Holnap elkezdem a Dukan diétát........ (beszélgetés)
Helló Mindenkinek!
Ne aggódj a xilit miatt, nem gátolja a fogyást, legalábbis nálam nem volt semmilyen visszatartó hatása soha. én a legelején próbáltam steviát, de nagyon nem tetszett az utóíze. Mindenképp valami természeteset szerettem volna, aszpartámot semmiképp, így esett a választás a xilitre. Nem számít bűnnek, főleg ha mértékkel fogyasztod. :)
Gyönyörű eredmény a -8kg egy hónap alatt! csak így tovább!
Szép hétvégét Mindenkinek!
Lenne véleményem,lehet van is jelentősége,de itthon erre vonatkozóan a zabkorpán semmiféle jelzés nincs,ennélfogva mégiscsak jelentőség nélküli...
Ha a recept úgy kívánja,lisztté őrölöm,vagy ahogy én jónak látom,illetve használom a tescoban kapható pelyhes jelegű korpát is(iiimádom!).
Olvastam némelyik receptben, hogy a zabkorpát lisztessé kell őrölni, de a D.Doki még a szemcse nagyságot is "megszabja" M2-B6.
Erről mi a véleményetek?
Most mondhatnám, hogy van egy egészséges viszolygásom az aszpartámtól, de nem mondom, mert a light colára én is ráugrom néha.
Talán azért tértem át a nyírfacukorra, mert lehet ez egy egészségesebb alternatíva a sikeres fogyókúra után is és az ára is elgondolkodtat, hogy mennyire "pazaroljam". :-))
Az édesítőkön és is mindig meditálok...
Téged milyen elvek vezérelnek?
Bocsi
Megnéztem a régebbi hozzászólásaidat és láttam, hogy 02.03-án kezdted.
Evidens, hogy akkor már a II. szakaszban vagy!
Én 01.27-én kezdtem és minden hétfőn mérlegelek.
Eddig 8kg ment le.
Mindent szigorúan betartok, csak egyet nem: a 0 kalóriás édesítő helyett nyírfacukrot vagyis xilit-et használok.
A cukormentes kólát lehet fogyasztani, az nem számít bűnözésnek, sőt a D.Doki még ajánlja is.
A puding . . .
A 4,2kg-os fogyás mutatja, hogy a kis bűnözés még belefér. :-) Nagyon ügyi vagy!
Még támadsz, vagy már lépegetsz?
Én azt még nem próbáltam.
Számomra a palacsinta a könyvben található zabkorpa lepényke. 3 db, kb. 15cm átmérőjű jön ki belőle.
Most már sokkal többet csinálok , mert a férjem is rákapott.Én eszem túróval, fahéjjal vagy zsírszegény kakaóval.
A férjem meg lekvárral, nutellával, tejszínhabbal
hjaaaaaaaajjj!!!!
Mára elértem, hogy szinte minden bűnös dolgot kiiktattam az étrendemből :) A megengedett "bűnözés" kimerül a cukormentes kólában és a vaníliás pudingban. 80kg-al kezdtem februárban és ma reggel a mérleg 75.8 kg-ot mutatott :)
Szép hétvégét :)
Remény mindig van:-)
laszlozsu idézett beírása ezen a topicon nekem a tenyeremen dédelgetett "igazgyöngyszem", az, hogy ma is szép-e még a fénye nagy kérdés...., de keressetek és idézzetek ti is ide, hogy legyen motiváció, és erő a folytatáshoz nektek is.
A 3. szakasz azért "necces", mert visszajön az étrendbe a szénhidrát, úgy, ahogy még nem vagyunk felkészültek rá, bár kívánjuk és sóvárgunk utána.
Nem ragozom tovább a desszertek normál étrendben betöltött szerepét és azt, hogy mitől viszi nagyon félre az egész diétánk eredményességét :-)
Próbacseresznye - Sok szerencsét hozzá :-)
A gáz nem nem a beiktatott + 3 PP nap, hanem 20 nap visszafogott zabás nap ;-)
Sok szerencsét neked!
Nekem mondod a kellőképpen hosszút....?
Ha meglesz a tervem,csekény 350 napig fogok élvezkedni a III.szakaszban...
Csajok!
Olyan fantasztikus eredményeket értetek el ezzel a diétával, amivel bizonyítottátok, az olyan kezdőknek, mint én, hogy van remény.
Ha következetesen betartva a szabályokat működik az I. és II. szakasz is, akkor nehéz elképzelni, hogy a III. és IV. már necces.
Pont a Dukan Doki szerinti lényeg, hogy elkerüljük a jo-jo-t.
Nyilvánvaló, hogy a végén sem lehet ugyanúgy enni, mint a diéta előtt, hiszen attól híztunk el.
Valóban ez egy átnevelő program, ami kellőképpen hosszú ideig tart ahhoz, hogy berögzüljön és szokássá váljon.
A folyamatos kontroll a lényeg, és ha gáz van akkor is tudjuk a megoldást: pár PP nap.
Én legalábbis így gondolom.
De, hogy ilyen kitartóak vagytok, az csúcs!!!
Köszi neked is és csodás hétvégét!
És köszi a biztató,vigasztaló szavakat!
Puszi
Köszi, drukk neked is, hogy elérd a célod!
Szép estét nektek is ;-)
Pusssssssz
Igazat szóltál!
Már megérte!
Én is csak biztatni tudlak!Pusszzz
A diéta 1-2. szakasza megtanít fogyni, kevesebbet enni, az alapanyagokat ízletesre főzni, másképp megválasztani, mint ami a túlsúlyhoz vezetett.
A diéta 3. szakasza megtanítja, hogy a visszavezetett kajákból kb mennyi az, amit normál esetben ehetsz, ettől hogyan változik a súlyod és rögzíti a főzési szokásaid, élelmiszer választásod.
A visszavezetett ünnepi étkezések csökkentik a sóvárgást a diéta megszakítása nélkül.
A 4. szakasz pedig visszarugdal oda, hogy továbbra is főzz magadra, a megtanult kajákat edd elsősorban, ügyelj a mennyiségre mert továbbra is szoros súlykontroll kell a megfelelő gatyaméret tartásához :-D
De ha az a nadrág olyan kicsi méretű, amiről a diéta kezdetén álmodni sem mertél akkor megérte a ráfordított idő, energia ;-)
Fel a fejjel, lesz ez még így se!
Puszi
A remény hal meg utoljára...
Köszi,mindjárt megnézem irigykedve ...
Hááááttt,50 körül... remélem...
Csodálatoan érzem magam már most,elég volt a 14 évnyi frusztráció!Valójában nem is gondoltam,hogy valaha is megszabadulnék a súlyproblémáktól.Attól is boldog vagyok,hogy megszabadulok a súlytöbblettől...
Sziasztok!
Ez a küzdelmes izé csak az én jelenlegi tapasztalatom, vannak lazán sikeres negyedik szakaszosok ebben a topicban is.
A biztató, bátorító kedves szavi pl. itt:
Többen már el is felejthették a diéta témát, és bízzunk abban, hogy neked is lazábban megy majd :-)
Jobbulást a gyógyulóknak és karcsúsodó szép estét kívánok nektek is!
Puszi
Sziasztok!
Jajj Donnie_,de jó ezeket hallani...megnyugtat,hogy semmi nem fog változni a régi életemhez képest,a továbbiakban is élvezhetem az osztályrészemül jutott küzdelmet a kilókkal...
Sziasztok!
Miért is kérdeznék én ilyet? ;-)
Kb azért, amit hó közepe fele ancsapancsa35 naplójába már írtam neki:
"Az a tapasztalatom, hogy a kezdeti támadás során elvesztett súly lepottyanás a normál - 4. szakaszos étkezésnél visszamászik. Küzdök vele én is most. . . lepofozom és visszajön. . . szóval amit a Dukan megadott optimálisnak az lehet, hogy tényleg annyi, amennyi tartható a kezdeti diéta bevállalásnál. Olyan, mint egy elszántsági fokozat :-D. Nekem 63 volt az álomsúlyom, majd vérszemet kaptam . . . . Osz't most negyedikesként átgondolom, meddig akarok még oda-vissza szórakozni 1-2 kg-mal :-)"
Szóval a negyedikesként eltöltött 2.5 hónap alatt sem lehet "elengedni a gyeplőt". Folyamatos odafigyelést igényel a súlytartás, az adagok nagysága, a kaja összetétele és a mozgás is.
Pl. nem tudok ellenállni a krémes, édes kanalazósoknak, a ropogós édeseknek, sósaknak. Addig eszegetem, amíg tart....
Ezért nem engedem már kézközelbe, nem veszem le a polcokról, nem készítek ilyesmit, mert magamat ismerve a mértéktartásom itt véges :-D
De végre jön a tavasz és a több mozgás a szabadban :-)
Szép tavaszt, olvadó kilókat és karcsúsodó derekat kívánok nektek is!
Pusssssssz
További ajánlott fórumok:
- Vége, ma elkezdem! Nem hétfőtől, nem holnaptól, MÁTÓL!!!
- Kezdjük együtt holnaptól a diétát!Csatlakozz!
- Mától elkezdem a South Beach diétát. Csatlakozik valaki?
- Ti is gyakran mondjátok zabaroham után, hogy holnaptól újrakezdem a diétát?
- Kezd velem holnap 2x7napos sikeres diétát!
- Minden nap elkezdem a diétát, de este feladom :(