Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Ja! Amelyik az utcán 1x "a férjem beteg, minden pénzünket a gyógyszerre költöttük, most + kenyeret sem tudok venni" szöveg. Máskor már gyógyszerre sincs pénz, utána mutatja, hogy kilyukadt a biciklim kereke... mindezt egyetlen délelőtt során, mert hogy 3x futtam vele össze.
Először még elhittem, és adtam az 500-ast kenyérre... következő nap már célirányosan közelített felém, elhajtottam.
Ma még nem néztem ki a redőny mögül. Ha viszonylag szép idő van, megyek shoppingolni, ma nyílik itt a közelünkben kb. 200 m2-en egy új 100-as bolt, gondolom lesz néhány termék vevő-csalogató áron.
Ez esetben valóban felbontom a konzerv pacalt, és csak krumplit főzök hozzá.
Ha maradok itthon, akkor összedobok egy jó kis hagymás babot.
A hekktörzset biztosan beirdalom, paprikás lisztbe forgatva akarom megsütni.
De hogy mellé Bakonyi gomba-mártást készítsek, vagy az indiai tikka masala mártást, még dilemmázok. Nekem ez utóbbi karácsonykor nagyon bejött, nem ragunak, csak mártásként raktam a tányérra, tetszik. De majd még eldöntöm. :)
Töredelmesen bevallom, amit készítettem, annak a neve nem felhőfánk, hanem túrófánk volt. Egyszerű és nagyszerű, fél adagból (25 dkg túró) lett 9 db. intelligens fánkom. Tetszik.
A felhő-lángos, amit még kiírtam magamnak a net-ről, azzal kutyultam. Gondolom azért felhő, mert az is túróval készül.
Én kizárólag csak hekktörzs-et szoktam venni, nem hekkfilét, abban eddig még nem csalódtam.
Jan. elején találtam jó áron a Pennyiben, éppen most vettem ki 2 törzset a zacsiból, majd holnapra előkészítem.
De az is lehet h második, vagy sokadik nevén van itt.
Láttam párat több néven, ugyanazokkal a képekkel, több képen.
Igen.
Láttam pár adatlapot, aki 15-éve regisztrált, és volt 3 hozzászólása.
... na bakker ! lehet h úgy van vele h messziről jött ember úgyis azt mond , amit akar :)
... sokan vannak itt a Hoxán , akik nem beszélgetnek , inkább csak olvasnak , sok emberkével nem is kerül az ember beszélőviszonyba se , ahogy a mindennapi életbe se , de szerintem ez nem tragédia , mert így is úgyis az egyik szimpatikus , a másik + nem :) :)
... éppen az este hozta a fiam az adópapírját azt hittem rosszul látok :( papíron 1 zsák pénzt keres , a valóságban + a felét viszi állambácsi !
... nekem még szerencsém volt mikor nyugiba jöttem , az önkéntest is felvehettem , jó ! nem volt az akkora hatalmas összeg , de vesztettek emberek nagyobbat is , emlékszem h a betelfonálósba mondta valaki h 8-8 millát adott a gyerekei magán-nyd-pénztári megtakarításába :( azt hittem dobok 2 hátast tőle ! 1 másik + arról panaszkodott h 80 milliója bánta a Q...tor bukását ... amit az unokáinak szánt ! és ahogy hallottam/olvastam nemrég , akik benne maradtak , azoknak megérte / eddig /
Csak egy rövid időre tettem fel, mert volt valaki aki azt mondta, hogy hazudok, mert férfinek nevezem magam, pedig nő vagyok.
Előtte még soha nem beszéltem vele, a nevére sem emlékszem h láttam volna.
Csak úgy, kerek-perec kijelentette.
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)