Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
:D :D senki !
... nem láttad ? a : Marslakó a mostohám / Kim Basinger filmet ? ott volt olyan terülj terülj asztalkám :) óccsón :(
7 fogás???
Jesszus, ki bír annyit enni?
Nőgyűlölő földrajztanárom (mármint feleségnek nem gyűlölte, de a nő nem iskolába való) egész évben spórolt a családjával, nyáron utaztak . A saját fotóival illusztrálta a föciórákat.
Ki lehetett vele jönni - ha nem készültünk, miniszoknyát vettünk aznap. Meglátta rajtunk, nem hívott ki felelni.
...hajdanán volt , aki azzal spórolta + a külföldi nyaralásra valót :) / + zsírosdeszkával / hát ez ma nehéz lenne , drága a krumpli , drága az ubi , valami belevaló is kék , + nem is mindenki viseli el a monoton egyhangúságot se :( ... nem is járunk nyaralni / se / :)
1x itt a hoxán írta 1 pasi h a neje : olyan unalmasan főz !!!! én a helyébe elkommunizáltam volna azt a fakanalat és megmutattam volna annak a fantáziátlan nejnek :) :) h hogyan is kell olyan ebédet rittyenteni :) ami pénzbe alig kerül , mégis 7 fogásos ... :( elkápráztattam volna ancit ! / mint a mesébe ! :) pl a : Marslakó a mostohám-ba :)
A paprikás krumpli uborka salátával.
Évekig el lehet rajta élni,
Másik topikban olvasom, tapasztalatból meséli valaki: itt a rongyosabb falvakban zsákszámra juttatnak ruhaneműt a rászorulóknak. Azok ki se mossák, ami koszos eltüzelik, úgyis kapnak másikat.
Én azt azért nem ítélem el, aki átalakítja a kapott holmit és rendesen mossa, hordja.
Azért az nem rossz ötlet, hogy a burgonyakeményítő sok mindenre jó a konyhában, és még gluténmentes is. Azzal sűrítve rántás helyett, még a zsírt is megspóroljuk.
Én bizisten kipróbálom panírozáskor is, drága a tojás...
Én inkább a csalánt kóstolom meg. Az még akad, és most az esőben már szép tiszta is lett.
A fiam gumicsizmát vett fel és az esőálló meleg kabátot, úgy biciklizett el a boltba.
Tegnap este megint német műsorokat néztem online.
Képzeljétek, a ruhagyűjtő konténerekből a ruha hova kerül, na hova kerül?
A turikba!
Németországban jelzés nélkül is rengeteget raknak ki, a rendőrség tehetetlen. Szállítók kapnak megbízást a kiürítésre, viszik a válogatókba. A riporterek két konténert tettek ki, a bennük összegyűlt ruhák eladására helyiséget béreltek, boltot nyitottak. Ők a bevételt ellenőrzött segélyszervezetnek vitték el, mások nem...
Hehehe! Valaki intézkedhetett, mert elkezdtek valamikor ma fűteni. Már elég hűvös volt. :(
Azt gondoltam, mirelitek leszünk.
Jól tette, hogy elagyabugyálta, csak előbb kellett volna abbahagynia a gyepát!
Megérdemelte, nem kell más munkájának gyümölcsét ellopni.
A rendőrök úgysem törődnek vele...
húúúú mennyit írtatok..:O)
40 évig laktam Pesten most muszájból falun élünk.. hát van jó és rossz oldala...
ma kikeltek a kacsák csak 5-en lettek de a férjem annyira örül nekik..:) ez is a falu egyik előnye..:)
És ami a lényeg, megenni lopták el.
Ahogy az én tüzelőmmel fűtött ugyanaz a család.
Bebizonyosodott, de nem rendőrileg. A rendőrség nem foglalkozik olyasmivel, hogy a szomszédjuk látta, hogy fával fűtenek, de azt nem látta, hogy fát hozattak volna...
Vagy hogy odáig még látszott itt-ott elejtett befőtt, az ő házuk után már nem...
A hóban ottmaradt a kerítés szélén levő bakancsnyom, csak meg kellett volna nézni a lábbeliket, de a rendőrség le se fotózta.
... csak a csigát ne írtad volna :(
... szoktam venni sokféle gyógyteát :) köztük csalánt is , aztán rájöttem , h van a kertbe !!!! nem kevertek bele semmi gazt ! nem pisálta le 1 kutyus se ! / remélem :) / nem lepte be az út pora ..... hát szedtem és szárítottam magamnak , igaz , h köszvényes nem vagyok , de szeretem az ízét :)
Nálunk a szomszédnéni spájzát rámolták ki. Az előző napokban vágtak disznót a fiánál, ide hordták a nagy fagyókba a hús nagyját. Elvittek befőtteket is. Pár ruhaneműt is, abba csomagoltak.
Sajnos az én háztetőm javítása során figyelték ki a jövés-menést a néni udvarán, sőt a terepviszonyokat is, mert csak fentről lehet oda belátni ma is.
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)