éhen.
83050. Dodi44 (válaszként erre: 83047. - Csikil4ny)
2017. szept. 2. 08:42

Nem tudom, te hyallottad e, mert en azt hallottam annak idejen:

Az emberi test egy magat iranyito szerkezet, es azert vannak emberek, akik olyansmit nem esznek, amit masok tomegesen szeretik fogyasztani.

Regen az anyukak lattak, hogy a gyerekeik a meszt ettek az akkoriban azzal bekent hazak falairol. Mivel nekem okos emberek mondtak, hat igy elhiszem nekik, hogy az ember szervezetenek szuksege van kulonbozo anyagokra, es talalni probal arra megoldast, hogy a szervezetunk azt megkapja, ezzel magyaraztak azt is, hogy amikor a varandos mamikak nak micsona kulonleges kaja kivansagaik vannak. Ehhez meg hozza fuzte azt is, hogy a kulonbozo vercsoportoknak akivansagai tobbnyire kisse eltero. Tehat, ha egy gyerek valamit nem szeret, talan annak az az oka, hogy a szervezete azt sugalja neki, hogy arra az elelmiszerre nincs szuksege.

De ki tudja? ---engem az a theoria mindig jol szolgalatot tett a "valasztekos etkezesem okara" tehat en soshasem voltam valogatos!!! :DDD

Hiaba is az egesz rokon pereputty azt mondja rolam! :DDD

Pedig en mindent megeszek!!! (amit szeretek)

83049. fehérke111 (válaszként erre: 83045. - Dodi44)
2017. szept. 2. 08:38

Nekem ilyen "erős' élményem nem volt, de azért emlékezetes - és hát valahol humoros is igen:

Amikor a lányom konfirmált, a kolléganők protekciójával gyönyörű szép fehér selyem anyaghoz jutottam hozzá. Ebédidőbe rohantam el érte a másik gyár boltjába, és mikor visszaértem, akkor megcsodálták a többiek is, éppen akkor betoppant a főnökasszony! Természetesen megtudhatta ő is, hogy mi a nagy alkalom - azonnal rapportra rendelt!!! Hatalmas lecseszést kaptam a főosztályvezető jelenlétében (becsületére váljon, hogy ő egy szót sem szólt), külön azért, hogy ezek szerint a gyerek hittanra is járt?! Éveken keresztül?! Hát igen...

Ott tartottam magam, de itthon este nagyon sírtam, az uram feldühödött, hogy ott kell hagyni ezt a hülye bagázst - de hát akkor már nem volt könnyű elhelyezkedni.

Érdekes, hogy éppen pár nappal később újra berendelt magához a főnökasszony - akkor már csak négyszemközt - és rettenetesen sírt szegény (akkor már ő) és elmesélte, hogy milyen sérelem érte: Kiderült, hogy az ő két kislány unokája szintén hittanra járt évek óta! Titokban! Ez azért volt tragédia, mert az egész család részt vett az összeesküvésben, és a kislányoknak megtiltották, hogy ezt neki elmondják. (Ja, ő párttitkár is volt.) A másik nagymama kísérte a lányokat a hittanra, holott ő is majdhogynem napi szinten jelen volt az életükben. Tényleg nagyon megsajnáltam őt - gondoljátok el, hogy ezt egyedül velem tudta megbeszélni, nekem tudott panaszkodni, nekem, akit hasonlóért lecseszett és fenyegetett!!!

Uram kommentje: hát, így járt...

Most következik a humoros rész: miután pár napig dúlt-fúlt, szegényke összeszedte magát, és a következő héten nagy titokzatosan behívott a szobájába (a többiek már sirattak és készültek a búcsúztatásomra :-))) és elővett egy imakönyvet! Nagyon diadalmasan kérdezte, hogy szerintem az idősebbik vagy a fiatalabbik kislánynak adja át az ő lánykori csatos, gyöngyház berakásos imakönyvét? Ugyanis a kislányok keresztelőjére készültek (akkor már ő is, mivel ugye kiderültek a dolgok), és feltétlenül valami maradandó, értékes dolgot szeretett volna ajándékozni, és úgy gondolta, hogy ezzel lepipálja az egész csapatot. "Na, mit szólt hozzá? Most majd láthatják!"

Az uram egyszerre két fotelban nyúlt ki a röhögéstől, hogy emiatt a vén k...a miatt voltál te úgy kiborulva, aki ilyen pozícióban még mindig őrizgette a lánykori imakönyvét?! Hol őrizgette, a párttagkönyve mellett?! :-)))

Persze, a családot illetően ennek azért súlyosabb jelentősége is van (szerintem), de ez akkor náluk valahogy elsikkadt...

83048. Dodi44
2017. szept. 2. 08:32

Ami meg az otthon toltott elult ot evben szerzett tapasztalatom Szegeden tobbszor felutotte a "Miert" kerdes a fejemben:

Amikor hazamentem az elobb emlitett utcan teljesen felbontottak es ugy egy 80-centi melyseg volt ott a helyen. Azon az utcan jart az 1-es villamos, es a mi utcank vegetol ugy 15 meterre ott volt a villamos megallo.

Mivel az utcat felbontottak, igy az utca szelein levo jarda melletti villamos sineket is felszedtek, A megalloba kitettek egy tablat, amire ra volt irva, hogy a villamos megallo ideiglenesen meg van szuntetve, es busz mentesito jaratok mennek a vollamosok helyett.

Eddig meg rendben is volt, de a jambor vezetosege nem irta oda, hogy a buszok melyik utcakon mennek es annak hol vannak a megalloi! Azt gondolom rank biztak, hogy keressuk meg, ha nem akarunk gyalogolni!!!

A masik az ami a "Miert"-et felhozta:

Szerintem a legtobb gyalogos fogja hasznalni a villamos kozlekedest. Tehat az logikus, hogy a jarda mellett vannak a villamos sinek.

Mivel az a sugarut egy evig fel volt bontva es kiasva, es az egy ev utolso honaljaban megjottek az addig senki sem foglalkozott sugaruthoz , es nagy buzgalommal jottek-mentek abba a godorbe foldes kevereket hozdo teherautok, Egyszer csak egy harom negy napra lealltak az oda hordassal, majd ujra jottem a rakodo gepek felraktak vissza a teherautokra az eddig odahordott foldet, es elhordtak valahova, es utanna megint hordtak visza egy kisse mas osszetetelu foldet (gondolom) de kozben az utca kozepere toltottek eloszorre es az oda-vissza villamos sineket beraktak az utca kozepere. Ez ugye logikus, mert biztosan azt akartak, hogy a kamionok es a szemelygepkocsik jarjanak az eddigi jardan!!!

Persze tevedtem!

A gyalogosok tovabbra is a jardan kellett, hogy jarjanak, de most at kellett vergodnie mindenkinek a kozlekedo teherautok es a szemely autok tomkelegen az utca kozepere tett sinek melletti villamos megallokhoz.

Talan, esetleg a korhazaknak kellett az uj tomeg tol a bevetel a balesetekmiatt!

Talan az en butasagomat paradeztatom elottetek, de sajnos nem volt alkalmam egy biztos logikus es praktikus okot, felvilagositast kerni egy lakossagnak tartott ismerteto, kerdezz-felelek nyilvanos gyulesen, mert nem tudtam rola, mivel nem is volt!

De ha mar itt tartok, akkor meg egy logiai kerdesem lenne a varos tudosaitol.

A varost tele epitettek az utca sarkokon levo korforgalmakkal. Pl. a Rakoczy utca egy oda-vissza savos, ami egy hasonlo utcat keresztez. Most ebbe a keresztezodesbe is korforgalmat epitettek, az az az utca kozepere egy kobol epitett "szigetet", amivel jelzik a korforgalom fontossagat es jelenletet.

Ott csuklos busz jar a vonat alomashoz, es ott kell neki elfordulnia az allomashoz. Az a szerencsetlen csuklos busz nem tud elfordulni, ugy, hogy a busz hatsoresze kerekei fel ne zokkenjenek arra az utca kozepere felemelt kerek korakasra, es az a busz szerintem fel evenket cserelheti a hatso reszen levo alkatreszeit!!!

A masik korforgalom, amit azert epitettek, hogy megszunjon a forgalmat akadalyozo kozlekedesi lampak alkalmazasa.

Hat csak gyerunk be szeged varosaba a regi E-5-os utrol. Ahogy a varosba beerunk, ott lesz az elso hatalmas kerek korforgalom, amely a harmadik korutat es a Kossuth Lajos sugar ut keresztezodesebe epitettek.

Azon mindenkinek keresztu kell haladnia, ha az E05-es az E 75-os fizeto utrol a varosba be akar menni. No ezen a villamosok is keresztul mennek. Igy aztan van egy nagy korforgalom es egy nagy komplikalt kozlekedesi lampak rendszere is.

Hmmmm, hova lett a logika?

De a terv teljesitve lett es volt ott is korforgalom!

... valaki ujra felfedezte a Spanyol viaszt! Valaki kulfodon valahol latott korforgalmat es most az lett a divat hazankban.

[Emlitem, ahol en elek ott egy korforgalom sincsen, pedig egy millio lakosu a varos...]

83047. csikil4ny (válaszként erre: 83040. - Dodi44)
2017. szept. 2. 07:49

Pedig az nagyon jó dolog. A kicsim napközis, így megoldva a vacsorán és némi uzsonnán kívül az étkezése. Reggelizni nem szokott, pedig mindig előszedem, lévén, hogy én reggelizek. Egyszerűen nem tud reggel enni.

El sem tudom képzelni a zsíroskenyeret cukorral, igaz a cukros tésztát sem szeretem.

83046. Dodi44 (válaszként erre: 83041. - Forrest2010)
2017. szept. 2. 07:45

Emlekszem, eloszor Kiskunhalason ettem egy peksegben vett kalacs szeletet, amely ket tesztabol volt fonva, az egyik teszta kakaos volt a masik meg olyan sargas szinu.

Akkor meg voltak tejivok, es ott lehetett kapni adag kakaot es azt a ketszinu kakaos kalacsot ehettem tejes kakaoval, hat akkor nekem az volt a Non Plusz Ultra!!!

Nem tudom mennyire ismered Szegedet, de az allomasrol a varosba vezeto fouton, a hosok kapuja elott egy utca sarokkal, volt egy kis etterem-felig ivos hely, aminek a neve az volt, "Beke tanszek" ez egy kifozde volt, ahonnan az etelhordokban is ellehetett hordani a kajat. Nagyobb aluminium szedo kanalak voltak, es egy merites volt egy adag ott. Egyik volt a leveses merito, masik meg a masodik felebe teve, es persze meg masikak meg a valaszthato mas kajakba. Jaj de sok babfozeleket megettem onnan...

Persze az az "nagy allomas"rol vezeto utca neve a politikatol valtozott. Gyerekkoromban, a voros uralom alatt az Aprilis 4 utca volt, manapsag a Papistak uralma alatt meg Boldogasszon sugarut lett ujra. De az utca ugyan az.

83045. Dodi44 (válaszként erre: 83042. - Forrest2010)
2017. szept. 2. 07:29

Oviba sosem jartam, a szuleim nem hittek benne, mert azt tartottak, hogy a politikat mar akkor belenevelik a gyerekekbe.

Engem mar pico koromban megtanitottak arra, hogy mit mondhatunk egymas kozott es mit amikor masok is hallottak. Rengetek volt a besugo, az egyik nagybatyamat azert rugtak ki az allasabol, mert este lefekves elott a gyerekekkel imadkoztak. Egy masik ismerosomet meg kotelezoen elkuldtek a "lenini iskolaba", mert a gyerekeit megbermaltatta... Hu de nagy szabadsag volt...

83044. Dodi44 (válaszként erre: 83041. - Forrest2010)
2017. szept. 2. 07:23

Nem is tudod igazan, hogy mi a jo! :DD

A zsros deszkat azt a regi ketkilos veknibol volt vagva egy szelet es az felebe volt meg vagva, ugy osszehajtva. Az jol esett soval is meg cukorral is, es hat petsze, mivel Edesapam muveltek 200 negyszogolos hazunkhoz csatolt "portankban" Jonathan amafaink voltak, igy a kedvencem lett! (emlekszem az akkori "pottyantos wc" kozeli fakon volt a legnagyobb almak! (telen sosem toltottem kint sok idon a pottyantosban, csak ripsz-ropsz! hi hi hi) [az en feladatom volt a kajhakba a gyujtos vagasa, es bekeszitese, egy kis nagyobbra apritott faval, es egy ket kislapat szen rajta... [Meg mindig emlekszem, hogy a kisbalta hogy nezett ki, es a nyele fogasara...]

83043. Dodi44 (válaszként erre: 83029. - Lúdanyó)
2017. szept. 2. 07:12

Az meg nem is olyan rossz, mert nekem egy nagyobb "olasz" kenyer azok kerek kenyerek es 90 dekasok es az 1100ft. es mert elelmiszer, arra nincsen kulon ado hozzaszamitva.

Ez meg csak egy atlagos, nem is a draga kenyerek koze tartozik...

Emlekszetek meg a regi szabvany ketkilos veknikre, 3,60-ert??? :DDD

Hu de sok holdtolte elmultaval volt az...

83042. forrest2010 (válaszként erre: 83040. - Dodi44)
2017. szept. 2. 07:05

valamikor , régesrég az oviba is hordtuk a 10órait :) volt egy kicsi válltáskám , abba volt csomagolva a csumi , ez biztosan nem sokáig lehetett mert később már egyenkaját kaptunk :)

a napközis kölykök kaptak 10órait is , reggelizni viszont otthon kellett / szerintem akkor is volt olyan , akinek nem volt mit :( ahogy ma is !!! /

a nevelőotthonos gyerekeknél előfordult , h 1 zsömlét kaptak mellé 1 kockasajtot , sose értettem .....h miért dobták ki szatyrostul !!!

83041. forrest2010 (válaszként erre: 83040. - Dodi44)
2017. szept. 2. 06:59

Dodi én szörnyet haltam volna a cukortól :( a cukros zsírosdeszkától ! brrrrrrr !inkább 1 kis sót rá :))))))))) mivel én csak elsőbe jártam " száraznapközibe " utána soha többet , volt , h a kenyerem mellé 1 kis szőlőt vittem :) képzelheted , h az milyen cseppfolyós állapotba volt időnként :)

aztán.....mikor az én gyerkőceim kerültek suliba / közbe pék voltam néhány éven át :) / én állandóan sütöttem , kakajóscsigát v diósat , de leginkább búrkiflit azt is v diósat v mákosat , v buktát , kakaós kalácsot :) v reggelire palacsintát / aztán bosszankodtam , mikor a lányom azt csomagolt vinni is , mert kissé olajos :( aztán a füzeteknek nem tesz igazán jót :(

83040. Dodi44 (válaszként erre: 83037. - Lúdanyó)
2017. szept. 2. 06:47

Nekem az borzasztoan szokatlan, hogy az iskolakban menza van, vagyis kajalas.

Regen csak az egyetemi kollegiumokban volt etkezes, es most meg mar alltalanos iskolakban is!?

Mi annak idejen vittuk magunkal az uzsonnat, akar milyen szereny is volt az amit a tizoras szunetben kajaltunk meg. Fott ebedrol hallani sem lehetett...

Nem tudom, ti tizorai uzsonnat ettetek e ket szelet zsiroskenyer osszeboritva, es meg az osszeboritasa elott meg volt szorva kristaly cukorral, es egy almat hozza!??? [nekem jonathan alma volt mindig a kedvencem...]

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook