Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: fórum

Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)

149759. Dodi44 (válaszként erre: 149740. - 9b10f3d7ff)
2020. dec. 4. 19:57

Ugye nem haragszol meg, hogy mas madar tollaval ekeskedek?

Vannak akik azt mondjak:

Azt hogy megoregedjunk, azt nem tudjuk megvaltoztatni.

De azt, hogy felnojunk, azt eltudjuk odazni...

149758. tumbo2 (válaszként erre: 149750. - Napsugár8)
2020. dec. 4. 19:42
mikor az első volt,az orvos úgy jött ki hozzám,alig tudtam lábra állni.az apámtól mást is örökölhettem volna.
149757. Dodi44 (válaszként erre: 149738. - Vigyefene)
2020. dec. 4. 19:41
Tududahogy azevek szaladtak, azigenyek es kivanlmak is gyarapodtak... ravetettem a szemem a P20-as kethengeres ketutemu Yamaharol koppintott masinara. De sehogy sem akart a piacra kerulni, kissebb nagyobb csapagyak elegtelensege miatt. Akoriban, mar erosen kiabalt a zsbemben a rakas forintjaim, igy az akkor bejott hazankba a 250ccm-es MZ-Trophy motor bicaj. az akkori ismeretsegeim jovoltabol, Szegeden az elso az enyem volt. Jo mocim volt. Miutan eltevedtem otthonrol, a kocsik mellett volt egy Honda mocim is Kardan tengely meghajtassal, de a klimat nem lehetett rajta kikapcsolni. Igy kioregedtem belole, mert a kocsikba meg kitudtam es be tudtam kapcsolni az airconditionereket...
149756. Dzsenniferkata (válaszként erre: 149755. - Fokhagyma)
2020. dec. 4. 19:40
Apu is biztos így tanulta. 😉😂
149755. fokhagyma (válaszként erre: 149754. - Dzsenniferkata)
2020. dec. 4. 19:36

Mi így tanultuk, és énekelni is kellett:

Союз нерушимый республик свободных

Сплотила навеки Великая Русь.

Да здравствует созданный волей народов

Единый, могучий Советский Союз!

149754. Dzsenniferkata (válaszként erre: 149732. - Napsugár8)
2020. dec. 4. 19:27
Apu nyolcadik osztályban elénekelte a szovjet himnuszt oroszul, megkapta az ötöst év végén, pedig 4,1-re állt. 😁 Egy osztálytársa magán tanárnál tanult angolul, és össze keverte az "I love" ot a "lavity" oroszul horgászni-val és amikor az volt a kérdés, hogy ki mit szeret, akkor ő horgászta a kutyát, labdát, könyveket. 😁 Orosz órán.
149753. Dodi44
2020. dec. 4. 19:24

De igen!!!

sak mar a ket vilag kozott lebegve, neha akaratlanul is magyarizalok...

Hat az aldozas nem egy a bermalkozassal csak nehany emberfeleknek... Csak ugye neha kilog a lo lab, a hamis "profetaknak"...

"Igen, "elftarsak", a nagymise utan talalkozunk a parthazban!"

149752. Napsugár8 (válaszként erre: 149748. - Tumbo2)
2020. dec. 4. 19:20
Anyósom "epés" volt. Amikor az év utolsó hatalmas vörös-kakasát levágtuk (télire nem hagytunk egyet sem), a lábasban a finom kakaspörkölt az asztal közepén, anyósom odakészítette az epe-gyógyszert a tányérja mellé, és púposra szedte a tányérját. Utána bevette a gyógyszert. Mi nevettük, pedig őneki sem lehetett könnyű.
149751. Dodi44 (válaszként erre: 149738. - Vigyefene)
2020. dec. 4. 19:18

Tudud pajtas az en drotszamaram az egy ketto kozotti kedvenc volt, szurke tankosokosokat, mar abbahagytak a gyartasat, de meg az egybe uleses es uj tabnkosokat meg nem kezdtek el csinalni. Azok voltak a meg fekete tankosok, es a nagy kerekgumiulesesek, amelyek meg a hatso ulesuket kulon kellett megrendleni, de az en unokabatyam meg nem a ketuleses modljat vette, es ugy jotott el hozzam, meg a sebessegmeros es kilometerszamlalo nelkul. De mar a biciklis rendor nem tudott vele utolfogni! unoka batyam is otthn volt a mesterkedesekben, es egyszereuen , csinalt egy muanyag "borbol" bevont koska ullest, jo szivaccsal puhitva. Csak a konstrukcioja erossege tekinteteben egy harom milimeteres hajlitott lemezzel volt a sarvedo a vazhoz csavarozva, ami egyuttal a sarvedot es az ules szilardsagat is biztositani volt koteles! De az ragaszkodott is a vazho , de egyszercsak az egyik katyu eros hajlliotasa a lemez becsuletebe gazolt, es a ssarvedo a lemezzel a vazho erositese fule, mindket oldalan felmondta a szolgalatat! igy jott a munkajs kisegitese egy lancsegitsegere bizva, amelyt a biztonsag biztositasara valasztottam, ket nyolcmilimeteres csavarral es dupla raszoritott anyakkal es alatetekkel kivaloan teljesitett is!

Ket nap hossza volt szikseges, a Dubrovnyik eleresehez! De megerte! Nem kife;ejtve a szarajevoi balesetunket, amelyben egy hatszazas asztava hetulrol belenkszaladt, ugy hogy az elso lukharitoja folott az en kipufogo csovem egy likat utott a masik auon huto viznek az tartojaa van, de a zaszztavaban a motorja hatul volt. De jottem a rendorok, es mivel az volt a torvenyuk, ha egy jugo kozlekedesi balesetbe kerul, egy kulfoldivel, akkor az automatikusan a kulfoldi hibaja! Akkor is ha a jugo megy teneked! Amit azzal bizonyithattunk, hogy az en kipufogom hatul van es az o autoja elejen volt a lemezen a lik! Nyolc ezer ujdinaromba kerult. Es ott lattam, amikor a Zasztavas jugo a neki adott nyolc ezer dinarombol haromezret a rendornek adott belole!!!

Nem tudom, ugyan miert, de amikor az amcsik Szarajevot bombaztak, egyaltalan nem ereztem igazsagtalannak...

149750. Napsugár8 (válaszként erre: 149748. - Tumbo2)
2020. dec. 4. 19:17
Az egyik ismerősömnek köszvényes a lába, láttam milyen gyorsan tud belobbanni, és attól kezdve szinte lépni sem tudott napokon keresztül. Még lakásban is 2 bottal közlekedett. Nem egyszerű dolog.
149749. Dzsenniferkata (válaszként erre: 149710. - Forrest2010)
2020. dec. 4. 19:15
Egyszer úgy jártunk, hogy csapadékos évben nagyon nagy nedvesség tartalma lehetett a szilvának, és a leve az alsó tálcáról bele folyott a motorba. Gyorsan leállítottuk. Csillag csavarhúzós manőverrel hozzá fértünk a motorhoz. Kiszárítottuk, kitöröltük, és nem lett baj belőle. Nagy szeműek voltak a szilvák, pedig a hagyományos paraszt szilva.
149748. tumbo2 (válaszként erre: 149742. - Napsugár8)
2020. dec. 4. 19:02
a köszvény a legcsúnyább nevű betegség.a köszvényes embernek jobb lett volna meg sem születnie.idézet Galsai Pongráctól.ö is szeretett enni,inni,meg is látszott rajta.
149747. Dodi44 (válaszként erre: 149744. - Fokhagyma)
2020. dec. 4. 18:54

Laudétur!

Laudetur Jesus Kristus

(Oltar boy voltam.)

149746. tumbo2 (válaszként erre: 149741. - Napsugár8)
2020. dec. 4. 18:53
hát nem tudom milyen lenne,ha belefőzném.
149745. tumbo2 (válaszként erre: 149742. - Napsugár8)
2020. dec. 4. 18:51
persze,fölkészítem magam.nagyon nem tesz jót a kocsonya,de ha szeretem.a bütyköm,meg a lábfejem dagad meg,persze fáj,mint a nyavalya-
149744. fokhagyma (válaszként erre: 149736. - Dodi44)
2020. dec. 4. 18:29

Azt írtad, dicsértessék. Én meg fitogtatom a latin tudásomat. (Bocsáttassék ez meg nekem!)

Dicsértessék = Laudétur!

149743. fokhagyma (válaszként erre: 149740. - 9b10f3d7ff)
2020. dec. 4. 18:25
Dodi lélekben nagyon fiatal. Fantasztikusan jó a humora. Átélt egy komoly betegséget, nem veszítette el a hitét. Rengeteg régi élményét osztja meg velünk, és érdekes infókat tudunk meg arról a helyről, ahol él. Én személy szerint nagyon élvezem az írásait.
149742. Napsugár8
2020. dec. 4. 18:13
Rákerestem a miluritra. Azt hittem, hogy a kocsonyába szoktad főzni. De látom, hogy inkább csak felkészülsz annak elfogyasztására. Ilyenkor adok hálát a sorsnak, hogy szerencsém van, az én térd fájásom nem függ az étkezéstől. Ez inkább valamicskét a hőfokra reagál. Nyáron könnyebben mozdul, ilyenkor már berozsdásodik, nehezebben fordul. Lassabban megyek, de megyek.
149741. Napsugár8 (válaszként erre: 149735. - Tumbo2)
2020. dec. 4. 18:08
Az mi? Milurit??? Mert én is héjastól a hagymát, fokhagymát, szemes borsot, sót bele. Úgy rezeg, mint a miskolci kocsonya. Én nem a jövő héten, hanem karácsony előtti hét végén akarom megfőzni.
149740. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 149736. - Dodi44)
2020. dec. 4. 17:59

Dodi azt gondoltam fiatalabb vagy. :)

Arra bizony sokan beszélik a magyarnyelvet még most is.

149739. vigyefene (válaszként erre: 149737. - Fokhagyma)
2020. dec. 4. 17:44

Egyetértünk.

Ez is van a világon.

149738. vigyefene (válaszként erre: 149736. - Dodi44)
2020. dec. 4. 17:43

Jó kis motorok voltak azok a Csepel Danúviák, az egyik elsők között volt nekem is, később vettem használt Pannóniát, kicsit később pedig egy újat.

Sokszor felmentem a Kékes tetőre vele.

Hát igen, soha nem lehet tudni h mikor hol kivel futunk össze.

149737. fokhagyma (válaszként erre: 149736. - Dodi44)
2020. dec. 4. 17:43
Na, ugye! Ez is azt bizonyítja, hogy a magyar VILÁGNYELV!!!
149736. Dodi44 (válaszként erre: 149734. - Vigyefene)
2020. dec. 4. 17:35

Dicsertessek!

65-ben unokahugommal elhataroztuk, hogy lemegyunk Raguzaba, amit mar akkor Dubrovnyiknak hivtak.

neki is indultunk az en kis 125ccm Danuviammal.

Jol fel is malhaztunk, de nem avegig a terkepen az eros szinnel jelolt utat valaztottuk, hanem ahogy egy kicst a varju szall! Igy aztan lekerultunk a "beton utrol" es Tuzlanal, olyan utra kerultunk, hogy hiaba volt az szep szinnel a terkepre ra rajzolva, az uton valosagban akkora katyuk voltak, hogy kerektoroknek is hivhattuk volna. Hat a kereke nem tort el a mocimnak, de a hatso ules felfogoja, ami a hatso sarvedo gyenge felerositese nyujtott, az szepen letort! Hat megkezdodott az en sziszifuszi megoldas keresesem, ujra felerositeni az ulest! Kifundaltam, hogy ehu felmeteres hosszu kozonseges kutya lanc is ket nyolcas csavarral meg teszi a szuksegeset, inseges idomben, messze a szerszamaimtol! elindultam a vasas boltokban, tuzlaban(ami egy kis varoska) lancot keresni. Mivel szerbul nem tudtam, csak nemet es angol szavak maradtak mankomnak. de egyikkel sem mentem semmire. Egyszer mar kifogytam a turelembol es magyarul hozza tettem, hat egy altlagos lanc, hat nem erti??? Erre a legnagyobb meglepetesemre egy hatso hang megszolalt a kiszolgalok kozul, : hat dehogynem! Ertem en! Nemettel, angollal semmire sem mentem, de Magyarral igen! Megoldottuk az ideiglenes megoldast, ujra biztonsagos volt a hatso ulesem at a hegyeken sarajevon keresztul!

149735. tumbo2
2020. dec. 4. 16:10
most néztem,hogy az öreg néne,ja tíz évvel idősebb,mint én,hogy főzi a kocsonyát.én is hasonlóan,csak a fokhagymát,hagymát nem pucolom meg,meg annyi borsot nem teszek bele.úgy szeretem,ha jó rezgős.majd a jövő héten sort kerítek rá.jaj a milurit,mámeg elfelejtettem.
149734. vigyefene (válaszként erre: 149724. - Napsugár8)
2020. dec. 4. 15:36
Nagyon meglepődtem.
149733. vigyefene (válaszként erre: 149730. - Napsugár8)
2020. dec. 4. 15:34
Ez nagyon jó.
149732. Napsugár8 (válaszként erre: 149731. - Tumbo2)
2020. dec. 4. 15:34
Én a közgében 4 év alatt jobban megtanultam németül, mint az oroszt 8 év alatt. Pedig azt már nyomták nekünk általánosban a felső tagozaton, + a középsuliban, mégsem tudtunk még makogni sem. Meg nem is igazán akartunk. Németül már 3.-ban szinte mindenki levelezett ndk-s vagy hasonló országokból. Én egy lengyel csajjal, volt valami képes újság német nyelven, azt olvastuk, azon gyakoroltunk, abban volt egy hirdetés rovat: ki milyen nyelven szeretne levelező társat találni... kb. 2 évig tartott a kapcsolat, kb. egyidősek is voltunk, így kb. egyszerre tanultunk az érettségire és nem maradt időnk egymásra. :)
149731. tumbo2 (válaszként erre: 149729. - Napsugár8)
2020. dec. 4. 14:57
én is tanultam németül,de annyi volt,mint halottnak a csók.ittunk egy sört fizetni akartunk,de még egyet hoztak.úgy,hogy nemigen értettük meg egymást,valószínű,hogy fizetés nélkül léptünk le.
149730. Napsugár8
2020. dec. 4. 14:26
Volt régen egy reklámszöveg, tv-ben, rádióban (és a vízcsapban is) ez folyt: Mi 15 millióan tudjuk, hogy a magyar az világnyelv. De addig, míg ezt a föld x milliárd lakosa is megtudja, tanuljunk angolul. Tetszett.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook