Holnap elkezdem a Dukan diétát........ (beszélgetés)
Sziasztok!
Ismét egy kérdés. Húsvéti sonka (csak a sovány része) mennyire megengedett a II. szakaszban?
Szia! Tökéletesen igazad van, tudom. Nem haragszom én az anyura, csak annyiban, hogy hiába viszem oda a zabkorpát, joghurtot, húst, olivát és mutatom meg, hogyan kell, azért sem. Ez egy dolog. A másik az, hogy a gyerek egyszerűen semmire nem hajlandó. A harmadik pedig az, hogy bizony már nem gyerek. Sajnos nagyon eléraktam mindent mindig, megoldottam helyette a problémákat és bizony most szembesülök vele, hogy milyen rosszat tettem ezzel. Amúgy fogyott 16 kg-t és jobban néz ki, de valami miatt nem mozdul a súlya. Valószínűleg mozgáshiány is lehet benne, mert a heti 3 tesiórát már megszokta a szervezete, ez őt nem segíti. Nem iszik meg 2,5l vizet sem, az biztos. A melléevésekre pedig én igazán nem tudom odafigyelni, azokért övé a felelősség.... Ennyi. Valószínűleg itt beszélem ki magamból a csalódottságot, mert én is látom, hogy hol a hiba, de a gyerek megátalkodott és azért sem csinálja, amit kérek. Többek között nem készül az érettségire sem úgy, ahogyan kellene, nem is akar főiskolára menni. Akar viszont külföldön dolgozni, de a szoknyám mellől még soha nem mozdult el... Nem hiszi el azt sem, hogy külföldön is csak azok boldogulnak, akiknek olyan végzettsége, habitusa, tulajdonságai vannak, amelyek kiemelkedőek és amiért a külföldi tulajdonos hajlandó fizetni. A többi magyar bizony takarít, mosogat, felszolgál. Ezzel sincs semmi baj, csak az én lányom ezeket nem fogja csinálni... És majd jönnek a pofonok.. Én mondtam neki, hogy szeptembertől vagy főiskolás, vagy munkája van, én tovább nem tudom eltartani, az igényeket kielégíteni. Mos itt tartunk.
Bocsi, hogy Rátok zúdítottam, tudom, hogy mi a gond, csak a megoldást nem látom még....
Szép napot mindenkinek.
Sziasztok.
Liza64, ne haragudj, de nem hagyhatom szó nélkül amiket írsz a lányod fogyásával kapcsolatban. Lehet, hogy emlékszel, írtam is sokszor ide a fórumra, én is a 19 éves lányommal együtt csináltam a dukant. Nem fog menni Neki, ha nem igazán akarja. Ha elköltözik, mert felveszik fősulira, akkor újra vissza hízza a leadott súlyát. segítened kellene neki, hogy saját magát el tudja látni, nem pedig anyukádra haragudni, ha nem úgy főz, ahogy Te szeretnéd. Szeptembertől úgyis magára lesz hagyatva. az én lányom elkészíti magának a dukanos kaját, ha éppen én nem érek rá, még sütni is szokott elég sűrűn. ?i 10 kg különbséggel indultunk annak idején, most "csak" 4 kg van már, mert én nem akarok tovább fogyni, neki meg még kell. Vannak melléevések? az baj. Akkor ezt csak Te akarod....Ne haragudj a hosszú prédikjációért, nem bántásnak szántam. És tulajdonképpen nem is ismerem az életviteleteket, hogy miért így tudjátok megoldani a főzést.. :)
Sziasztok! Éd édesítőnek az eritritolt használom. Arany ára van ez tény (én kisvárosban élek, az itteni bioboltban 1600 Ft körül mozog az ára 500 g eritritolnak)! Mivel ilyen drága, én próbálok fél kg-ot beosztani egy hónapra. Ezzel ízesítem a joghurtomat, ha édességre vágyom és a diétám előtt időnként ezzel is sütöttem.
0 a kalóriatartalma, nem emeli a vércukorszintet, nem roncsolja a fogakat (gyerekek is bátran ehetik) viszont nem olyan édes, mint a cukor.
Szia!
Akkor én tegnap (és más napokon is) elég engedékeny voltam magammal... :( Így már nem is csodálkozom azon, hogy megállt a fogyás...
DE, mostmár legalább tudom... mehet tovább a diéta :D
Köszönöm :)
Szia!
Nem engedélyezett a virsli, max ha magadnak teszel engedményt! :) (pontosan az összetétele miatt...
Persze, karfiolt szabad PV napokon!
Kitartást!és olvadó kellemetlenségeket! :D
Szia!
Köszönöm, hogy segítesz! Jó, hogy nincs egyedül az ember lánya :D
A listát olvastam és a könyv is megvan, de a "feldologzott" élelmiszerek (felvágottak, virsli stb.) nem szerepelnek benne (az összetevők miatt gondolom). Ezért kértem segítséget.
Sziasztok!
A Dukan diéta 2. szakaszában vagyok. Hála Istennek, rengeteg hozzászólás van (nem tudom mind végigolvasni) Tudna valaki segíteni? Lehet enni pulyka virslit? Ez a max. baromfis dolog, amit le tudok nyelni. Alapvetően szeretem a csirke-, kacsa-, és ha nagyon muszály (bár inkább nem) a pulykahúst, de a baromfi párizsik és sonkák nekem nem jönnek be.
Karfiolt is lehet enni?
Előre is köszönöm a választ! :D
Sziasztok!
Donnie, azt hiszem húsvét után nekiveselkedek. Viszont a gyereknek is segítenem kell, ezért előírok anyukámnak egy 5 napos étrendet, amire megkérem, hogy úgy csinálja, ahogyan írom. Ez a gyerek kérése is, úgyhogy muszáj kezdenem valamit a helyzettel.
Furcsa lehet, hogy amikor a gyerekről írok, akkor egy 19 éves lányról beszélek. Én ezt picit elrontottam, tudom, a lányom egyáltalán nem tud főzni, még alapszinten sem. Ha felveszik főiskolára 70 km-rel odébb Pécstől, akkor bajban lesz, de talán pont ettől a helyzettől nő majd fel.
Más téma: én sokáig Dukan előírása szerint édesítettem Cologrammal, de azzal sütni nem lehet. Ezt több elrontott édesség után vettem tudomásul, jó ideje már Süssinát hagynálok, amit összetörve rakok a sütikbe. Kb. 30 g = 6 db, az elég egy pudinghoz. Egy nagyobb piskótához kell kb 25 db.
Lehet, hogy emiatt (is) stagnálok már másfél hónapja, de nem zavar, hiszen a 25 kg súlyvesztésnél többet nem igen tudnék már leadni, akkor már tényleg csenevész lennék (már most is nagyobb lötyi a bőröm, de hát 48 évesen ez már nem igen hat meg.)
Húsleves: ha zabkorpagaluskával csinálod, akkor bármikor megeheted, mindegyik szakaszban.
Szia.
Ne keseredj el, én 15 nap alatt 5,5 kg fogytam. A következő 8 napban még híztam is ( persze csak 40 dkg.)És ma a 9.napon beindult.Csak légy türelmes.:)
Ezért kérdezem, mert én is úgy csinálom, akkor mint te. Legalább is eddig. Van amikor délután rájövök, hogy hú még nem ettem zöldséget, és akkor már nem is eszem, hogy legyen olyan is. Ez egy héten egyszer, vagy kétszer van.
Így is sok a szabály, a lényeg, hogy tetszen nekem a diéta, és fogyjak, de hogy pont melyik napra leszek kész, az mindegy is. Ha majd nem működik, megáll a fogyás, akkor fogok gondolkozni, mit csináljak, addig jó így. Mindenesetre köszi. Ha neked sikerült, én is megpróbálom. :)
Szia an-Drea!
Nagyon boldog szülinapot!
Örülök, hogy neked sikerült! Sokat fogytál nagyon, megnéztem a táblázatodat, pont ezt szeretném én is, pont annyiról indultam. Mennyi fehérje napot tartottál a második szakaszban, és hogyan váltogattad?
Gratulálok!!! :)
Hát igen, Donnie nagyon ügyes! :)
Én is elvacakolok az édesítőkkel.
Először vettem pötyit, de az állítólag egészségtelen, így ritkábban használom csak.
Utána vettem én is steviát, nem olyan finom néha használom, de... És végül rászántam magam a nyírfacukorra, amiben kalória azért van, de kevesebb, mint a cukorban 40%-kal. Van akit meghajt, engem nem. Nagyon tetszik, nagyon drága, az olcsónak számít, ha 1kg 2000Ft. Remélem sokáig elég. Érdekesen olvad az ember szájában, mint a szőlőcukor. Azzal ettem a Dukános palacsintát, megszórtam fahéjas nyírfacukorral. Édes, finom, és nem kap további evési rohamokat az ember, mert a vércukorszint marad, legalábbis én így éreztem, de nem mérem persze, nem vagyok cukorbeteg.
Üdv mindenkinek!
Ma 1-éve!
Ezúton szeretnék sok boldogot kívánni a márciusi ifjaknak :)))
Cuppanat!! :)
Köszi, Neked is menni fog!
Xilitet használtam amikor édesítettem, de hagytam, hogy megszokjam a természetes ízét annak, amit ettem. Folyékony édesítőnek időnként süssinát cspegtettem a túródesszertbe.
További ajánlott fórumok:
- Vége, ma elkezdem! Nem hétfőtől, nem holnaptól, MÁTÓL!!!
- Kezdjük együtt holnaptól a diétát!Csatlakozz!
- Mától elkezdem a South Beach diétát. Csatlakozik valaki?
- Ti is gyakran mondjátok zabaroham után, hogy holnaptól újrakezdem a diétát?
- Kezd velem holnap 2x7napos sikeres diétát!
- Minden nap elkezdem a diétát, de este feladom :(