Hogyan/mivel riasszam el a macskákat a kertünkből? (tudásbázis)
Te láttál már macskát közelről? A macskák vadállatok, az ember nem tudta megszelídíteni őket úgy mint egy kutyát.
Én is nagyon örülnék ha csak a házban lennének, de nem tudom őket bent tartani, mert addig ordítanak amíg ki nem engedem őket, nem akadály nekik a 2méter 30 centis kő kerítés sem, ezek mindenen átmennek
Egyébként lehet kapni valami macskariasztót, nézz utána neten, hogy mennyire hatékony azt nem tudom
Ja! És a nyakörv nálam nem vált be, az enyémeken sem látnál.
És valóban, sok madár is pusztítja a fiókákat, a szarka is.
No meg a kakukk! Az is kidobja a másik madár fiókáját, és az ilyen kidobottakat persze megeszi a macska.
Miből gondolod, hogy kóbor?
A macskának nincs akadály, kerítésen, háztetőn, stb. közlekedik. Hozzánk is jönnek idegen cicák, még szebbek mint az enyémek, pedig igencsak jól tartom őket, bárki azt gondolhatná, hogy nincs gazdájuk.
Hihihi....próbáld meg bátran!
Valóban kidobott, segítségre szoruló állatot sem fogadnak be, pláne ha van tulajdonosa.
Te aranyos kis állatvédő... :D
Totál igazad van, tulajdonképp személyiség függő. akkor a tieid igazi Garfield lelkületűek :DD
Egyébként fegyelmezni lehet őket, következetességgel. csak ennyi kell. a foglalkozásban igazad van. öntörvényűek nagyon. ezért szeretem őket :D
Azt hiszem, te nagyon el vagy varázsolva.
Amúgy a vércse, a szarka, stb. is megfogja, a fészkében megeszi a tojásokat, kikelt kis madarakat, akkor őket is likvidálni kellene?
azonban mondhatnám egyszerűen azt, hogy ne hisztizz
:D
nyugi, lazíts
Nézd, ez is lehet...de az én hét garázdám akkor mind lusta! :D Vagy a madarak bújnak el jobban.
Monduk néha elszalad egy-egy egér a macska mellett...nem mindegyik vadászik. És olyan macsom is volt, aki az egeret megölte, a cickányt élve elengedte. Madártetemet évekkel ezelőtt láttam utoljára, és amúgy is azt tapasztalom, hogy vagy idebent, vagy az udvaron szunyálnak. 24 órából úgy húszat valóban.
Amúgy olyan érdekeseket írtok!
Macskát nem lehet fegyelmezéssel otthon tartani, és akarata ellenére "foglalkozni" sem lehet vele.
Két kutyám van, az egyik komondor, és rajta alszik a macska. Kérdés?
A helyzet az, hogy kutyája és macskája válogatja. Van ismerősöm, akihez idegen kutyák járnak be, és kihempergik a veteményt.
Lényeg a fészek védelme, ez a legegyszerűbb, és a macskatulajokkal sem kerülsz összeütközésbe.
Hogy lehet egy macskát fegyelmezni? Kertes házaknál elég furcsa lenne.
Esetleg pórázra kötni éjszakára??
Az biztos, hogy idegesítő lehet, hogy a madarakat pusztítják, de így volt ez régebben is, az egérvadászok ugrottak mindenre ami mozog, mégsem ők a ludasak, hogy kipusztult sok madár. Az ember, a sok-sok permettel, és élőhelyük kiirtásával.
A macskát nem kerítésen belül tartani. A sintér meg nem viszi el a kóbor kutyát se, csak ha befogod, és pórázzal átadod neki :(((
Söprűzd meg őket!!! Ez nem állatkínzás, hanem feltételes reflex kialakítása. A 3.-4. alkalom után már csak a söprűt kell előhagynod :D
tedd azt
persze ez nem oldja meg az eredendő problémát, hogy ki nem állhatod a macskákat
szrintem költözz el
További ajánlott fórumok:
- Mivel lehet elriasztani a macskákat?
- Akik nem szeretik a kutyákat és macskákat testközelben
- Mivel zavarjam el a macskákat?
- Méz vásárlása közben, hogyan/miről ismerhetem fel, hogy a méz eredeti vagy hamisított?
- Hogyan lehet főiskolán ismerkedni? Ti hogyan/mivel mentetek oda a csoporttársaitokhoz? Mondanátok néhány témajavaslatot?
- Mivel lehet távol tartani a macskákat?