Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Holnap elkezdem a Dukan diétát........ fórum

Holnap elkezdem a Dukan diétát........ (beszélgetés)

5568. dzsulajla
2012. máj. 16. 23:03

Csajok:

Elkészült a táblázat lehetőségünk!

Aki szeretne, írja meg adatait nekem.

Hétfőtől leszek, akkor igyekszem utolérni magam.

Szép hétvégét!

2012. máj. 16. 16:54
Nahát,miket ki nem találtok!! :))
5566. 3da8f53e4a (válaszként erre: 5557. - Puro54)
2012. máj. 16. 16:38
Puro, én is erre számítok :), hogy remélem jók lesznek...
5565. Nanaki (válaszként erre: 5564. - An-Drea)
2012. máj. 16. 16:32

Paleosok így csinálják a milánóit és társait. Én mákos tésztát csináltam vékony csíkokra szelt sárgarépából.

Nagyon finom volt.

Ha a zabpelyhet elkészítjük vízzel és összekeverjük ezekkel a zöldség-tésztákkal, kész a "grízes tészta". Kicsit tovább gondoltam.

5564. an-Drea (válaszként erre: 5563. - Vica-35)
2012. máj. 16. 13:40
Hát, Vica....köpni nyelni nem tudok :) Eszembe sem jutna tök-tésztát csinálni.....főként, hogy útálom a tököt..de ha valaki elkészíti, megkóstolja, és tényleg azt mondja, hogy elmegy a tök íze, akkor kipróbálom :)
5563. Vica-35
2012. máj. 16. 12:26

Na ehhez mit szóltok:

Tök:

Minél hosszabb csíkokra legyaluljuk a tököt, aztán forrásban levő sós, ecetes vízben megfőzzük. Kb addig fől, mint a tészta, és az ecettől nem igazán lesz tök íze. Egy nagyon kicsit. Inkább semleges íze lesz. Jól lecsöpögtetem, és kész a tészta utánzat.

5562. dyndy86 (válaszként erre: 5560. - An-Drea)
2012. máj. 16. 12:20
Köszönöm szépen, majd 22-én lesz! :) Csak előrébb hoztuk a munkahelyen...
5561. Vica-35
2012. máj. 16. 11:53

Paleos recept. Nekünk lehet enni tökmagot???

* 20 dkg tökmag darálva

* 1 közepes sárgarépa reszelve

* 2 ek zabkorpa

* 2 tojás

* 1 ek lenmagolaj

* fél sütőpor

* só, bors

* annyi víz, hogy önthető legyen

A hozzávalókat összekevertem és kiolajozott kicsi őzgerinc formában sütöttem meg. Elég lapos lett, de abszolút kenyér állagú, puha. Talán még kisebb formában, vagy ugyanebben nagyobb mennyiségűt sütve a formája is jobban hasonlítana kenyérre. Meg fogom próbálni dióból vagy mandulából, esetleg keverve a tökmaggal, mert a tömény tökmagnak azért elég jellegzetes, átütő íze van

5560. an-Drea (válaszként erre: 5558. - Dyndy86)
2012. máj. 16. 11:30
Utólag is, sok boldog névnapot!!
5559. Vica-35
2012. máj. 16. 10:49
Nekem már 68-cal kezdődött reggel:))) Pontosan 68,7 kg :)
5558. dyndy86
2012. máj. 16. 09:57

Tegnap névnapi sütizést tartottunk a cégnél. Mivel nagyon drága a rendelt süti, mi 2en inkább sütünk otthon. Kókuszkocka, gyümölcstorta és frissen sült almáspite (egy egész gáztepsivel). És ezek még csak az általam sütöttek... Ebéd után tartottuk a sütizést, ott meg is álltam, hogy nem ettem 1 darabot sem. Megjegyzem, sütés közben is nagyon nehéz volt, hogy ne kóstoljam meg.

De d.u. bűnbe estem :( Szerencsére apró kockákra vágtam fel mindet, és 1-1 darabot ettem mindegyikből. Én így zártam a 30. napomat! Nem vagyok rá büszke, sőt utána határozott lelkiismeret furdalásom volt, de meg is lett az eredménye... Nem fogytam semmit mára.. Még jó hogy 1 évben csak 1x van névnap :P

5557. puro54 (válaszként erre: 5554. - 3da8f53e4a)
2012. máj. 16. 09:12

Sziasztok!

Kíváncsian várom az eredményeidet. Nekem minden értékem javult, sőt nincs csillagom!

5556. erus_78 (válaszként erre: 5555. - Vica-35)
2012. máj. 16. 09:06
Ez aztán szép teljesítmény! Minden elismerésem!
5555. Vica-35
2012. máj. 16. 09:03

Sziasztok!

Nálunk mindennap én veszem a kenyeret, külön főzők a lányaimnak és a férjemnek + magamnak:)

A lányok nem szeretik a főzeléket, a férjem nem szereti a tésztákat. A főzeléknél is két külön fazékba főzök: férjemnek + magamnak Dukanosan :))A kisfiam eszik oviban főtt kaját, neki nem kell már este, csak valamilyen szendvics, tojás, gabonapehely. A nagylányom lisztérzékeny + Chron beteg+ tejcukor érzékeny+ pajzsmirigy alul működése van. Az család kajájából + kenyérből én sem eszek:))

2012. máj. 16. 08:53

Sziasztok!

Tegnap dr.-nál jártam. Megnézte a vércukorszintemet: 5,1

vérnyomást nézett stb. Eddig rendben van minden.

Kértem viszont beutalót teljes vér-vizelet vizsgálatra. Május végére kaptam időpontot. Kíváncsi vagyok, hogy a korábbi 6*-ból most milyen eredménnyel javultam:))) Majd beszámolok róla.

Szép napot nektek!

5553. Nanaki (válaszként erre: 5552. - Danzel21)
2012. máj. 16. 07:53
A T..z-v.sz-ről törölték, nyilván valami gond volt vele. Kérd az üzemeltető segítségét és/vagy jelentsd fel. Gondolom, nem véletlenül törölték....
5552. danzel21
2012. máj. 16. 07:43
Jó reggelt!Rendelt valaki salvatore7 eladótól az egyik aukciós oldalról?
5551. Nanaki (válaszként erre: 5548. - An-Drea)
2012. máj. 16. 07:28

Jó reggelt!

an-Drea:

Az én férjem 178 cm-éhez 63 kiló (én is annyi voltam), a 10 éves kisfiam 27 kiló, ami igen soványkának számít. Így élünk 3-an, havi kb. 80 ezerből. Ez nem ami maradt, hanem a bruttó, és nem fejenként.

Ezért szoktam írni, hogy igenis megveszem a pár száz forintos parizert, virslit. Nem szabad? Nem baj, nem vesz nekem húst senki.

A két pasi állandóan édességet követel. Nem mindig a diétásat. Így sokszor sütök-főzök többfélét.

Ha majd Te főzöl, valóban könnyebb lesz. Így kénytelen vagy válogatni. Ami valljuk be nem mindig tolerálható a családtagoktól.

5550. an-Drea (válaszként erre: 5549. - Pirosbegre)
2012. máj. 16. 07:26
Igen...egyszerűbbnek találnám én is. Ma este pl. császármorzsát kell sütnöm a családnak...az a kedvenc kajám..és nem ehetek belőle. Lehet, hogy este elsírom magam :))
5549. pirosbegre (válaszként erre: 5548. - An-Drea)
2012. máj. 16. 07:21

Jó reggelt.

A külön háztartás egyedülállóként, max. 1 pasival egyetértek, könnyebb így főzni. De így is el lehet csábulni. Mondjuk én szeretem a hurkát, de nem is kívántam, csak megkóstoltam h. jó ízű-e, de nem kellett több. 3 napig volt itthon kenyér a páromnak hoztam, de eszembe se jutott h. egyek belőle. Viszont így mindíg csak én főzök, de legalább azt amit ehetek.

5548. an-Drea (válaszként erre: 5547. - Dzsulajla)
2012. máj. 16. 07:13
Sziasztok! A kínszenvedés nélküli diétás véleményeddel maximálisan egyetértek, viszont ami érdekes, közel sem tartom a Dukant annyira szenvedésesnek, mint ahogy azt elképzeltem. Igazából nekem csak annyiban rossz, hogy anyum 5 emberre főz, és nem tud mindig olyat, ami nekem is belefér. Vannak bizonyos okok, pl. azok a rohadt anyagiak, és az időhiány, ami az anyagiak keresése miatt lép fel...amik meggátolnak abban, hogy minden nap magamnak főzzek valami mást, valami extrát. Így az olyan napokon marad a natur husi..és ennyi, de még így sem szenvedek annyira. Ha saját háztartásom lenne, így hogy még nincs gyerekem, egyszerűbb lenne, mert nem nézném itthon a jobbnál jobb kajákat. A párom meg minden nap kapna valami szalonnát, hurkát, csülköt...stb. azokat én úgy sem szeretem :) De még nem így van...remélem 2 éven belül így lesz :)
5547. dzsulajla
2012. máj. 15. 23:47

Sziasztok!

Kicsit keveset vagyok gepkozelben, azért esténként igyekszem visszaolvasni.

Itt minden ok, olyan 63korul vagyok, holnap majd bejegyzem a pontosat.

Az utóbbi napokban kicsit nehezebben tartom a dolgokat, de tartom, csak így hogy itt van anyuci, kicsit másképp alakulnak a napjaink, evesi idopontjaink, stb.

Érzem, hogy a napirenden nagyon sok múlik.

De így, hogy mégsem bűnözők, szerencsére megyeget. Remelem a hónap vegen közel leszek a 60hoz:)

Olvasom, hogy egyre többen hagyjátok abba ezt a dietat és próbálkoztok mással. Mindenképp érdemes folytatnotok valamivel, mert ez meg nem megalapozott sulyveszteseg és normál étrend mellett szerintem minden egyes kiló visszajonne.

Szerintem a tavasz-nyár periódus lehet, hogy kicsit nehezebb szakasz, mert egyre több gyümölcsnek és zöldségnek nehéz ellenállni.

Én örülnek, ha zoldsegezhetnek naponta, de kb 1honap múlva tervezek 3. szakaszba lepni, úgyhogy azt most mar kibírom.

A 4. szakaszban én update sulytarto formájával folytatom. Nekem hiányzik a rendelt kajájuk, illetve szerintem tökéletes sulytartasnak.

Ja, egy tanács, tudom, hogy sokan keresitek az igazi dietat, amivel kinszenvedés nélkül végre le lehet fogyni. Szerintem nincs ilyen, mert mindegyik lemondasokkal jár, ezért a legszimpatikusabbat alakitsatok át kicsit saját eletetekhez.

Szerintem a Dukan 3. szakasza egy tökéletes választás lehet, 2 feherjenappal kombinálva. szerintem ott is lemegy pár száz g, ami havonta lehet, hogy akar 2kg.

Bocsi, a sok dumaert, remelem van olyan akinek 1-2 mondatom hasznos lehet.

2012. máj. 15. 23:06
Csalós ez a kalória. Azt hittem mivel sokat eszek, meg még csokit is, biztos ezért stagnálok. De nem, ma csokival is CSAK 950 kalóriát ettem meg, hát ez elég gáz. Tegnap 1000. Majd jobban odafigyelek, hogy ennél több legyen.
5545. pirosbegre (válaszként erre: 5541. - Csinilenni)
2012. máj. 15. 22:32
Amúgy gratulálok a csökkenésedhez. Időnként jelentkezz be, legalább tudom hol kellene tartanom. Ugyanaznap kezdtem 2 kilóval többel, de kevesebb centikkel, mivel 170 centi vagyok.
5544. pirosbegre (válaszként erre: 5543. - Csinilenni)
2012. máj. 15. 22:21
Érdekes testalkatok vannak:)
5543. csinilenni (válaszként erre: 5542. - Pirosbegre)
2012. máj. 15. 21:19
166cm magas
5542. pirosbegre (válaszként erre: 5541. - Csinilenni)
2012. máj. 15. 21:08

Szia!

Ezekhez a paraméterekhez hány centi vagy?

2012. máj. 15. 20:58

Kedves Mindenki!

Olvasgatok es olvasgatok mint mindig es nagy ritkan hozza is szolok :D

En ugy latom, hogy mukodik a Dukan, de oszinten felek a 4. szakasztol. 2. szakasznal tartok es pontosan tudom mi az ami szabad es mi az ami nem. Ugyan ez ervenyes a 3. szakaszra is. Ott is felek, hogy ha az engedekenyebb etrend miatt engedekenyebb leszek magammal is.

Na de nem foglalkozom a jovovel. Egyelore csinosodom es buszke vagyok magamra :D

Sok dietat probaltam, de nekem nem hasznalt. Erre viszont ugy tekintek mint eletmod valtasra igazan remelem "tanul" a szervezetem es nem leszek soha tobbe 80kg.

Igazabol egyre jobban ugy gondolom, hogy mivel mindanyian masak vagyunk mas az ami segit nekunk a csinosodasban es mas mas dolgorol kell lemondanunk.

Hadd dicsekedjek kicsit:

Minden reggel merlegelek, de csak nagyon ritkan veszem elo a meroszallagot. Ime az eredmeny:

a Marcius 26

Suly: 75kg

Derek: 89cm

Uszogumi: 101cm

fenek: 111cm

comb 66cm comb 62cm

Majus 15

Suly: 68kg

Derek: 82cm

Uszogumi: 96cm

fenek: 104cm

Olyan boldog vagyok!

5540. Vica-35
2012. máj. 15. 20:44
Nem biztos nálam sem ez a paleo, most pl. lemértem mindent a leveshez, kiszámoltam a kcal-t, de vigyáztam, hogy a Dukant se nagyon "verjem át" :)
5539. pirosbegre (válaszként erre: 5521. - 3da8f53e4a)
2012. máj. 15. 20:30

Szia Zsóka!

Azért remélem jól vagy.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook