Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Hogy ne csak rántott hal legyen az asztalon...Van jól bevált hal receptetek? fórum

Hogy ne csak rántott hal legyen az asztalon...Van jól bevált hal receptetek? (beszélgetős fórum)


20. Szilvamama (válaszként erre: 19. - 864c5534c9)
2010. jún. 29. 11:10
Ez az Orly módra elkészítés, ha valahol találkozol vele :)
19. 864c5534c9 (válaszként erre: 17. - Szilvamama)
2010. jún. 29. 10:08

Még nem csináltam így soha...

Ki is írtam ezt is :))))

Köszi szépen♥

18. 864c5534c9 (válaszként erre: 16. - Pné Veronika)
2010. jún. 29. 10:07

Köszi szépen! Jól hangzik..

Ki is írtam..:)))


Én is szeretem nagyon a párolt hagymát♥

17. Szilvamama (válaszként erre: 15. - 864c5534c9)
2010. jún. 29. 08:35

20 dkg liszt

2 dl sör

3 tojás

0,5 dl olaj

kevés só


Elkészítés:

A lisztet csomómentesen összedolgozzuk a tojások sárgájával és a sörrel, valamint egy kis sóval. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, s az olajjal együtt ezt is a tésztához keverjük.


Ebbe a sűrű keverékbe forgatjuk bele a húsokat, vagy a zöldséget. Előtte azonban lisztbe lehet mártani, hogy jobban tapadjon rá a sörtészta.

2010. jún. 28. 23:12

Fokhagymás-kapros halfilé


Hozzávalók:


4-6 szelet tengeri halfilé

1,5 dl olívaolaj

1 csokor kapor

6 gerezd zúzott fokhagyma

fűszerek:oregánó, bazsalikom, majoránna

vegeta, bors

2 citrom

több színű tarka bors

kevés Worcester szósz

pici liszt (vagy keményítő)

tejszín vagy tej


Elkészítés:

Készítsd el a páclét: keverd el az olívaolajban az egyik citrom kifacsart levét, szórd meg sóval, tarka borssal, (előzetesen az egy evőkanálnyi tarka borsot zúzd szét egy mozsárban), add hozzá az apróra vágott fokhagymákat, a felaprított kaporcsokrot, és a másik citromot szeletekre vágva. Ebben a mártásban pihentesd a halfiléket (lehetőleg egy-két órán át) majd serpenyőben süsd meg mindkét oldalán. Amikor megpirult, vedd ki és a serpenyőbe nyomd bele 1/2 citrom levét. (Ez felszedi az odatapadt pörköket.)Készítsd el a pici habarást, szórj bele egy 1/2 cs kaprot apróra vágva és sűrítsd be vele a serpenyőben maradt szaftot. Tálaláskor rizst adtam mellé.


Kislányom és én is szeretem a párolt hagymát, úgyhogy 1 nagy fej hagymával együtt pároltam meg a halat.

15. 864c5534c9 (válaszként erre: 14. - Szilvamama)
2010. jún. 28. 19:45

Tényleg! A paprikásliszteset szeretem!!!:))

Köszi :DDD


A sörtészta hogy van?

2010. jún. 28. 15:38
A heck jó paprikáslisztbe forgatva, vagy sörtésztában kisütve is ...
13. c33bd8536b (válaszként erre: 12. - 864c5534c9)
2010. jún. 28. 08:10
Szívesen. Jó étvágyat.
12. 864c5534c9 (válaszként erre: 11. - C33bd8536b)
2010. jún. 28. 08:04

Igen, én is már jártam úgy, hogy a nyers krumpli nem puhult meg pl. rakott krumplinál. Jobban szeretem előre lefőzni...


Köszi:D

11. c33bd8536b (válaszként erre: 10. - 864c5534c9)
2010. jún. 28. 07:05
Az eredeti receptben nyers krumpli van. De én már jártam úgy, hogy nem puhult meg eléggé. Ezért én inkább előfőzöm, ami biztos, biztos.
10. 864c5534c9 (válaszként erre: 8. - C33bd8536b)
2010. jún. 28. 06:53

Még annyit kérdeznék, hogy a krumplit előfőzöd?


Nagyon egyszerű, és biztos finom...

9. 864c5534c9 (válaszként erre: 8. - C33bd8536b)
2010. jún. 28. 06:52
Jaj de jól hangzik. Ki is írom a receptet! Köszi :DD
8. c33bd8536b (válaszként erre: 7. - 864c5534c9)
2010. jún. 27. 18:47
A ráchal a kaja neve! Általában pontyból készül, de más halból is lehet. Egy tepsit olajjal kikenünk, az aljára karikára vágott krumplit terítünk, rá paradicsom és paprika karikákat, a tetejére a sóval-borssal fűszerezett halat (az eredeti receptben egész hal szerepel, de én filével készítem). Addig sütöm, ameddig megpuhul minden (kb.40 perc), utána nyakonöntöm egy pohár tejföllel és visszateszem még vagy 10 percre.
2010. jún. 27. 12:39

Végülis mindig más halakat veszek. Most hekk van itthon, azt csináltam rántva, csak mondom, miért kell rántva csinálnom? Legközelebb vhogy máshogy kellene...

Köszi az ötleteket!!!:))))


Ha vkinek van még, akkor jöhet!!!:D


miccer: jó ötlet a tört dióval!!!


judyt640: jaj, már ha elolvasom, hogy HARCSAPAPRIKÁS, összefut a számban minden...Hmmm ;DDDD


Na, szerintem legközelebb megpróbálom ezeket. Bár harcsa még nem került az asztalunkra...


titanilla14: a ráchalból mit csinálsz?


siva01: a legtöbbször tonhal, vagy hekk. De nyitott vagyok mindenre...Ha van jó recepted más halból, akkor írd légyszi le!!!:D


vereskati: Köszi szépen♥

2010. jún. 27. 10:35
Harcsapaprikás ,ugy készül mint a rendes pörkölt turós csuszával tálalod.Fokhagymás vajban sült bármilyen hal.
2010. jún. 27. 09:55
Én gyakran készítek ráchalat.
2010. jún. 27. 09:04

ha tengeri hal, akkor én így szoktam készíteni, egyszerű és nagyon finom!

a halat besózva, borsozva egy jénai aljára teszed, ráreszeled 1 citrom héját, ráfacsarod a levét és a tetejét megszórod tört dióval. 180 fokon, lefedve, kb 40 percig sütöm.

2010. jún. 27. 08:47

[link]



válogathatsz:)

2010. jún. 27. 08:43
Milyen hal van otthon? (ponty, harcsa, tengeri halfilé...?)
2010. jún. 27. 08:27

Van jól bevált hal receptetek?

Ami finom, s tán egyszerű elkészíteni.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook