Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Holnap elkezdem a Dukan diétát........ fórum

Holnap elkezdem a Dukan diétát........ (beszélgetés)

15228. szeklice17 (válaszként erre: 15226. - Chelsey)
2014. márc. 1. 19:49
Okés, köszi, ha úgy alakul utána nézek, bár mondom, nekem eddig semmi panaszom a xilitre. :)
15227. szeklice17 (válaszként erre: 15224. - Nyolcvan-ÖT-ven)
2014. márc. 1. 19:47
:D Pont ezt szerettem volna kérdezni Tőletek, hogy használ-e valaki pelyhet? Vettem ma egyet, ugyanis ma nagyon rá voltam kattanva arra az amerikai csokis cooki-ra, gondoltam holnap valamit bűvölök, és a pelyhek ahogy sülnek és ropogóssá válnak biztos fini... Itthon össze is hasonlítottam az értékeit a "normál" zabkorpával, és egészen elenyésző.
15226. Chelsey (válaszként erre: 15225. - Szeklice17)
2014. márc. 1. 19:45
Szóba jöhet a xilit helyett az eritrit (szintén cukoralkohol, csak kalóriamentes, xukor zéró márkanév alatt is meg lehet találni). Kristálycukor állaga van, hasonlóan a xilithez.
15225. szeklice17 (válaszként erre: 15220. - MILKA7)
2014. márc. 1. 19:40

Helló Mindenkinek!

Ne aggódj a xilit miatt, nem gátolja a fogyást, legalábbis nálam nem volt semmilyen visszatartó hatása soha. én a legelején próbáltam steviát, de nagyon nem tetszett az utóíze. Mindenképp valami természeteset szerettem volna, aszpartámot semmiképp, így esett a választás a xilitre. Nem számít bűnnek, főleg ha mértékkel fogyasztod. :)

Gyönyörű eredmény a -8kg egy hónap alatt! csak így tovább!

Szép hétvégét Mindenkinek!

15224. nyolcvan-ÖT-ven (válaszként erre: 15223. - MILKA7)
2014. márc. 1. 19:33

Lenne véleményem,lehet van is jelentősége,de itthon erre vonatkozóan a zabkorpán semmiféle jelzés nincs,ennélfogva mégiscsak jelentőség nélküli...

Ha a recept úgy kívánja,lisztté őrölöm,vagy ahogy én jónak látom,illetve használom a tescoban kapható pelyhes jelegű korpát is(iiimádom!).

15223. MILKA7
2014. márc. 1. 19:21

Olvastam némelyik receptben, hogy a zabkorpát lisztessé kell őrölni, de a D.Doki még a szemcse nagyságot is "megszabja" M2-B6.

Erről mi a véleményetek?

15222. MILKA7 (válaszként erre: 15221. - Nyolcvan-ÖT-ven)
2014. márc. 1. 18:51

Most mondhatnám, hogy van egy egészséges viszolygásom az aszpartámtól, de nem mondom, mert a light colára én is ráugrom néha.

Talán azért tértem át a nyírfacukorra, mert lehet ez egy egészségesebb alternatíva a sikeres fogyókúra után is és az ára is elgondolkodtat, hogy mennyire "pazaroljam". :-))

15221. nyolcvan-ÖT-ven (válaszként erre: 15220. - MILKA7)
2014. márc. 1. 18:22

Az édesítőkön és is mindig meditálok...

Téged milyen elvek vezérelnek?

15220. MILKA7
2014. márc. 1. 18:19

Bocsi

Megnéztem a régebbi hozzászólásaidat és láttam, hogy 02.03-án kezdted.

Evidens, hogy akkor már a II. szakaszban vagy!

Én 01.27-én kezdtem és minden hétfőn mérlegelek.

Eddig 8kg ment le.

Mindent szigorúan betartok, csak egyet nem: a 0 kalóriás édesítő helyett nyírfacukrot vagyis xilit-et használok.

15219. MILKA7 (válaszként erre: 15214. - Cacuska)
2014. márc. 1. 18:08

A cukormentes kólát lehet fogyasztani, az nem számít bűnözésnek, sőt a D.Doki még ajánlja is.

A puding . . .

A 4,2kg-os fogyás mutatja, hogy a kis bűnözés még belefér. :-) Nagyon ügyi vagy!

Még támadsz, vagy már lépegetsz?

15218. MILKA7 (válaszként erre: 15215. - Kocsombab)
2014. márc. 1. 17:59

Én azt még nem próbáltam.

Számomra a palacsinta a könyvben található zabkorpa lepényke. 3 db, kb. 15cm átmérőjű jön ki belőle.

Most már sokkal többet csinálok , mert a férjem is rákapott.Én eszem túróval, fahéjjal vagy zsírszegény kakaóval.

A férjem meg lekvárral, nutellával, tejszínhabbal

hjaaaaaaaajjj!!!!

15217. dindin19 (válaszként erre: 15215. - Kocsombab)
2014. márc. 1. 17:56
hagytál neki állási időt? olyan szépen besűrűsödik
15216. nyolcvan-ÖT-ven (válaszként erre: 15215. - Kocsombab)
2014. márc. 1. 17:41
Sajnálom.Én 1x próbáltam,lett belőle ugyan valami szilárd állapotú termék,de nem nyerte meg a tetszésemet.Azért nem adom fel,még van jövője...
15215. kocsombab
2014. márc. 1. 16:40
na, csajok nekem a zabkorpa palacsinta nem jött össze valamiért. Pedig Tefált használtam, no olaj, a masszám volt a 2 dl tej és 2 dl szódától tök viz állagu, igy mikor beleöntöttem a serpenyőmbe, csak bugyogott...:(
15214. Cacuska
2014. márc. 1. 10:30

Mára elértem, hogy szinte minden bűnös dolgot kiiktattam az étrendemből :) A megengedett "bűnözés" kimerül a cukormentes kólában és a vaníliás pudingban. 80kg-al kezdtem februárban és ma reggel a mérleg 75.8 kg-ot mutatott :)

Szép hétvégét :)

15213. Donnie_ (válaszként erre: 15211. - MILKA7)
2014. febr. 28. 22:27

Remény mindig van:-)

laszlozsu idézett beírása ezen a topicon nekem a tenyeremen dédelgetett "igazgyöngyszem", az, hogy ma is szép-e még a fénye nagy kérdés...., de keressetek és idézzetek ti is ide, hogy legyen motiváció, és erő a folytatáshoz nektek is.

A 3. szakasz azért "necces", mert visszajön az étrendbe a szénhidrát, úgy, ahogy még nem vagyunk felkészültek rá, bár kívánjuk és sóvárgunk utána.

Nem ragozom tovább a desszertek normál étrendben betöltött szerepét és azt, hogy mitől viszi nagyon félre az egész diétánk eredményességét :-)

Próbacseresznye - Sok szerencsét hozzá :-)

A gáz nem nem a beiktatott + 3 PP nap, hanem 20 nap visszafogott zabás nap ;-)

Sok szerencsét neked!

15212. nyolcvan-ÖT-ven (válaszként erre: 15211. - MILKA7)
2014. febr. 28. 20:31

Nekem mondod a kellőképpen hosszút....?

Ha meglesz a tervem,csekény 350 napig fogok élvezkedni a III.szakaszban...

15211. MILKA7
2014. febr. 28. 20:07

Csajok!

Olyan fantasztikus eredményeket értetek el ezzel a diétával, amivel bizonyítottátok, az olyan kezdőknek, mint én, hogy van remény.

Ha következetesen betartva a szabályokat működik az I. és II. szakasz is, akkor nehéz elképzelni, hogy a III. és IV. már necces.

Pont a Dukan Doki szerinti lényeg, hogy elkerüljük a jo-jo-t.

Nyilvánvaló, hogy a végén sem lehet ugyanúgy enni, mint a diéta előtt, hiszen attól híztunk el.

Valóban ez egy átnevelő program, ami kellőképpen hosszú ideig tart ahhoz, hogy berögzüljön és szokássá váljon.

A folyamatos kontroll a lényeg, és ha gáz van akkor is tudjuk a megoldást: pár PP nap.

Én legalábbis így gondolom.

De, hogy ilyen kitartóak vagytok, az csúcs!!!

15210. nyolcvan-ÖT-ven (válaszként erre: 15209. - Chelsey)
2014. febr. 28. 19:58
Szerencsére már elhagytam...remélem többet nem látom...
15209. Chelsey (válaszként erre: 15203. - Nyolcvan-ÖT-ven)
2014. febr. 28. 19:48
Bocsi, akartalak rémisztgetni a hatvannal! :DDD
15208. nyolcvan-ÖT-ven (válaszként erre: 15207. - Donnie_)
2014. febr. 28. 19:34

Köszi neked is és csodás hétvégét!

És köszi a biztató,vigasztaló szavakat!

Puszi

15207. Donnie_ (válaszként erre: 15206. - Nyolcvan-ÖT-ven)
2014. febr. 28. 19:26

Köszi, drukk neked is, hogy elérd a célod!

Szép estét nektek is ;-)

Pusssssssz

15206. nyolcvan-ÖT-ven (válaszként erre: 15205. - Donnie_)
2014. febr. 28. 19:21

Igazat szóltál!

Már megérte!

Én is csak biztatni tudlak!Pusszzz

15205. Donnie_
2014. febr. 28. 19:17

A diéta 1-2. szakasza megtanít fogyni, kevesebbet enni, az alapanyagokat ízletesre főzni, másképp megválasztani, mint ami a túlsúlyhoz vezetett.

A diéta 3. szakasza megtanítja, hogy a visszavezetett kajákból kb mennyi az, amit normál esetben ehetsz, ettől hogyan változik a súlyod és rögzíti a főzési szokásaid, élelmiszer választásod.

A visszavezetett ünnepi étkezések csökkentik a sóvárgást a diéta megszakítása nélkül.

A 4. szakasz pedig visszarugdal oda, hogy továbbra is főzz magadra, a megtanult kajákat edd elsősorban, ügyelj a mennyiségre mert továbbra is szoros súlykontroll kell a megfelelő gatyaméret tartásához :-D

De ha az a nadrág olyan kicsi méretű, amiről a diéta kezdetén álmodni sem mertél akkor megérte a ráfordított idő, energia ;-)

Fel a fejjel, lesz ez még így se!

Puszi

15204. nyolcvan-ÖT-ven (válaszként erre: 15202. - Donnie_)
2014. febr. 28. 19:05

A remény hal meg utoljára...

Köszi,mindjárt megnézem irigykedve ...

15203. nyolcvan-ÖT-ven (válaszként erre: 15201. - Chelsey)
2014. febr. 28. 19:04

Hááááttt,50 körül... remélem...

Csodálatoan érzem magam már most,elég volt a 14 évnyi frusztráció!Valójában nem is gondoltam,hogy valaha is megszabadulnék a súlyproblémáktól.Attól is boldog vagyok,hogy megszabadulok a súlytöbblettől...

15202. Donnie_ (válaszként erre: 15200. - Nyolcvan-ÖT-ven)
2014. febr. 28. 18:54

Sziasztok!

Ez a küzdelmes izé csak az én jelenlegi tapasztalatom, vannak lazán sikeres negyedik szakaszosok ebben a topicban is.

A biztató, bátorító kedves szavi pl. itt:

[link]

Többen már el is felejthették a diéta témát, és bízzunk abban, hogy neked is lazábban megy majd :-)

Jobbulást a gyógyulóknak és karcsúsodó szép estét kívánok nektek is!

Puszi

15201. Chelsey (válaszként erre: 15200. - Nyolcvan-ÖT-ven)
2014. febr. 28. 18:36
Az azért mégiscsak jobb, ha 60 kiló körül küzdesz, mint nyolcvan fölött, nem? :)
15200. nyolcvan-ÖT-ven (válaszként erre: 15199. - Donnie_)
2014. febr. 28. 16:38

Sziasztok!

Jajj Donnie_,de jó ezeket hallani...megnyugtat,hogy semmi nem fog változni a régi életemhez képest,a továbbiakban is élvezhetem az osztályrészemül jutott küzdelmet a kilókkal...

15199. Donnie_ (válaszként erre: 15198. - Nyolcvan-ÖT-ven)
2014. febr. 28. 09:19

Sziasztok!

Miért is kérdeznék én ilyet? ;-)

Kb azért, amit hó közepe fele ancsapancsa35 naplójába már írtam neki:

"Az a tapasztalatom, hogy a kezdeti támadás során elvesztett súly lepottyanás a normál - 4. szakaszos étkezésnél visszamászik. Küzdök vele én is most. . . lepofozom és visszajön. . . szóval amit a Dukan megadott optimálisnak az lehet, hogy tényleg annyi, amennyi tartható a kezdeti diéta bevállalásnál. Olyan, mint egy elszántsági fokozat :-D. Nekem 63 volt az álomsúlyom, majd vérszemet kaptam . . . . Osz't most negyedikesként átgondolom, meddig akarok még oda-vissza szórakozni 1-2 kg-mal :-)"

Szóval a negyedikesként eltöltött 2.5 hónap alatt sem lehet "elengedni a gyeplőt". Folyamatos odafigyelést igényel a súlytartás, az adagok nagysága, a kaja összetétele és a mozgás is.

Pl. nem tudok ellenállni a krémes, édes kanalazósoknak, a ropogós édeseknek, sósaknak. Addig eszegetem, amíg tart....

Ezért nem engedem már kézközelbe, nem veszem le a polcokról, nem készítek ilyesmit, mert magamat ismerve a mértéktartásom itt véges :-D

De végre jön a tavasz és a több mozgás a szabadban :-)

Szép tavaszt, olvadó kilókat és karcsúsodó derekat kívánok nektek is!

Pusssssssz

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook