Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Holnap elkezdem a Dukan diétát........ fórum

Holnap elkezdem a Dukan diétát........ (beszélgetés)

6888. zsuanya (válaszként erre: 6885. - Pirosbegre)
2012. júl. 1. 17:15

(válasz pirosbegre 6870. hozzászólására)

Szóval erre írtam a fórumos bejegyzést, a pivátra privátban válaszoltam, lehet van ami egyezik, de nem másoltam át, ezért nem értem a kérdést!

6887. pirosbegre (válaszként erre: 6886. - Anna0129)
2012. júl. 1. 16:58
Egyforma tapasztalat márciusból. De én szeretem a márciusi kezdőket, mint Téged is:D
6886. Anna0129 (válaszként erre: 6867. - Zsuanya)
2012. júl. 1. 16:33
Nagyon tetszett a leírásod a fórum hangvételéről. Én ezt kezdőként márciusban megtapasztaltam. Az én esetemben is volt egy két személy akinek ha volt ideje válaszolt a bennem felmerült kérdésekre. De az a jól összeszokott törzstag, az én tapasztalataim szerint nem szívesen enged be a maga körébe újakat, és elítélik az embert ha bűnöz, úgy hogy ezt ők is megteszik attól függetlenül hol nem írják le.
6885. pirosbegre (válaszként erre: 6879. - Zsuanya)
2012. júl. 1. 16:09

Akkor újak támogatásának itt leszel Te.

Egyet nem értek. Amit privátban írok Neked és írsz Nekem, ide minek írod le még1x. A privát nem azért , mert másra nem tartozik?

6884. zsuanya (válaszként erre: 6878. - Szemmelver)
2012. júl. 1. 15:28
Köszönöm!:):)
6883. zsuanya (válaszként erre: 6877. - Gbabi50)
2012. júl. 1. 15:27
Drága Babi! Hát persze hogy kiálltam melletted, együtt csináltuk végig tavaly, sikeresen!:) Puszi Neked!
6882. zsuanya (válaszként erre: 6875. - Dalit)
2012. júl. 1. 15:24
Szia! A pohár borért én sem dicsértelek volna meg:) de nem is sértettelek volna meg, mert nem cél hogy elüldözzük a fórumról a diétázókat. Amikor a cseresznyét tettem el, már egy fáról leérett a korai, és egy szemet sem ettem belőle, a második fán nagy fekete szemű cseri volt, beraktam befőttnek, és ahogy mostam éreztem, hogy nem tudok ellenállni, először egyet ettem, aztán úgy voltam vele, hogy 4 szem sem árt, aztán még 4 szem még 4 szem, és kb 1 kilónál álltam le. vacsorát már nem ettem.:) Valóban tudjuk, hogy bűnöztünk, nem fért volna bele, de megérdemeljük, ha megáll a fogyás. akkor viszont nincs rinyálás, mert tudjuk, hogy nem a diéta rossz, hanem mi rosszalkodtunk!:)A bűnözéssel az a gond, hogy egyik nap megengedünk magunknak egy kicsit, majd mérlegelünk, szerencsére nem változott a súlyunk, lehet még kevesebb is lett, de 3 nap múlva ott a súlytöbblet, és akkor értetlenül állunk, hogy most miért, amikor 3 napja nem bűnöztem. Vagy ha egyik nap a kicsi nem ártott, akkor másnap többet is bűnözünk, feszegetjük a határokat, a harmadik napon megint többet kívánunk, a negyediken meg feladjuk. Szóval jobb ha nem bűnözünk, de emberek vagyunk!:):):)
6881. dalit (válaszként erre: 6863. - Lee-lee)
2012. júl. 1. 15:14

Szerintem próbáld meg a saját anyagával sűrítést. Kiveszel egy kevés zöldséget, leturmixolod, és azzal sűríted a főzelékeket. Én már egy ideje így szeretem.

Más: Elkészítettem a marhalapockát, feltettem a blogomra is. Elképesztő lett. Már látom, hogy kedden megyek egy újabb adag húsért. Igaz, főztem vele fél dl bort, de ez nagyjából négy főre oszlik szét.:)

6880. zsuanya (válaszként erre: 6873. - PERIDOT)
2012. júl. 1. 15:12
Köszönöm, Neked is sok sikert a diétához!
6879. zsuanya (válaszként erre: 6870. - Pirosbegre)
2012. júl. 1. 15:11

Kedves Piroska!

Sok mindent leírtam privátba, itt már nem ragoznám! Azt igen, hogy nem olvastam el végig a fórumot, átlapoztam, de olvastam, amikor elkezdted és azt láttam nagyon sok segítséget kaptál. nekem nagyon furcsa válasz az, hogy mindenki nézzen utána, mit takar a diéta és csak olyan dolgokat kérdezzen milyen márkájú ez vagy az az élelmiszer, ami Te használsz? Nem mindegy milyen márkájú, tudtommal a hoxán nem is lehet ilyen dolgokat említeni, vagy igen? Ami lényeges, hogy zsírszegény legyen. és a hangsúly a szegényen van nem a mentesen. nem lehet zsírmentesen enni semmit, mindenben van zsír és ez így van jól, mert szüksége van rá a szervezetünknek! gyümölcsjoghurtot 1 x sem ettem, hisz tele van cukorral, de a natúr joghurtom krémes volt, lehet abban is volt kicsi cukor, de elenyésző. 1,5 %-os tejjel ittam a reggeli kávémat, és amíg nem volt kókuszzsírom addig is kikentem pici olajjal a serpenyőt, ha húst sütöttem. A virsli valóban nem jó, mert tele van adalékanyagokkal, és liszttel, hogy miért nem értem, de ez van, mire ezt megtaláltam az egyik virslis dobozon, akkorra már lefogytam. Minden másnap az volt az ebédem, amikor dolgoztam. Gbabi nem úgy írt a fórumra, hogy újak figyelem, én így csináltam, ez a jó, kövessetek! Ezért is volt bántó a hozzászólásod. Ha valaki elolvassa a 100 ehető élelmiszert, rögtön elmegy a kedve az egész diétától. Viszont ha olvas a tapasztalatokról, kérdez, és normálisan válaszolnak neki, akkor látja, hogy nem olyan kemény ez a diéta, mint ahogy leírják. Sajnos kis fizetésű embereknek talán egyhangú lesz a diétája, mert nem tudja úgy variálni a menüt ahogy az a nagy könyvben le van írva, de ha erus78 zabkorpás receptjeit követi, akkor lehet hamarosan sikerélménye lesz.:)

6878. szemmelver (válaszként erre: 6867. - Zsuanya)
2012. júl. 1. 14:36
nagyon igazad és és nagyon tetszik amit írsz!!!
6877. gbabi50 (válaszként erre: 6867. - Zsuanya)
2012. júl. 1. 13:48

Szia Zsuanya!

Hat nem tudtad magadban tartani?:))

Koszi hogy igy kialtal melettem,de mar nem haragszom,csk akkor egy kicsit sziven utott.

Pirosbegre,en senkinek sem mondtam hogyan csinalja en csak azt mondtam en hogyan csinaltam mivel en igy tudtam ezt a dietat,ennyi,es gondolom itt nem 5 eves gyerekek forumoznak ,mindenki levonhatja a maga tanulsagat es ugy csinalja ahogyan jonak latja.En ettem a sajtokat,turot,stb.anelkul hogy nezzem a szirtartalmat,viszont sem gyumivel sem massal nem bunoztem,meg amikor nagyon elcsabultam es bekaptam egy falt valamit,megbantam es kikoptem,ja volt egy szem mandula bunozesem,azt nem koptem ki:)

6876. dalit (válaszként erre: 6869. - Zsuanya)
2012. júl. 1. 11:50

Üdv, és köszönöm a pozitív tapasztalatokat.

Ja, én elkezdtem angolul olvasni a könyvet, de annyira túlír mindent, hogy meglegyen az előírt oldalszám, hogy szerintem csak a recepteket fogom alaposabban átnézni.

6875. dalit
2012. júl. 1. 11:49

Sziasztok, hát a fórumozás vannak ilyen félreértések, féltékenységek.

Én egy másik fórumra nem megyek, mert olyan durván szóltak be a lehetséges egy pohár boromra, mintha törvényt sértettem volna.

Szerintem lehet ezt variálni, csak tudni kell, hogy ilyenkor eltértünk.

Mert könnyű belecsúszni, hogy ha ezt már lehetett, akkor azt miért nem.

6874. pirosbegre (válaszként erre: 6873. - PERIDOT)
2012. júl. 1. 11:45
Szívesen olvastam én is, sőt még jobban eltökél az életmódváltásra.
6873. PERIDOT (válaszként erre: 6867. - Zsuanya)
2012. júl. 1. 11:36

Sziasztok!

Zsuanya! Köszi, hogy megosztottad a tapasztalataidat! Én szívesen olvastam! Sok sikert neked az újrakezdéshez!:)

6872. pirosbegre (válaszként erre: 6871. - Vica-35)
2012. júl. 1. 11:32
Gratulálok a 6-al kezdődőhöz:D.
6871. Vica-35
2012. júl. 1. 11:17

Sziasztok!

A tegnap estém jól sikerült, mert nem vacsiztam, viszont nem jól, mert boroztam. De azért reggel örültem: 69 kg. Így ma is egy fehérje nap jön (szilárd ételekből).

Szép napot, jó sok fogyást.

6870. pirosbegre (válaszként erre: 6869. - Zsuanya)
2012. júl. 1. 10:50

Kedves Zsuanya!

Nos igen, eszek csokit, szívem joga. De senkinek nem mondom hogy egyen. De mással nem bűnözöm, zabkorpa helyett nem eszek zabpelyhet vagy zablisztet. Nem eszek virslit, sajtot, stb. amit sok itt lévő még hirdet is hogy nyugodtan. Egyedül a gyümölcsjoghurtot "hirdettem" mivel olvastam a könyvben. Március 26-án kezdtem, előtte 1 hétig olvastam a neten, a hoxán.

Tudod kiverte a biztosítékot amikor valaki idejön és itt magyaráztatja el az alapokat, ha visszaolvastál tudod kiről van szó. Hogy ezt, meg azt lehet-e enni. Ha én 1x ilyet kérdeztem kezdéskor simán legorombítottak, elhiheted. "bárátod a gugli" szöveggel. Pedig azt kérdeztem hogy ezt, meg azt hogy lehetne dukanosan főzni.

Gbabinak azért szóltam be, mert éppen akkor mondta el tapasztalatait amikor jöttek újak és kérdezgettek mindenfélét. Nem akartam hogy arra azt higgyék tök jó és úgy kell.

Kezdéskor nekem se volt könyvem egyébként, jóval később jelent meg. Nekem abból a jojóeffektus magyarázata ami nagyon bejön, mert mindíg kételkedem hogy hogy fog megmaradni a súly és a harmadik szakaszt miért úgy kell. Szóval nem a könyv az etalon nálam. Még végig se olvastam teljesen, mert minden része még nem vonatkozik rám és nem akarok megkavarodni. De vannak benne jók is. Meg néha túl vontatott, 5 oldalon keresztül ugyanazt magyarázza.

6869. zsuanya (válaszként erre: 6868. - Nanaki)
2012. júl. 1. 10:11
Szia! nagyon szívesen!:) A jó fórum az, ahova szívesen megy az ember, leírja hogy ő mit tapasztalt, de természetesen tiszteletben tartja a másik nézeteit. Szerintem megeheted a földi uborkát, és paradicsomot is, paprikát is, én minden zöldséget megettem, ami termett a kertben, olyan töltött karalábét készítettem, amilyet még soha.:) vagy amit megtudtam vásárolni. Mi nem Párizsban élünk, jóval kevesebb a fizetésünk, tehát alakítsuk, úgy hogy jó legyen. A recepteket egyébként tavaly Béres Alexandrától vettem, ott találtam a palacsintát, a tésztát, és más egyéb használható dolgot. Bocs, hogy ezt leírom, de ha megosztod a tapasztalataidat, akkor azt tedd azért, mert Te kipróbáltad, így is működik és szeretnél segíteni másokon, és ne félj attól, hogy legorombítanak! Még akkor sem ha ez csak most fogalmazódott meg benned! Ha valaki kiosztja a másikat, mert állítólag bűnözésre csábít, az maga se bűnözzön, tehát ne egyen csokit, mert az nem fér bele a dukánba!:( Ha pedig tudatosan bűnözik és ezt le is írja, akkor ne szóljon be egy olyan embernek, aki tavaly hosszú ideig csinálta, ha nem is könyv szerint, és eredményeket ért el.:( Nem ma kezdtem a fórumozást és nem hiába vagyok 7 éve törzstag, szeretem azt a fórumot, ahol mindent elmondhat az ember, és szeretjük, megértjük egymást. Soha meg nem bántanánk senkit, még akkor sem ha nem értünk egyet, max leírjuk, hogy mi mást tapasztaltunk. Nem a hoxán vagyok 7 éve, ide nem régen regisztráltam. Szívesen újrakezdeném Dukánt, de nem ezen a fórumon. Tudom nem szabad általánosítani, de elkeserítő, ahogy egyesek reagálnak, mert azt hiszik csak az a jó, amit ők mondanak! Láttam egyébként, hogy több Dukános fórum is van, a másikon is tapasztaltam olyat,hogy kiosztottak valakit, mert arról írt, hogy mennyit sportol! Most nem diétázom, sőt kicsit több péksütit eszem, tehát nem jó, amit teszek a saját szervezetemmel, ezért is gondolom, hogy újra kezdem, mert szerintem a legjobb diéta és betartható, eredményes!
6868. Nanaki (válaszként erre: 6867. - Zsuanya)
2012. júl. 1. 09:38

Jó reggel!

Köszönjük, hogy megosztottad a tapasztalataidat.

Nekem is hasonló dolgok fogalmazódtak meg a fejemben.

Tudom,hogy mit és miért ír Dukan, mégis vannak kételyeim.

Pl.: A PP napon megengedett 3 db csemegeuborka, "fűszer" gyanánt. Akkor miért ne ehetnék meg 10-15 dkg szabadföldi uborkát?

Vagy egy kis paradicsomot. Tudom, nagyobb a cukortartalma és a rost megköti a vizet, de a kálium, ami benne van, az pedig vízhajtó hatású.

Nehogy legorombítsatok!! Ez csak hangos gondolkodás volt.

6867. zsuanya
2012. júl. 1. 09:05
Sziasztok! Olvasgatom a fórumot, és nagyon nem tetszik, ahogy leosztjátok egymást, vagy azt aki írni merészel a saját tapasztalatairól.!:( Tisztelet a kivételnek!!!! ha érdekel valakit, Tavaly május 9-én kezdtem a dukan diétát, az alapján, amit a neten írtak, minden oldalról kigyűjtöttem a lényeget. 3 hónap alatt 10 kilót fogytam,nagyon élveztem, a pénztárcámnak megfelelően vásároltam. A zabkorpát minden nap ettem, 3 ek. vagy zabkását készítettem, vagy zabkorpás palacsintát édesítős, joghurtos, vagy tejfölös túróval. Nem 12 %-os tejföllel, mert a zsírra valamilyen szinten szüksége van a szervezetünknek pl. zsírban oldódó vitamin. Hiába szeded be a multivitamint, ha az ADEK vitaminok nem tudnak feloldódni. Vettem kókuszzsírt is, nagyon szuper, azzal kentem meg a serpenyőt a rántottához, a palacsintához, és egyéb dolgokhoz. Az 5 nap támadó szakasz után nem választottam szét a napokat, mindig ettem zöldséget a fehérje mellé. Reggel egy natur joghurt, tízórai egy főtt tojás, ebéd, joghurtos túró vagy virsli. Sajnos a virsli nem az igazi, mert elolvastam az összetételét, és liszt is van benne. Ettől függetlenül működött. A tojással vigyáztam, sokszor csak a fehérjét sütöttem meg. És amit a legjobban imádtam a tojásos lecsó! A gyümölccsel 2 x bűnöztem, amikor raktam el a ropogós cseresznyét, akkor már annyira ki voltam éhezve, hogy kb egy kilót megettem.:( Szerencsére nem volt baj belőle, vagyis nem ment fel a súlyom, a másik alkalom a sárgabarackból lekvár készítés! Akkor nem sokat ettem.:)A zabkorpa nagyon hasznos dolog ebben a diétában, tésztát készítettem a pörkölthöz, vagy a levesbe. Nagyon élveztem a diétát, soha nem éheztem, és szépen fogytam, apadtak rólam a kilók, és a cm-ek. a fehér lisztes cuccok elhagyásával eltűnt a narancsbőröm, és 68 kg-osan olyan nadrágok jöttem rám, mint korábban 60 kilósan. Július végén és augusztusban beindultak a szülinapok, akkor már bűnöztem 1-2 szelet tortával, de utána folytattam ugyanúgy a diétát. Karácsonykor már többet engedtem meg magamnak, akkor feljött vagy 4 kiló, már régen nem csinálom, és jelenleg is 68-69 kiló vagyok. Tehát lehet könyv nélkül is szigorú szabályok nélkül is, önmegtartóztatással és kitartással, eredményesen csinálni a diétát. És ha a Dukan alapjaira épül, akkor Dukan, kimondja meg, hogy dukan vagy nem dukan mikor ennyi különböző cikk jelent meg róla, és most a könyv. Nem olvastam még a könyvet egyébként, de tervezem, hogy megvásárolom. Tavaly ilyenkor nem volt segítségemre még egy fórum sem, ahol bátorítottak volna, de gbabi hatására kezdtem el, és az ő eredményei lelkesítettek! Megosztottuk a tapasztalatainkat, de úgy csináltuk, ahogy tudtuk. Az Ő keze meg volt kötve, mert külföldön tartózkodott, nekem pedig a pénztárcám nem engedte, hogy drága dolgokat vegyek. Csak emiatt jöttem erre a fórumra, hogy leírjam a tapasztalataimat, és megírjam a véleményemet arról a nyers stílusról, amivel pirosbegre elriasztja az újakat! Gbabi nem bűnözésre csábít, csak azt írta meg, hogy könyv nélkül hogy sikerült 20 kg-ot leadni ezzel a diétával, és ez szerintem dicséretre méltó! Üdv mindenkinek! Gratulálok a fogyóknak!
6866. 107da09275 (válaszként erre: 6865. - Szemmelver)
2012. júl. 1. 09:00
Sztem, ha csak sűrít vele, az annyira nem lehet vészes:)
6865. szemmelver (válaszként erre: 6863. - Lee-lee)
2012. júl. 1. 08:39
a keményítő tiltott szer
6864. pirosbegre (válaszként erre: 6860. - Britiki)
2012. jún. 30. 21:47
Igen, de nézd meg az árakat. Barátnőm ha jól tudom patikába szokta megrendeltetni kilós tételben, mert úgy olcsóbb. Én is vettem, de nekem nem jön be az íze, így odaadom majd a barátnőméknek:D
6863. lee-lee (válaszként erre: 6770. - Szemmelver)
2012. jún. 30. 21:38

köszi neked is a választ.Ma voltam lidlibe,le volt rabolva minden,még a csirkemell is,csak kefírt tudtam venni....

Főzeléket kis keményítővel lehet sűríteni??

6862. lee-lee (válaszként erre: 6768. - Katagi)
2012. jún. 30. 21:36
köszönöm a válaszod:)
2012. jún. 30. 20:35

Sziasztok! Megjöttübk..felégtem, meleg volt.. éhes voltam..rengeteget ittam..majd meglátjuk mit hoz a holnap..alig várom már a zöldséges napot!!

szép estét nektek!!

6860. Britiki (válaszként erre: 6859. - Pirosbegre)
2012. jún. 30. 19:35
Köszi szépen! Muszály akkor ezt használni mert a kislányom mindig kér abból amit eszek és iszok. hol lehet kapni? nagy bevásárlókba?
6859. pirosbegre (válaszként erre: 6858. - Britiki)
2012. jún. 30. 19:26

Xylit. A barátnőm ezt használja mióta a gyereke megszületett (3 éve). Mondja h. a gyerek nem is ismer mást, mármint ízre.

Nekem "hideg cukor":D

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook