Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetős fórum)
valamikor direkt vettem gyümölcsös rekeszeket a pincébe krumplihoz , ha jött fel a víz , felhordtuk a rekeszeket a kazánházba v ha már nem sok volt , akkor egymásra pakolva csak a felső rekeszekbe volt krumpli , gumicsizmába még le lehetett menni / de csak ha nem volt 3 lépcsőnyi benne víz
mert akkor befolyt a csizmába is /
...igen a fagyosba , mert régebben vettem 2-3-5 kilót is és tavaszra kiapadt a héja , mikor először kiszúrtam , akkor felpucoltam az összeset , ami még jó volt és a fagyosba dugtam , jó sokszoros csomagolást kapott az a büdös kis dög :D
sőt ! mivel marhára spórolok :) a szép tiszta héjat se dobom ki , alaplébe azt is elhasználom :) ahogy a vöröshagyma szép tiszta külső leveleit is :) + a káposzta, karfiol...... szép tiszta csutkáját is :) nemrég olvastam itt a fehérrépa héját is , jól megmosom mielőtt pucolom és alaplébe mehet az is , a zellerhéjjal együtt / lehet ? h ez már a flúg kezdete ?! de olyan drága minden , h amit valaki megtermelt , amit megvettem , abból ne vesszen már kárba semmi ami még használható :) mert nem dobunk ki semmit :) most a nagymama jön :) mondta a pici kannibál :) / aztán a csirkéké a főtt , leszűrt maradék , v a rigóké , a csirkeudvarba járnak galambok is , varjak is ......
:) nagyon jó ötlet , én is csináltam régebben fagyosba , olajba fokhagymát , ledaráltam előtte , aztán leszoktam róla , na de majd most :) fokhagyma , sajt : sárga zacskó a fagyosba :) ha megtapogatom is érzem h mi van benne :)
a héten 3-3 db banánt spájzoltam a fagyosba turmixnak , a fiam nagyon szereti / az apja is , de ő már nem ihatja :( / régen , mikor még Pesten laktunk , volt h szombaton is , vasárnap is vettem 6-6 l tejet !!!!!!! és ittuk a turmixot , hárman nyakaltunk be ennyit !!!
Ha nem is hármat, de vennék talán egyet, ha lenne honnan.
Hagyma nem fogy sok nálunk, kilónként is vehetek.
Máshogy kell!
"Kedves felhasználók! A lerázással kapcsolatos válasz:
A higanymentes lázmérőben a higany helyett gallium található túlnyomó részt, és ebből adódóan a megszokottól eltérően ennek a típusnak a lerázása kifinomultabb technikát igényel.
A lázmérő legvégét (az utolsó 1cm-t) fogjuk meg a hüvelykujjunk és a behajlított mutatóujjunk között erősen, hogy ki ne csúszhasson rázáskor. (Ha 2-3 cm-t fogunk a lázmérő végétől, akkor már nehézkesebb a lázmérő lerázása).
Függőleges irányú csukló és alkar mozdulattal erőteljesen rázogassuk a lázmérőt. 5 erőteljes rázással kb. fél-egy fokot lehet lerázni a rázási intenzitástól és a helyes fogástól függően. A higanyos lázmérőhöz képest kb. 3-4-szer annyi rázást kell végezni.
Sokak számára komoly gondot jelent a kezdetekben a lázmérő lerázása, de a fenti technikával a lerázás elvégezhető."
Itt pedig van más megoldás is:
....sose volt semmi baja az epéjének , gyomrának :) / legalább annak nem :) / a husit ette meg a főzelékhez , a frankfurti levest + nagyon szereti :)
az egyetlen a tej , amitől baja van , de képtelen megállni h ne közel 1 l tejjel igya a kávéját :(
Kelkáposzta, cukkini, tojás..:):) Bírja az urad gyomra, epéje?
Nekem majdnem sikerült kipurcantani a Férjemet a műlt héten,hasonló alapanyagok felhasználásával (le sem merem írni..:):):)
Igazad van, épp a napokban jártam így a jónak látszó krumplival.
Nagyobb mennyiséget nem is merek venni. Igaz, nem is igen árulnak már kocsiról, mint régebben.
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)