Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hogyan panírozzam a rántott húst, hogy puha legyen a bundája? fórum

Hogyan panírozzam a rántott húst, hogy puha legyen a bundája? (tudásbázis kérdés)


2013. júl. 29. 09:45
érdemes kipróbálni, hogy a végén nem lisztbe, hanem burgonyapehelybe forgatjuk, úgy is nagyon finom! Ropogós, de finom!
2013. júl. 29. 09:44
Szia! Valaki írta, hogy egy pillanatra hideg vízbe kell mártani. Anyukám a csap alá teszi tényeg csak egy pillanatra a forró olajból kivett húst, és tényleg puha a bunda!
2013. febr. 22. 21:48
a legropogósabb a rántotthús, ha nem lisztbe, hanem lisztes kukoricadarába forgatjuk az elején.
17. 342402de6d (válaszként erre: 15. - Andi6020)
2013. febr. 22. 21:44
Egyszer érdemes kipróbálni,mert itt nem is a puhaságról van szó,hanem tartalmasabb,finomabb különlegesebb lesz,és csak ilyen egyszerűségen múlik az egész.
2013. febr. 22. 21:41

PUHA???


a rántott húsban éppen az a pláne, hogy ropogós a bundája!

15. andi6020 (válaszként erre: 10. - 342402de6d)
2013. febr. 22. 21:28
Soha nem hallottam még erről a módszerről.
14. Georgina319 (válaszként erre: 8. - Szafaripók)
2013. febr. 22. 21:12
Ugy, hogy reteslisztbe forgatjak.
2013. febr. 22. 14:36
Én úgy szoktam: liszt tojás és a végén lisztes morzsába. Tehát nem tömény morzsába, hanem keverem egy kis lisztel. Illetve a sütésnél az egyik felét lefedve a mésikat simán sütöm.
2013. febr. 22. 12:39

Süsd meg ahogy szoktad és FEDD LE. ennyi.Kb mire az összes hússal végzel,mmint a sütéssel,már meg is puhult.

Bár nem értem,hogy ez miért jó a puha panír...állok itt propán bután...mikor az a jó a panírban...

2013. febr. 22. 11:18
Az egyik ismerősöm úgy készíti, hogy a megsült húst az olajból kivéve egy pillanatra hideg vízbe belemeríti. Én is kipróbáltam, tényleg puhítja, de én maradok az eredeti receptnél, még annyit, ha a tojást felverred kemény habbá, teszel bele egy kevés lisztet is, ami összetartja, akkor is nagyon puha panírt kapsz. Természetesen liszt, aztán lisztes felvert tojáshab, aztán a prézli.
10. 342402de6d (válaszként erre: 9. - Andi6020)
2013. febr. 22. 11:00
Hogy puha legyen a bunda,az a titok:a hús szeleteket sózom,majd lisztbe forgatom,aztán abba a masszába ami tojás,liszt és tej keveréke,jó sűrű legyen,majd ezután prézli és sütés...
9. andi6020 (válaszként erre: 5. - 342402de6d)
2013. febr. 22. 10:51
így viszont már végképp nem értem..
2013. febr. 22. 10:44
Engem mondjuk pont az érdekelne, hogy a vásári rántott halnak (hekk) hogyan készül a bundája, hogy olyan jó vastag és ropogós??????
2013. febr. 22. 10:43

Sütés után, amikor még langyos, takard le.

Ne forrón, mert akkor csak visszacsöpög a pára!!!

Tojáshoz tehetsz kevés sajtot, és csak kevés panírmorzsába forgasd.:)

2013. febr. 22. 10:40

Ha panír, akkor liszt+tojás+morzsa (esetleg még reszelt sajt bele).

Van, aki a kisütés után letakarja.

Nálam pl. a dupla bunda a nyerô :)

5. 342402de6d (válaszként erre: 3. - Andi6020)
2013. febr. 22. 10:39
A bundájáról kérdezett,gondolom a többi nyilvánvaló,hogy a tojás előtt lisztbe majd utána prézlibe forgatjuk....
4. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 1. - 14f968b657)
2013. febr. 22. 10:37
Ne tegyél bele annyi zsemlemorzsát, vagy semennyit , készíts párizsi szeletet helyette, az puha.
3. andi6020 (válaszként erre: 2. - 342402de6d)
2013. febr. 22. 10:35
Abból sosem lesz rántott hús.
2013. febr. 22. 10:33
a felvert tojáshoz adj bőven lisztet,majd tejet...
2013. febr. 22. 10:31
Hogy panìrozzam rántott hust hogy puha legyen a bundája?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook