Hogyan lehet finom lángost készíteni? (tudásbázis)
Lángos: 1kg liszt, 3tojás, 1tejfől, 1evőkanál só, 6dkg élesztő, 5dl tej. Keleszteni, de azonnal is lehet sütni. A maradékot olajos zacsiba lehet a hűtőbe tenni, mert ez elég nagy adag!!
Isteni finom, nem lesz olajos!!
Sok sikert hozzá!!!
sziasztok,volna egy kerdesem.nem tudja valaki h mit kell tenni a langosba h ne fuvodjek fel?sokszor csinaltam langost de mindig felfuvodot!tud valaki segiteni?
koszi
Én úgy csinálom a lángost hogy :
1kg -liszt
1 evőkanál só
2dl tejbe 5gr élesztőt felfuttatok
2 kefír
ezeket összedolgozom,maj egy nagy nejlon zacsiba vagy táskába olajat öntök(KB1 dl-t)és az összedolgozott tésztát belerakom.Ezt egy tálcára rakom és beteszem a hűtőbe.A tészta 1/2 nap után már a duplájára kel,de igazából 1 napig szoktam hagyni.Mindig annyi tésztát veszek ki amennyi lángost akarok készíteni.Egy jó 10 perccel elöbb érdemes kivenni akkor könnyebb dolgozni a tésztával.Próbáljátok ki nagyon fincsi.
én ezt szoktam:
Lángos:
1kg só,1kocka élesztő,pici só
Az élesztőt felfuttatom langyos vízben,lágy tésztát dagasztunk,kb 1 1/2 órát kelesszük,majd forró olajban mindkét felét aranysárgára sütjük.
Ezt a receptet egy lángossütös csajtól kaptam.
szia,nálunk ezt ugy hívják hónapos lángos.
Mert 1-hónap mulva is ugyan olyan a tészta
mint amikor meg csináltad.Csak mi benne hadjuk
a kelesztő tálban.
Már amennyiben a piacon finom a lángos.Egyszer vettem a piacon lángost ,mert a gyerek nyavajgott érte,de soha többet.Abba az olajban amiben sütik mér legalább 1000 lángost megsütöttek.Amikor lemegyek a piacra és a lángossütő mellett elmegyek befogom az orrom ,a rossz szag miatt.Inkább én sütök
Lángos :
1kg liszt,
3 kis doboz kefír
3db egész tojás
1 cs élesztő
só izlés szerint
esetleg pici tej az élesztő felfuttatásához
lehet főtt krumplit is beletenni
Az egészet összegyúrjuk,picit kelesztjük.Ennek a tésztának az a különlegessége ,hogy ha nem fogy el /amit kétlek/akkor műanyag tálba,lefolpakkozva,két három napig hűtőben eláll.Mindig csak annyit sütni belőle ami éppen elfogy.
nálunk ez a kedvenc:
1 kg liszt
1 pohár kefír
1 ek só
1 kocka élesztő
1 kiskanál cukor
5dl tej
kevés tejet meglangyosítani, bele a cukrot és az élesztőt - mikor felfut hozzákeverni a liszthez és a többi tejhez (általában fél liter, de érezni fogod) - utána fogni egy jó nagy műanyagzsákot, belekanalazni 2 kanál olajat és kiolajozni és bele a tészta. dobd be a hűtőbe legalább 1 órára (lehet egy éjszaka is). amikor letelt a felforrósított olajba vékonyra húzogatott darabkákat bele, mind két oldalát megsütni - és kész is.
a tészta állaga miatt nehézkes a szabályos lángosformát készíteni. én nem is szoktam vele foglalkozni. eddig akárki kóstólta tetszett neki.
előny: a maradék tésztát benthagyhatod a hűtőben és másnap - harmadnap is jó.
nyáron így szokott lángosvacsora lenni - másnap pedig főzelék lángossal.
sok sikert!
Én így szoktam:
40 dkg liszt, 3 dkg élesztő, 2 főtt burgonya, 1 ek olaj, só, langyos tej.
Az élesztőt 1 dl tejben megfuttatjuk egy csipet cukorral. A lisztbe tesszük a kovászt, az áttört burgonyát, az olajat és langyos sós tejjel lágyabb tésztát dagasztunk. Jól fel kell verni! A tetejét meghintjük liszttel, ruhával letakarjuk, kb. 1 órát kelesztjük. Ha jól, kb. kétszeresére megkelt, tenyérnyi tarabokra vékonyan kihúzzuk, forró olajban sütjük.
Amióta megvan a kenyérsütőm, csak beleteszem a hozzávalókat (először a folyékony állagút, sót, cukrot, aztán a lisztet, majd az élesztőt), a dagasztás funkcióval másfél óra alatt készen van és a megkelt tésztát csak sütnöm kell. Így nagyon könnyű lángost készítenem.:)))
Én személy szerint igen :-)))
Nem is tudok lángost sütni.
További ajánlott fórumok:
- Fagyasztott zöldborsóból hogyan lehet finom zöldborsólevest ill. főzeléket készíteni?
- Miből és hogyan lehet finom, ropogós, diétás sült zöldséget készíteni?
- Hogyan lehet nagyon finom káposztasalátát készíteni?
- Hogy lehet finom tiramisut készíteni?
- Hogy lehet finom tükörtojást készíteni?
- Mit lehet készíteni mirelit tengeri halfiléből, gyorsan, finomat?