Hogyan osszak be 10.000 Ft-ot? (beszélgetés)
Esznek a gyerekek az oviban/iskolaban?
Fagyasztoban/spájzban van valami?
Igen, ez nagyon csalós.
Viszont a szó szerinti krumplis tészta maradékot zsírozott, lisztezett tepsibe tenni, és sűrűre kavart palacsinta tésztával nyakon önteni, sütőben megsütni... akár egy tányér leves után jó kis nyomtaték lehet.
Pár hét óta a sajtot, túrót magam készítem itthon, kenyeret évek óta magam sütöm serpenyőben.
- De lehet krumplis tésztából krokett, ha maradt szilveszterről lencse, vagy sárgaborsó, abból főzeléket mellé
- krumpli fasírt paradicsom mártással,
- krumplis lángos, rántott krumpli-gombóc leves
Rizses hús csirkével, resztelt máj,
Tényleg!
Én spárban szoktam venni fél literes sűrített paradicsomot és jó sok szósz lesz belőle. 4-5 száz Ft egy dobozzal, a sima spáros.
Kiolvasztod a darálthúst és az egyik feléből lehet valami rakottat is csinálni vagy a bolognainak jó, a másik felét keverd be fasírtnak és az mehet a felső hűtőbe majd másnap kisütöd, így nem egymás után 2 napon eszitek ugyan azt.
A farhátból levest főznék
A csirkecombot tölteném. Ehhez csak szikkadt kenyér kell+főtt tojás+20-30 dkg gomba.
Én mindig farhatbol főzöm a húslevest,sztem finom lehet,már ha az a gyerekeknek is megfelel. De ha minden kötél szak csirke pöri is lehet belőle.
Darathúst 3 felé szedném: rakott valami (karfiol, káposzta,zöldbab), paradicsomos húsgombóc krumplival és fasírt.
Csirkecombból megpróbálnak a lehető legtöbb hús leszedni, felkockázni, és lepiritanám. Abból lehet kínai, mustáros-tejfölös, párszáz forintos por sajtszószos, vagy épp zöldborsós vagy kukoricás ragu.
Ohh,paradicsomos húsgombóc!
Több napra meglenne a kaja!
Lehet leves,,csirkefarhátból(nem röhögni)
Tészta(akár meg is gyúrhatod,,olcsóbb)
Darás,krumplis tészta,,Tejbedara/rizs,
Zsíroskenyér teával/reggelire vacsira
Ha sütsz valami buktát,,van olcsó lekvár,,az is jó el is vihetik.
Főzelékek,,krumpli, sóska,spenót,
Felvágott helyett sütnék egy darab húst,,talán belefér,,sok napi szendvicsbe való.
Csirkemellet ránthatod is, vagy csinálhatsz belőle zöldséges ragut, amit szintén vagy tésztával vagy rizzsel tudtok enni.
Esetleg a mellből lehet egy tárkonyos levest is főzni.
Sertés combot daráld le.
Lehet belőle fasírt vagy stefánia, vagy bolognai a spagettivel.
További ajánlott fórumok:
- Csak nekem furcsa, hogy albérletben, bizonytalanságban élő, minden Ft-ot nehezen kiadó nők esküvőt rendeznek a párjukkal, és gyereket vállal
- Hogyan szerezhetnék 150 000 Ft-ot?
- Te mibe fektetnél 500.000 Ft-ot?
- Milyen álmodat valósítanád meg, ha valaki adna neked 500.000 Ft-ot?
- Mit tennétek ha kapnátok 100 000 000 Ft-ot?
- Ha tévesen kapnál több ezer ft-ot visszautalnád?