Hogyan osztod be a havi jövedelmet?Avagy túlélési tanácsok! (tudásbázis)
Hogy a spóroláshoz is írjak valamit:
amit lehet, saját magam készítek, nem szoktam előregyártott készkajákat venni, ezen is sokat lehet spórolni.
Péksüteményt is házilag készítek, rágcsálnivalókra, chipsre, egyebekre nem (igen) költünk. (Azt nem mondom, hogy a gyerekek sosem ettek még chipset vagy túrórudit, persze.)
Előre felírom, mit fogok megvenni, és mást nem teszek a kosárba, ha leárazták, ha nem!
Sajnos, a kaján lehet a legtöbbet spórolni.
A hűtőn van egy papír, arra írom fel, miket tudok főzni az otthon fellelhető alapanyagokból. Így nincs olyan, hogy nem tudom, mit főzzek, és a boltban kezdek el gondolkozni.
Most rászoktam a varrásra. Például úgy szakadt el a pólóm, hogy már nem lehetett hordani, de az anyaga nagyon jó, nem volt szívem kidobni. Nadrágot csináltam belőle a kislánynak.
A megunt kötött cuccokat lebontom, és újrakötöm. Persze, egy idő után a fonalak így is tönkremennek, de nem állank a pulcsik a szekrényben hordás nélkül.
A tévé és a net előfizetésből is eggyel olcsóbbat választottunk.
A neten nagyon sokszor lehet olcsón venni dolgokat, és ezen is lehet spórolni. Illetve sok oldalon el lehet adni, ami nem kell: kinőtt ruhákat, pl.
Nálunk van egy használtruha üzlet, ahol átveszik a gyerekruhákat, és ezt le lehet vásárolni. Más többgyerekes családokkal is lehet csereberélni a ruhákat.
Nem hagyjuk a csöpögő csapokat, mindent meg kell csinálni: rengeteg vizet lehet spórolni.
Ahol több körte van a csillárban, vagy a lámpában, ott egyet kivettünk, vagy megcsináltuk úgy a kapcsolót, hogy ha nem akarjuk, nem égjen mind.
Amit lehet, újra kell hasznosítani.
azert nem panaszkodni akartam, sokan elnek ennel kevesebbol is.
Csak maradhatna tobb is koltekezni, meg sporolni
Sajna a luxkorulmenyeimet, borsosan meg kell fizetni
senki nem mondta h vegyek autot, gyalog is jarhatnek:)
Sajnálom. :(
Ez sajnos mindig benne van a pakliban, én nem is erről beszéltem. Olyanokról volt szó akik eleve nem éltek soha "bizonságos" színvonalon és mégis potyognak a gyerkőcök. Majdcsak lesz valami???
en rajottem hogy tudok penzt beosztani
kb 100000ft-ot keresek havonta(azert irom h kb, mert nem magyarorszagon elek)
Csak akkor tudom beosztani, ha szinte semmit nem veszek magamnak
megkapom a fizut, kifizete mindent(neha 1-2 dolgot halasztok, mint pl telefonszamla, kabeltv, de csak azokat amik nem fontosak:) )
van kocsireszletem kb 25000ft
alberlet kb 25000 ft
kozoskoltseg 10000 ft
telefon 3000 ft
etelre felreteszek kb 15000 ft(azert csak ennyit, mert etteremben dolgozom es kapok delebedet, mar csak vacsi kell es ha vmit kivanok)
a fennmarado altalaban elmegy olyanokra, mint lagzi, szulinap, Karacsony es egyeb unnepek
megtakaritas 0 Ft:(
Ez az en beosztasom es egyedul elek
Ha vki tud jobbat ajanlani, akkor vevo vagyok ra:)
Ez mindig így van, az ember sosem gondolja...:S
Pedig felelősségteljesnek kell lenni és felkészülni bármire.
Távol áll a személyeskedés, nem is NEked szól csak most fakadtam ki rengeteg olyan család van ahol nincs normális kereset de a gyerekek mégis egymást érik. Mi ennek az oka vajon?
Gratulálok a három diplomádhoz! Látszik, hogy Te nem tartozol ide sajnos valóban lehet az embernek diplomásan is anyagi gondja.
Akinek most szűnt meg a munkahelye, egy keresetből élnek, és már van két tizenéves gyereke, annak mit tanácsolsz?
Igaz, nem költenek pelenkára, de szerintem van bőven kiadásuk.
Nem a gyerek kerül az életben a legtöbbe. Mondjuk egy átlagos autóra is kell annyit költeni havonta, mégis van egy csomó családnak kocsija, sokan ráadásul hitelre vették.
Ezt magyarázza meg nekem valaki mert rohadtul érdekel és nem bántásból írtam tényleg ilyen az emberek nagy része bevállal x gyereket és csak utána jut eszébe h el is kéne tartani őket valamiből..
MIért nem lehet elöbb gondlkodni, és csak akkor bevállalni amikor legalább valamennyire rendeződött az anyagi helyzet?? Hogy ne egyik napról másikra éljünk. Várom a véleményeket
basszus :(
ha Te ezt beosztod, bűvész vagy.
Lassan kezdek bedilizni a pénzen. Már a hónap elején gázban vagyunk. Nincs tartozásunk mindig az az első hogy befizetem a számlákat. DE! Ami marad az nagyon gáz.
Hogyan lehet 35 ezer forintból egy háromtagú családot fenntartani ha csak a pelenka 5000ft havonta?
További ajánlott fórumok:
- Tudtok olyan helyet, ahol befogadnak egy számkivetett embert, nincs jövedelmem, segélyben nem részesülök, egyszerűen dolgozni akarok
- Házasságon belül mindkét fél beadja a közösbe az összes jövedelmét?
- Min spórolnátok először, ha a család jövedelme holnaptól a felére csökkenne?
- Havi jövedelmed, munkakörrel
- Ha valakinek tavaly csak GYES volt a jövedelme, annak kell adóbevallást benyújtania?
- Nincs semmiféle jövedelmem, akkor is kell fizetnem a TB járulékot? Utoljára tavaly novemberben volt fizetve.