Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hogyan tudnám a kutyám megnevelni? fórum

Hogyan tudnám a kutyám megnevelni? (beszélgetős fórum)


12. Guruljka (válaszként erre: 7. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 12. 00:43

Hogyhogy ne sérüljön? Póráztól nem fog sérülni.

Hogy a kutya nem akarja, az nem érv. Ha akarja, ha nem, az engedelmesség az első. Rá kell szorítani.


Láttam kutyát, a havas parkban leültette a gazdája. Én hátulról mentem arra, jól láttam, hogy az ülő testtartás szépen megvolt, de a tököcskéit nem tette bele a hóba, inább guggolt, mint ült.

Valahol itt kezdődik az engedelmesség.

És a pórázra szoktatásnál, már az első sétától fogva.

Ha kicsit lazára engeded, hogy meglazuljon a nyakörv és visszarántod, attól semmi baja nem lesz.

Nem szabad, hogy ő húzzon.

11. Bius86 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 10. 09:48

Kezd el olvasni Cesar Millan könyveit, nézni a műsorát (inkább a régieket, mint az újakat).

Ezen felül egy kutyának mozgásra van szüksége, főleg egy vizslának, nekik sokkal magasabb az energiaszintjük, ezzel együtt a mozgásigényük. Az, hogy fél a sétától, valószínű tőled ered, mert már indulás előtt rástresszelsz a dologra és ez kihat rá is. Úgy kell elindulni sétálni, mintha ez a legtermészetesebb dolog lenne (egyébként az is). Közben nem tutujgatni, simogatni mikor azt látod rajta, hogy fél. Ez az egyik legtöbbször elkövetett hiba, hogy akkor simogatják a kutyát a gazdik, mikor fél/ideges/esetleg agresszív, gondolván, hogy ezzel megnyugtatják, pedig ezzel azt érik el, hogy egy olyan viselkedést dícsérnek, amit megszűntetni szeretnének.

Az, hogy rádugrik, mikor hazaérsz, azt ebben az esetben nem lehet ignorálással javítani. Én a helyedben ilyenkor oldalbabökném (lágy részen, harapást imitálva).

Figyelj minden olyan apró dologra, mint például ki megy ki az ajtón először, mert ez is nagyon fontos.

Etetésnél pedig ő kapjon utoljára enni, ezzel is hátrébb sorolva őt a rangsorban (sőt etetésnél te is ehetnél pár falatot a vacsorából látványosan, és csak utána adj enni neki).

De a könyveket erősen ajánlom, sok jó dolog van benne, ami segít a kutyanevelésben.

dec. 10. 09:45

Ezt találtam:

[link]

9. simple (válaszként erre: 7. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 10. 09:38
Kiképzőt biztos találsz aki elmegy hozzátok, és megnézi hogy mi is a probléma. Néhány alkalmat mindenképpen érdemes lenne végigcsinálni, lehet hogy valami egyszerűen helyrehozható dolgot csinálsz rosszul, de szakembernek kell látnia, hogy működtök együtt.
8. bnedora (válaszként erre: 7. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 10. 09:33
Sajnos, sok kutyatartó úgy fogad magához kutyát, hogy előtte nem tájékozódik a fajtájáról és a kutya igényéről. Vizslám még ugyan nem volt (ha kinézek az ablakon látok egyet), de szerintem minden 10 hónapos kutya rág, még kölyök. A vizsla egy izgő-mozgó kutya, nevelése is nehéz, sok türelem kell hozzá. Amúgy nagyon értelmes állatok.
7. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 4. - Simple)
dec. 10. 09:24

Valóban nem megy, mert a kutya nem akarja! Én rá adom a pórázt és próbálom szoktatni, elvinni,de fél az utcán nem akar jönni rángatja magát nem akarom, hogy meg sérüljön.

Persze lehet mondani, hogy képző kutya suli csak ilyen a környéken sincsen.

dec. 10. 09:22
Semmi rosszat nem szóltam senkihez! Segítséget kértem amit itt nem lehet kérni, mert mindig csak a másik cseszegetése megy... Nem nem tudom nevelni ezért kértem segítséget,de hagyjuk is.
5. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 3. - Sanyinak)
dec. 10. 09:20
Már ne is haragudj meg,de nem mindegy hogy névvel vagy anélkül van? Nem értem minek kell a másikat cseszegetni...
4. simple (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 10. 09:16
Tanítani, nevelni és mozgatni kell. Mivel láthatóan ez nem megy neked, mert ötleted sincs hogyan kell, vidd kutyaiskolába, vagy fogadj egy házhoz járó kiképzőt. Rövid úton meg fog oldódni a probléma.
dec. 10. 08:55

Ehhez vajon miért kell anonim fórum?!?!


Egyébként meg lehet tanulni Cesar Millantól.

dec. 10. 08:08
Kb 10 hónapos ez lemaradt
dec. 10. 08:08

Van egy magyarvizsla és elv. Németvizsla keverék kutyám aki mindent tönkretesz.

Bejárati ajtót szétrágta kívülről, a korlátból az üveget kitörte, az alsóépületből a tapétát leszedte,a linoleumot felszedte annak az ajtó keretét is szétszedte, terrorizálja a másikat ( tesók) Gondolom ő lenne az alfa, páromtól jobban tart,de tőlem nem. Én hiába szólok rá semmi. Bejövök a kapun egyből rám ugrik ha kikerülöm akkor hátamra. Próbáltam ugye nem rá nézni stb. Nyáron tök jól lehetett vele labdázni de most nem, sétálni nem akar jönni, mert fél. Nem tudom hogyan fárasszam le. Nem érdekli semmi agyi feladat Pedig okos, mert ül, pacsit ad labdát vissza hozza, leülnek amíg nem jelzek hogy ehetnek. De nem tudom mit csináljak vele. A tesója nem ilyen ő " csak" ás.

Nem vagyok lusta hozzájuk, mert nyáron lehetett vele labdázni,de most semmi...


Mivel lehetne le fárasztani? Kinövi ezt? Hogy legyek én/mi az alfa?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook